Przejdź do forum
LAW w hyperach na P...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

LAW w hyperach na P*

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,065 Wyświetlenia

Witam,

Zacząłem grać turnieje hyper 6os. 1,5$ na P* i narazie idzie super. Niepokoi mnie natomiast fakt, że Luck Adjusted Winnings w HM pokazują, że powinienem być dużo niżej ze swoimi wygranymi. Próbka mała: około 700 turniejów.
Powiedzcie czy ta statystyka ma w ogóle odniesienie do turniejów? Jeżeli tak to o ile dobrze rozumiem mogę spodziewać się wyrównania do "czerwonej lini" bo narazie mam po prostu farta? ?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Grinder23
Elite Grinder

Z tego co wiem hm zle liczy ev w tych turkach

Odpowiedz
Cytat
8dyb8
Oldschool Grinder

^zalezy o jakich widelkach rozmawiamy .. jedyny blad HM(1) w liczeniu ev to nierozpoznawanie suitow przy niektorych obliczeniach, dziala to w dwie strony i raczej wiecej niz kilka % od prawdy nie przewazy (kilka % = linia ev na +100bi to realia moga byc kilka bi inne)

natomiast jesli mowimy o duzym rozrzucie, np masz ev na 0 a wygrales 100bi to znaczy ze farcisz.
Inna sprawa ze 'u ludzi nie majacych pecha' real winnings ida pod wiekszym katem niz ev winnings, tyczy sie to zarowno DS jak i UPow, wiec na kilkunasto godzinnym sample-size jak masz dobre ev to nie masz sie czym przejmowac ze winnigs jest duzo wyzej, bo jak karty gorzej beda sie ukladac to bedziesz mial wiekszy zjazd niz zjazd w ev i suma sumarum to sie jakos wyrownuje

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

zacznijmy od tego, ze 700 gier to nie ejst żadna próbka w tych turniejach. Problemów z wyliczaniem "luck factor" jest kilka więcej niż tutaj wymienione ale na pewno jeśli wychodzi, że Twoje expected EV jest znacznie niższe niż faktyczne wygrane, to należy wziąć pod uwagę, ze z biegiem czasu co najmniej się to wyrówna. Jak rozegrasz 5k gier, a raczej 10k, to dopiero mozna zacząc rozmawiać o stosunkowo wymiernych wnioskach

Odpowiedz
Cytat
pyziolek20
Legacy Member

powiedzial bym raczej 50k ale ja tam sie nie znam :D :D :D

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

oczywiście że 50k jest juz na pewno obiektywną próbką. Pisząc o 10k zaznaczyłem, ze można tutaj dopiero zacząć porównywać to z expected value

Odpowiedz
Cytat