Przejdź do forum
Granie KK srodek tu...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Granie KK srodek turnieju

11 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,466 Wyświetlenia

Witam,
po dzisiejszej linii niepowodzeń kiedy odpadłem dwa razy z AA i trzy razy z KK postanowiłem się dowiedzieć, czy robię coś nie tak. W przypadku asów były to bad beaty, ale co do króli, to dzisiaj w sng trafiłem je 3 razy i za każdym razem trafiałem na oponenta z AA. Jestem pełen fiszowatych myśli typu "wtf full tilt oszukuje" itp :) Bo przyznać trzeba że szanse nie są takie duże żeby w jednym rozdaniu było AA i KK przy 4-5 osobach. A teraz do rzeczy:

Sprawa za każdym razem wyglądała tak: pre flop, ja raisuje, koleś all-in, sprawdzam. AA i wszystko jasne. Oczywiście nie było mowy o złapaniu trzeciego króla, takie rzeczy się tylko dzieją gdy ja jestem posiadaczem AA :P
Chciałbym poznać wasze opinie, a dokładniej to zapytać czy wy w takich wypadkach pasujecie czasem KK, czy zawsze gracie twardo?

10 odpowiedzi
damianpat
BlackMember

mi się wydaje, że KK vs AA to bad beat i zdarza się po prostu ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Czyli grac KK (przynajmniej pre flop) jakbym miał nuts i nie rozważać czy przeciwnik ma AA? Chciałbym poznać wasze zdania, czy jesteście w stanie zrzucić KK w obawie przed AA czy nie..?

damianpat
BlackMember

w grze BSS NL niektórzy gracze-solidni, mający dobre ready są w stanie to zrobić, ja bałbym się też ola z KK wobec kilku przeciwników, głupio jest wtedy przegrać z jakimś AT

ale niech się wypowie, ktoś mądrzejszy, wszystko zależy od fazy turnieju i tego jaką strategię obierzesz, a także tego jak oceniasz przeciwnika

mrozny
PokerStrategist

ja wyznaje zasade: never fold KK on preflop !!

Zawsze możesz callnąc jeśli jest taka możliwość. Ale gdy Cię przeciwnik stawia na ostrzu noża a.k.a. all-in, no to mając KK myślę, że mimo wszystko warto wejść, przynajmniej jeśli chodzi o SnG, bo w BSS no to faktycznie nie warto ryzykować całego stacka, pozdrawiam.

shathur
PokerStrategist

Ja tylko jako ciekawostkę - zdarza mi się rzucać KK na bubble'u jeśli miałbym się zmierzyć z przeciwnikiem o zbliżonym dużym stacku, a przy stole siedzi jakiś shorstackowiec którego blindy zaraz wykończą.

zwierzakai
PokerStrategist

Bad bet jak nic nie ma co płakać resztę AA i KK wygrasz bo entropia będzie za niska i wrzechświat się rozpadnie :P

Bielanek
BlackMember

Lary18th napisał
OMG...

Gram troszke s&g 6$-27$ z całkiem dobrym skutkiem ...i wyznaje zasada never fold KK w pre przynajmniej na wymienionych wyżej stawkach w long run obw EV+....

Niestety, ale nie mogę się do końca zgodzić z tym poglądem. Trafiając na regularsa w początkowej fazie turnieju, który stawia nas all'in możemy spokojnie zrzucić taką kartę bo nie zagrałby tego z niczym innym niż AA, KK, bądź AK(tutaj o wiele mniejsze prawdopodobieństwo). Oczywiście mówimy o sytuacji w której nie mamy włożonej znacznej części stacka do stołu. Możemy za to zagrać spokojnie push z taką kartą, gdyż fold equity znacznie nas faworyzuje. Na niższych limitach podejrzewam, że to fold equity nie będzie nawet takie duże :) AT+ 88+ nas sprawdzi xD.

Wczesna faza turnieju S&G to cash'owy styl weak tight :)

TheNaturat
PokerStrategist

Ja folduję KK w tylko naprawdę bardzo rzadkich okolicznościach... np. sprawdzony huge raise/3 bet przede mną...

Bielanek
BlackMember

TheNaturat napisał
Ja folduję KK w tylko naprawdę bardzo rzadkich okolicznościach... np. sprawdzony huge raise/3 bet przede mną...

Dokładnie. Oczywiście trzeba dodać, że tylko we wczesnej fazie turnieju, gdzie nie opłaca się ponosić ryzyka. Dobry przykład, że mamy na ręce pocket pair < KK, przeciwnik przed nami zagrał all'in i odsłania przypadkiem AKoff, wszyscy spasowali, a my jesteśmy na big blind. Mimo, że sprawdzenie byłoby +EV i w grze cash'owej bez zastanowienia call'ujemy, tak we wczesnej fazie S&G powinniśmy zagrać fold.

:)