Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

6max Turbo

9 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
1,023 Wyświetlenia
hks83
PokerStrategist

Hej

Postanowiłem pograć trochę 6max Turbo i chciałbym się dowiedzieć trochę na ich temat:

1. Jak oceniać graczy tz mniej więcej jakie staty mówią nam kto ogarnia a kto nie vpip i pfr pytam bo mało grałem 6max a pewnie jest różnica
2. jak najlepiej ustawić huda tz jakie staty najlepsze i filtry wiem ze micro nie trzeba huda itp ale zawsze to coś.
3. za ile bb otwieramy przy danych blindach aha chodzi o starsy
4. jaki roi na micro jest w miarę ok
5. jaki BRM przy graniu na początek 4 stolików
6. jak z swingami

aha i pytanie do tmfingera czy dało by radę jakiś filmik dla brązu nagrać bo jest jeden dość stary z FTP a tam trochę inne struktury blindów i 3 minutowe zmiany wiem że jest w plany hyper turbo ale czy kiedyś coś pojawi się dla turbo z starsów?

pytam bo szukam czegoś dla siebie a spodobało mi się granie tego akurat ale jestem zielony jeżeli pytania śmieszne itp to ignorować.

Wszystkie rady sugestie mile widziane.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
tmfinger
Elite Grinder

1. Ogarniający gracze to przeciwnicy o statach 25/22 do ok 34/29. Wyższe wartości lub większe gapy mówią juz o pewnych leakach. Znajdzesz wygrywających graczy, którzy mają coś w stylu 29/18 ale na pewno nie grają optymalnie
2. Hud standardowy, vpip/pfr, steale i odpowiedzi na steale. Nie proponuje filtrować statystyk tylko robić indywidualne notki na przeciwników
3. jeśli zawsze bedziesz otwierać 2BB to bedzie ok. Na pierwszych dwóch poziomach 2,1-2,2 też bedzie ok
4. Cieżko powiedzieć, bo ze słabymi graczami (czyt. nieobliczalnymi) gra się dosyć cieżko ale raczej 5%+
5. 100BI to kompletne minimum, bardziej w kierunku 150. Przy wyższych limitach i multitablingu ok 400BI
6. Najlepsi miewali spokojnie 200BI

Odpowiedz
Cytat
hks83 Autor wątku
hks83
PokerStrategist

Dzięki za odpowiedz a widzę przemilczałeś temat filmiku rozumiem że nie ma szans na niego w najbliższym czasie tak ?

Odpowiedz
Cytat
crueleq
PokerStrategist

Napisane przez tmfinger
5. 100BI to kompletne minimum, bardziej w kierunku 150. Przy wyższych limitach i multitablingu ok 400BI

Na 6max Turbo przy niskim multitablingu ? To chyba bardziej brm na Hypery.

edit:
6. Najlepsi miewali spokojnie 200BI

To też bardziej pasuje na HT. Czy jednak można mieć takie swingi przy strukturze 6max ( grając w miarę optymalnie ) turbo nawet grajać 20+ stołów ? :f_o:

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

lol, jestem slepy, pisałem w odniesieniu do HT :D po prostu zobaczylem tam Hyper Turbo. Od początku

1. staty od okolice 18/15, do ok 28/25. Są oczywiście wygrywający gracze o statach na poziomie 28/15 ale wiadomo, ze grają bardzo pasywnie i można ich na dłuższa metę odrobinę eksploatować
2. z filtrów rezygnujesz, nie maja sensu. Jesli chodzi o to które staty, to w HUDzie dałbym tylko standardowe, o których wcześniej pisałem ale bardzo dokładnie skonfigurowałbym sobie pop-upy gdzi będziesz miał dokładne informacje o grze przeciwników na flopie i turnie
3. Na pierwszych blindach nie otwieraj mniej niż 2,5BB, później schdozisz do ok 2,2 i 2BB
4. ROI na micro >10% jest jak najbardziej realny
5. BR 70 BI i nie schodziłbym poniżej tego. Tutaj moga się zdarzyć błedy na poczatku i pomimo niewielkiego wolumenu może się to mocno odbić na wynikach. Najgorszy możliwy scenariusz to up swing przy błednej grze. Leake odbiorą ten zysk z nawiązką
6. Swingi powyżej 100BI oczywiście są realne

Filmiki robił ostatnio Wombat, ja również być moze coś zrobie ale póki co nie ma takich konkretnych planów

Odpowiedz
Cytat
hks83 Autor wątku
hks83
PokerStrategist

Właśnie dziwilo mnie najbardziej to otwieranie bo nawet otwieranie za 3bb na pierwszych blindach tworza sie multi bo wszyscy sprawdzają. Z skonfigurowaniem pop-upa bedzie problem bo tym się nigdy nie zajmowałem na dzień dzisiejszy nie mam pojęcia jak się to robi ale zobacze.

jeszcze raz dzięki

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

poszukaj po necie, na 2+2 itp. powinieneś dostac jakies gotowe setupy

Odpowiedz
Cytat
hks83 Autor wątku
hks83
PokerStrategist

Dzieki

postaram sie poszukać choć czarno to widzę he. A jakieś rady co do gry z niskimi parami otwieramy czy limpujemy na niskich blindach i jak z wysokimi blindami można prosić jakieś proste ogólne rady bo kurde fajnie mi się je gra i chciałbym choć troche ogarniać he :)

ZdRówko

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

na najnizszych limitach teoretycznie mozesz open limpowac. Jesli bedziesz otwierac to tez nie ma zadnego dramatu ale bardzo trudno rozgrywa sie szczególnie 22-66. Zatem jeśli zagrasz na wczesnych pozycjach fold, to nie ma problemu

Odpowiedz
Cytat