Przejdź do forum
Czy można zrzucić A...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Czy można zrzucić AA na preflopie?

79 Posty
58 Użytkownicy
0 Reakcje
8,782 Wyświetlenia

Muszę zadać to pytanie.

Często rozgrywam turniej SnG i niejednokrotnie odpadłem za wcześnie właśnie z powodu AA i głupoty połączonej ze szczęściem przeciwnika.

O ile kiedy jestem shortem to sprawa jest prosta po prostu push. Ale kiedy mam ponad 50BB to już nie jest dla mnie takie proste zaryzykować niepotrzebnie całego stacka. Nie raz nie dwa zdarzyły mi się takie sytuacje. Pozycja z AA (chyba?) nie ma znaczenia zawsze jest bet, raise albo re-raise. Ale co w sytuacji kiedy ja robie raise (re-raise), a gościu z podobny stackiem do mojego, czyli grubo powyżej 25BB zagrywa po mnie all-in? Dobra na preflopie jestem najmocniejszy, ale na flopie turnie i riverze już niekoniecznie.

Czy w takiej sytuacji kiedy mam powyżej 25BB, dostaje all-in od gracza z podobnym stackiem jest sens to ryzykować, czy można z czystym sumieniem zrzucić AA?

78 odpowiedzi
kamil90
PokerStrategist

kuwa czlowieku AA srednio 85% equity przeciwko range takiego przeciwnika.. wiec na pytanie odpowiedz sobie sam.

:f_thumbsup: :f_thumbsup: :f_thumbsup:
zrzucaj, nie ryzykuj

Jak masz ready na dilera to owszem.

Skąd masz srebro?

Napisane przez adrian01
:f_thumbsup: :f_thumbsup: :f_thumbsup:
zrzucaj, nie ryzykuj

Aleś mnie tym rozbawił.

hbo06
Elite Grinder

o stary, zmiażdżyłeś mnie totalnie ;P
easy fold :f_tongue:

Qsypal
BlackMember

Skoro chcesz zrzucać najmocniejszą rękę w holdemie, to na czym planujesz wygrywać? 35 w drzewkach?;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dobra już się pośmialiśmy :D Po prostu zapytałem czy można, bo nigdy nie zrzucam. EOT.

Shad0w69
Elite Grinder

Masz racje przeciez AA na riverze moze byc juz slabe, dlatego tez radzilbym nie granie w ogole w pokera, azeby nie ryzykowac za bardzo.

no wiecie te 85% to na 100 turniejów przegramy 15!! nie wiem czy warto:) Jeżeli się nie umie grać to nawet przy podwojeniu stack'a i tak możemy nie załapać się na płatne miejsce wiec w 85 turniejach możemy tej okropnej straty nie odrobić :P

Tak, więc jak zrzuć asy i przestań grać w pokera :)

babel92
Oldschool Grinder

Napisane przez shajnrych
Dobra już się pośmialiśmy :D Po prostu zapytałem czy można, bo nigdy nie zrzucam. EOT.

Przecież zawsze można, nikt Ci nie broni :f_thumbsup:

loco2f2f
PokerStrategist

AA nigdy nie zrzucasz na pf. Jedynie co to nie musisz pchać sie w stacki w fazie sredniej. Co nie oznacza ze masz robic slowplay.

Wczesnej fazie na pf poprostu staraj nie wyrzucac calego stacka. No i oczywiscie nie traktuj na flopie kazdej figury jako seta.

W sumie to pytanie genialne:) Zle je raczej zadales poprostu, a to ze odpadasz majac AA to norma i przyzwyczaj sie. Czasami 72o od fisha zlapie 2 pary czy fulla. Nie ma kart na preflopie, które maja 99,9% szans na zatrzymanie innych. To nie condomy. :D

Sterwor
Oldschool Grinder

Tak zdecydowanie trzeba zrzucic, szczegolnie jak soft jest dobrze pdokrecony, w szczegolnosci te kurki z bad beatami. Ja czesto pasuje AA pre flop poniewaz jak wczesniej obserwuje gre i uklady jakie rozdaje dealer to juz jestem przekonany ze moje asy zostana zlamane.

Oczywiscie nie zawsze pasujesz asy ale dosyc czesto jezeli sa wyzej wymienione przeslanki.

Ja czasem jak mam złe przeczucia to wolę zrzucic nie ma co ryzykowac. Walcz dalej!

tresor123
PokerStrategist

powyżej 2 limperów zrzucam :D

My tu sie wypowiadamy, a moze autor liczy na opinię trenera? Też bym z chęcią poczytał kiedy trener zrzuca asy

nigdy nie zrzuca preflop

eSGe
Elite Grinder

Zapraszam na trening z teori pokera teraz leci :f_p:

Napisane przez shemhamforash
nigdy nie zrzuca preflop

Wątpie. Na pewno mając specjalne ready czasem zrzuci.

A co jeśli gramy w satelicie do ogromnego eventu:D Jest 8 wejściówek 10 graczy. Trzymamy AA i mamy stack ok 30 bb...Jeden szort daje all sprawdza go gość co ma tyle żetonów co my i 2 big stacków:P to jak ? dla zasady all in?