Przejdź do forum
3$ speed 10os na PP

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

3$ speed 10os na PP

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
336 Wyświetlenia
FanMetallici

Mam pytanko? Zacząłem grać speed s&g 10os za 3$ okazyjnie 6$ na party poker i mam chyba tylko jeden ważny dylemat za bardzo nie wiem jaka linia jest słuszna w sytuacjach typu:
1) Na bubblu gdy jestem na SB i mam około 1300-1600 żetonów, a BB ma około 3000 przy blindach 300 - 600 z ręką typu 82o co robię??
2) Identyczna sytuacja z różnicą że BB ma też tylko około 1300-1600 chips
3) no i czy warto sprawdzać z takimi łapami gdy jest się na BB przy takich samych założeniach gdy sb wchodzi all
4) na buttonie to fold taką rękę ?!

i proszę nie piszcie jak na innych forach: "jak mogłeś dopuścić do takiej sytuacji..."
Tak mi się najczęściej zdarza gdy cisnę shorta i przegrywam lub gdy pushuję jako big stack, przegrywam i zostaje mi tylko tyle żetonów...

Dzięki za pomoc... ;) pozdro

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
ninusss

1. BB jezeli kryje Cie az dwukrotnie, moze sprawdzac Cie szerzej, co powinno zawerzyc twoj range
2. Nie jestem pewien czy rece typu 82o bedzie odpowiednie, ale wykorzystujac bubble factor moze bardzo szeroko krasc z SB, tak mysle z 80% (zalezy od struktury stackow na stole - jezeli wszyscy macie takie same staki to mozna sobie odpusic 82o)
3. nie warto, chyba ze duzy stack, a SB bardzo maly, biorac pod uwage equity i oddsy to mozna, zalezy ile masz do dołożenia, do jakiej puli
4. zalezy od struktury stakow, raczej fold

aby nauczyc sie analizowac takie sytuacje uzywaj SnG Wizarda, jest on najlepszy do STT

Odpowiedz
Cytat
FanMetallici Autor wątku
FanMetallici

Dzieki ;)

Odpowiedz
Cytat