ja jestem na nie - gramy 2000 sng.
Jestem na tak jeżeli będziesz wystawiał kolejny staking. Jeżeli nie wolałbym, byś kończył ten z normalnym trybem.
generalnie poruszałem to już w innym wątku, bodajże dementora. Wypłata profitu jest +EV dla stakowanego i -EV dla stakujących. Ja jestem za tym żebyś dograł, czyli na nie, chyba ze rozliczenie czesci profitu z przedłużeniem
jesli moge sie wtracic
expected value tego stakingu to jakies +3-3,5k$ overall po 2k gier
+5k po polowie gier to ultra heater, bralbym na snapie rozliczenie teraz
Mysle podobnie jak sz3sz i gaaish. Profit jest naprawde przyjemny a kilka slabych sesji moze wszystko zmienic tymbardziej ze obecne ROI jest 2x wieksze niz to z 2,5.
Jednak nie bede na sile nikogo przekonywal, mam skromne 5% udzialow
Zapominacie o tym, ze rachunek prawdopodobienstwa nie patrzy w przeszłość. Jest ona dla niego bez znaczenia. Fakty są takie, ze kyllson ma do rozegrania 1k sitow przy swoim aktualnym ROI. Nie ma żadnych realnych powodów dla których miałby on teraz polecieć w dół, a to o czym piszecie tutaj wynika z błędnego rozumienia zasad wariacji. To, ze przez pozostałe 1k sitow będzie dobrze runowal jest w chwili obecnej tak samo prawdopodobne jak bylo to, ze będzie miał hota w chwili kiedy zaczynał.
Napisane przez CichyGrzmot
Zapominacie o tym, ze rachunek prawdopodobienstwa nie patrzy w przeszłość. Jest ona dla niego bez znaczenia. Fakty są takie, ze kyllson ma do rozegrania 1k sitow przy swoim aktualnym ROI. Nie ma żadnych realnych powodów dla których miałby on teraz polecieć w dół, a to o czym piszecie tutaj wynika z błędnego rozumienia zasad wariacji. To, ze przez pozostałe 1k sitow będzie dobrze runowal jest w chwili obecnej tak samo prawdopodobne jak bylo to, ze będzie miał hota w chwili kiedy zaczynał.
Pełna zgoda z tym
Cichy+1, miałem akurat to pisać ;p Skoro dobrze idzie i wariancja daje to wolalbym dograć albo nawet zwiększyć ilość
tutaj podobne wyliczenia u dementora wcześniejszego rozliczenia stakingów
z kazdym rozegranym turkiem maleje szansa ze utrzyma roi poniewaz przybliza sie do longrunu. Przy prawdopodobienstwie wiele zalezy od tego co przyjmiemy za punkt wyjsciowy... szansa ze otrzymamy pare asow na rece wynosi x, po tym rozdaniu nasza szansa na asy jest taka sama, ale jesli za punkt wyjsciowy przyjmiemy prawdopodobienstwo wylosowania asow 4 razy pod rzad sytuacja sie zmienia.
imho gdy staking ma profit grubo ponad wartosc oczekiwana to moze sie zakonczyc, bo profit jest tu i teraz, jest faktem... to co bedzie pozniej jest poprostu tematem na kolejny staking, znowu jest wartosc oczekiwana do której mozna dazyc. Roznica jest taka ze ciagnac staking z profitem ponad to co sobie okreslilismy jako wartos oczekiwana narazamy profit i jednoczesnie go mrozimy, odbierajac sobie mozliwosc reinwestycji.
Jeszcze gdybysmy mowili o sytuacji gdzie gracz wystawia staking i nie przewiduje kontynuacji to wtedy ok. Jednak tu mozemy zalozyc ze kontynuacja bedzie jesli dokonamy rozliczenia. Zyskujemy profit, ktory mozna dalej inwestowac, odnowiona wartosc oczekiwana, byc moze 1k gier ekstra, bo nowy staking pewnie znowu bylby ustawiony na 2k, a po dokonczeniu obecnego równie dobrze kyllson moze stwierdzic ze nie potrzebuje juz stakingow....
Ja patrze na to z tej perspektywy, pytanie tylko czy i jak bardzo moje rozumowanie jest bledne
Tak, jeżeli w następnym stakingu (jeśli wystawisz) obecni inwestorzy będą mogli zachować swoje %.
W sumie jest tu trochę racji. Jeżeli planujesz wystawić kolejny podobny stacking, można rozliczyć.
Zmieniliście mi zdanie
Napisane przez Ares1986
Tak, jeżeli w następnym stakingu (jeśli wystawisz) obecni inwestorzy będą mogli zachować swoje %.
Ares wolałbym rozliczyć całkiem ten staking i wystawić nowy na innych zasadach + sam chcę mieć w tym jakieś udziały i mam już dwóch kolegów spoza forum, którzy chcą zainwestować.
Nadal na NIE?
@kylsonn1
dopoki nie przedstawisz jak ta oferta bedzie wygladac (wspominane "nowe warunki") ciezko bedzie Ci przeforsowac rozliczenie. Bez zapewnionej mozliwosci reinwestycji swoich $ tez nikt sie nie zgodzi na przedwczesne zakonczenie.
Dokładnie. Chodzi o to, żeby warunki pozostały takie same lub, jeśli juz, to zmiany były kosmetyczne. Wtedy pewnie większość by na to przystała.
Dzisiaj po sesji, po tysięcznym sicie zrobię małe podsumowanie i wszystko w nim zawrę
11 sesja
Rozegranych sitów - 100 (70x 8$, 30x 15$)
Profit/strata - +1548.54$
Wykres:
Spoiler

Overall
Rozegranych sitów - 1000/2000 (640x 8$, 360x 15$)
Stan rolla - 9183.80$ (+6183.80$)
VPP/FPP - 4760.40/8436.69 (+5 stellarów 10$)
Wykres:
Spoiler

Chciałem zrobić jakieś podsumowanie, ale szczerze mówiąc jestem zmęczony po dzisiejszej sesji i nie chce mi się tłumaczyć tym, którzy nigdy nie grali 180manów turbo jak bardzo wariancyjne są to gry. Niech będzie, że gramy te 2k sitów, a ja postaram się zahaczyć o 10k profitu.
Zagrałem do tej pory 640/1500 ósemek =~0.42 całości i 360/500 piętnastek =0,72. Profit z nich wygląda następująco:
8$:
Spoiler

15$:
Spoiler

Jak widzicie większe roi = większy profit jest z 15ek. Tu moje pytanie - Czy jesteście za tym, żeby zmienić stosunek sitów na 1200/800?