Przejdź do forum
Myślę o SNG - od cz...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Myślę o SNG - od czego zacząć?

79 Posty
30 Użytkownicy
0 Reakcje
9,520 Wyświetlenia
gregor81
PokerStrategist

gram 18, 27, 45, 90 w zależności od tego ilu graczy już się zarejestrowało, żeby nie czekać długo na SnG i wszystkie turbo..... (ale chyba zrezygnuje z turbo)

muuuka
PokerStrategist

Dobrzy gracze których masz na myśli grają do 40 stołów jednocześnie. W twoim przypadku 300bi to gruba przesada, tym bardziej na mikro.

z takim BR radziłbym Ci zacząć grać 9os (ew. 18os) non turbo do czasu aż nie dojedziesz do przynajmniej 100Bi a potem ewetualnie przerzucić się na większy field + lub turbo.

gregor81
PokerStrategist

ok, dzięki, a powinienem z bankrolem 60$ zjechać na niższe stawki - 0.50$ lub 0.25$ żeby za bardzo nie uwierało bankrolla? Czy z 60$ zostać na SnG 1$ ?

muuuka
PokerStrategist

Przede wszystkim to ustal czy grasz bankrollem czy pieniędzmi. Jeśli zdajesz sobie sprawę, że twoje wyniki to krótkookresowe odchylenie od normy i wytrzymasz ciśnienie po utracie kolejnych 20+ BI to graj jak grałeś do tej pory. Jeśli grasz pieniędzmi i nie jesteś pewien umiejętności, zejdź niżej oczywiście.

czarnyyy0
PokerStrategist

Napisane przez gregor81
ok, dzięki, a powinienem z bankrolem 60$ zjechać na niższe stawki - 0.50$ lub 0.25$ żeby za bardzo nie uwierało bankrolla? Czy z 60$ zostać na SnG 1$ ?

Wszystko zależy od Twojego komfortu, bo zgodnie z BRM możesz grać 1$ mając 50$... :)

Miloszpoker2
Oldschool Grinder

Ja bym na twoim miejscu spokojnie grindował 0,5$ 45/90

gregor81
PokerStrategist

Przemyślałem i schodzę na niższe stawki , ale mam problem bo na stawkach 0,50$ są tylko TURBO 45 i 90 os. Grać te turbo czy zejść niżej na 0,25$ non turbo i grindować i przy okazji szlifować umiejętności? Jak będzie lepiej?

muuuka
PokerStrategist

Szlag cię szybciej trafi nim nabierzesz jakichkolwiek umiejętności na 0.25 donkfest. Graj turbo imo

Miloszpoker2
Oldschool Grinder

Wszyscy grają turbo :D

Non turbo są nie perspektywistyczne :)

gregor81
PokerStrategist

chyba ze 20 SnG turbo 0,50$ odpadłem nie będąc nawet w ITM. Nie opanowałem jeszcze fazy push or fold żeby nie korzystać z tych 4 tabelek z działu strategii więc jak gram to w fazie push or fold zaglądam do nich żeby wiedzieć jak dobrze zagrać..... Ale te 20 SnG to totalna lipa, odpadłem nie będąc nawet w ITM, więc chyba coś nie halo. Pushuje np jak dzisiaj z JJ a koleś call z KT i łapie strita na flopie, pushuje QQ a koleś z AT łapie A, pushuje z AK a koleś z 49 łapie pare albo dwie. Staram się grać wg tych 4 tabelek w push or fold bo nie jestem dobry w tej fazie no i nie mam tego opanowanego a chcę być lepszy niż przeciętny gracz żeby "coś tam" osiągnąć. O co kaman?????
SnG 0,50 $ to przecież micro a w push or fold "zaglądając do tabelek" na tych stawkach powinienem być z przodu a chyba jestem daleko z tyłu..... O co chodzi?

Napisane przez gregor81
chyba ze 20 SnG turbo 0,50$ odpadłem nie będąc nawet w ITM. Nie opanowałem jeszcze fazy push or fold żeby nie korzystać z tych 4 tabelek z działu strategii więc jak gram to w fazie push or fold zaglądam do nich żeby wiedzieć jak dobrze zagrać..... Ale te 20 SnG to totalna lipa, odpadłem nie będąc nawet w ITM, więc chyba coś nie halo. Pushuje np jak dzisiaj z JJ a koleś call z KT i łapie strita na flopie, pushuje QQ a koleś z AT łapie A, pushuje z AK a koleś z 49 łapie pare albo dwie. Staram się grać wg tych 4 tabelek w push or fold bo nie jestem dobry w tej fazie no i nie mam tego opanowanego a chcę być lepszy niż przeciętny gracz żeby "coś tam" osiągnąć. O co kaman?????
SnG 0,50 $ to przecież micro a w push or fold "zaglądając do tabelek" na tych stawkach powinienem być z przodu a chyba jestem daleko z tyłu..... O co chodzi?

Milion razy można napisać słowo wariancja a i tak do wszystkich nie dotrze.
Po drugie wpisowe nie za duże więc niektórzy sprawdzaja all iny z any two temu też nie ma co się dziwić jeżeli pushujesz jako short

gregor81
PokerStrategist

Które SnG jest lepiej grać na "start"? 1 stołowe czy od razu 45os?
Czy nie lepiej jest na początek zacząć grać 1 stołowe turki żeby złapać doświadczenia czy może od razu wrzucić się na 45os lub 90os ? Kurde, bo mam zgryz...

bl00dp3t
Oldschool Grinder

Jeżeli już się pytasz (choć uważam, że to sprawa indywidualna) to Ci odpowiem, że wg mnie lepiej zacząć od 1 stołowych ponieważ łatwiej się ich nauczyć. Są do tego odpowiednie narzędzia jak sng wizard czy icm trainer itp. Doświadczenie zebrane w stt pozwoli Ci później ewentualnie łatwiej przejść na 45os.

Jeśli masz problemy z fazą Push or Fold, konieczni ściągnij sobie ICM Trainer -ćwicz i analizuj błędne decyzje. W razie wątpliwości wrzucaj rozdania na forum.

Mi ICM Trainer bardzo mi pomógł, ułatwia dostanie się do profitowego momentu turnieju.

Też jestem początkujący w SnG, gram turnieje 1 stolikowe Turbo, w większości przypadków z profitem.

gregor81
PokerStrategist

Zostanę jakiś czas na STT, złapie doświadczenie, poprawię push or fold i wtedy ewentualnie jak już będą widoczne efekty, profity to skoczę na 18-45os.
W jakimś temacie (nie pamiętam już gdzie) czytałem coś, że niektórzy gracze "oznaczają" sobie innych graczy w zależności od tego jakim kto jest typem gracza. Gdzie to się robi? Mam PT3 trial- czy to gdzieś tam coś się robi, czy w sofcie FTP ?

azg Autor wątku
azg
PokerStrategist

Ostatecznie po 3 miesiącach od założenia tematu... zacząłem swoją przygodę z SNG.

Z tej racji pytanie - są jakieś znaczące różnice między STT a 18stkami? Gram sesje póki co łącząc te dwie odmiany i zastanawiam się, czy w jakikolwiek sposób moja gra powinna być różna, czy może spokojnie grac identycznie.

arrat80
PokerStrategist
azg Autor wątku
azg
PokerStrategist

O, dzięki bardzo! :f_love: