Przejdź do forum
napisałem program

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] napisałem program

15 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
2,007 Wyświetlenia
thefoe

Napisalem takie cos ;) co podpowiada co zrobic wg. tabelek pokerstrategy (Push or Fold Charts).

sciagniecie to tutaj:
www.cinet.org/sng/

wersja z instalatorem i bez (polecam to drugie - to tylko jeden plik)

Program wymga .NET framework, ale chyba w windowsie kazdy to ma.
Jak nie dziala trzeba sciagnąc:

http://www.download.net.pl/18896/Microsoft-NET-Framework/

Mam nadzieje ze sie przyda.

14 odpowiedzi
VictorM

Fajny ten programik! Ale powinien jeszcze sam czytać karty jakie się dostało, a następnie klikać w odpowiedni przycisk - to już by był full wypas! ;) Nie gram aktualnie SnG, ale jak znowu będę, to go lepiej przetestuje. W każdym razie programik pozostaje u mnie na kompie.

MoroP

VictorM napisał
Fajny ten programik! Ale powinien jeszcze sam czytać karty jakie się dostało, a następnie klikać w odpowiedni przycisk - to już by był full wypas! ;) Nie gram aktualnie SnG, ale jak znowu będę, to go lepiej przetestuje. W każdym razie programik pozostaje u mnie na kompie.

Wtedy do się bot nazywa :)

thefoe Autor wątku
thefoe

MoroP napisał

VictorM napisał

Wtedy do się bot nazywa :)

Jakbym potrafil to bym takie cos napisal, ale raczej bym sie nie dzielil tylko sam kasiure trzepal ;)
A tak serio to trzeba by sie znac na OCR, chyba ze jakis room na biezaco podaje co sie dziej w postaci tekstu, to daloby sie latwo odczytac, ale klikac i tak samemu by trzeba bylo. Stworzenie bota jeszcze nie jest samo w sobie trudne, ale stworzenie bota ktory nie zostalby wykryty to sztuka.

Napisałem cos podobno na własny użytek . Co do odczytywania kart ze stołu to wystarczy sciągać screena( co przy użyciu .net jest banalnie proste) w odpowiednich miejscach ekranu i porównywać obrazki z baza danych ( jeśli grasz na full tilcie to sprawa jest o tyle prosta że obrazki kart znajdziesz w folderze softu) . Jeśli nie podołasz zadaniu to moze ja cos takiego napisze ale dopiero w październiku bo teraz mam sejse poprawkową .

A co do klikania przez programy to chyba jest to niedozwolone u wiekszości pokerroomów na dodatek cos takiego jest bardzo prosto wykryć i o bana nie trudno :P

trebeter
trebeter

trebeter napisał
"A co do klikania przez programy to chyba jest to niedozwolone u wiekszości pokerroomów na dodatek cos takiego jest bardzo prosto wykryć i o bana nie trudno"

Jako osoba studiujaca informatyke(ciezko mnie nazwac informatykiem)
wydaje mi sie ze cos takiego byloby trudne do wykrycia.

Ale jak mozesz to napisz dlaczego wg. ciebie byloby to latwe.

trebeter napisał

trebeter napisał
"A co do klikania przez programy to chyba jest to niedozwolone u wiekszości pokerroomów na dodatek cos takiego jest bardzo prosto wykryć i o bana nie trudno"

Może z tym proste się troche zagalopowałem ale jest to napewno możliwe . Program który "klikać" w drugim programie musi albo założyc hooka na myszke albo otworzyć program w swoim oknie i kierować nia za pomoca komunikatów systemowych. Nie wiem jak w pierszym przypadku ale w drugim program sterowany musi tylko sprawdzić czy nie ma jakiegos "parent window" jeśłi ma no to coś jest nie tak.

Slashnghost napisał

trebeter napisał

trebeter napisał

Może z tym proste się troche zagalopowałem ale jest to napewno możliwe . Program który "klikać" w drugim programie musi albo założyc hooka na myszke albo otworzyć program w swoim oknie i kierować nia za pomoca komunikatów systemowych. Nie wiem jak w pierszym przypadku ale w drugim program sterowany musi tylko sprawdzić czy nie ma jakiegos "parent window" jeśłi ma no to coś jest nie tak.

a wysylanie komunikatów myszki bezpośrednio do głównej kolejki komunikatów systemu ?

napalm77

zadam trywialne pytanie czy program uwzględnia karty w kolorze (suited) i nie w kolorze (offsuited) jesli tak czy wystraczy wpisać np. AKs (w kolorze) lub AKo (nie w kolorze)? ogólnie super programik- kalkulatorek :)
p.s. po paru testach wychodzi że tak... ale chce miec pewność dlatego pytam

a pozniej pojedziesz na turniej live i nie bedziesz wiedzial jak grac haha

napalm77

do turniejów live jeszcze mi daleko

pawel9

Jakbyś jeszcze rozszerzył ten program o 4 tabele dla fazy push or fold było by wspaniale

napalm77

wg mnie ten program zawiera własnie to o czym piszesz masz w nim wybór 4 sytuacji: wchodzisz pierwszy nikt nie wszedł przed tobą, nie jestes na blindach już ktoś wszedł, jesteś na SB już ktoś wszedł, jesteś na BB już ktoś wszedł. przetestowałem go w ok. 30 sytuacjach i działa znakomicie aby skrócić czas wpisywania - na bieżąco po każdym rozdaniu uzpełniam wartość mojego stacka i wielkość BB

p.s. przetestowałem go już w ok. 300 sytacjach i dalej uważam jak wyżej

Najlepiej jakby programik obejmował jeszcze tabele z wcześniejszych faz gry , nie tylko push or fold.