@Qskaa Ja tego tak nie odebrałem z Twojej strony i na Twoim miejscu pewnie też bym próbował odsprzedać udziały lub zakończyć staking. Myślisz bardzo rozsądnie. Zauważyłeś zdaje się to, czego ja nie dostrzegałem wcześniej, bo nie przypuszczałem, że dosłownie wszystko może potoczyć się tak źle. To był taki skrót myślowy z mojej strony. Zdałem sobie sprawę jak niekorzystna może stać się oferta dla obu stron, gdy jest bardzo duży minus. Czysto teoretycznie, z punktu widzenia teorii gier, pomijając jakieś aspekty moralne. Gdybyś zapytał np. Johna Nasha jak w takim scenariuszu zmienia się strategia stakowanego względem maksymalizacji EV, to granie dobrze i jeszcze stawek niżej będzie na samym końcu listy. Najgorsze jest to, że ja zdaję sobie z tego sprawę i chociaż świadomie nie podejmowałbym niekorzystnych dla stakerów działań, to gdzieś na poziomie podświadomym mnie to męczy i moja gra nie jest taka jaka powinna być. Po prostu nie widzę światełka w tunelu. Nawet nie piszę o najbardziej optymalnych rozwiązaniach tej sytuacji wg teorii gier, bo nawet nie przechodzi mi to przez palce na klawiaturze, poza tym wydają się oczywiste i każdy może na to wpaść.
Dzisiaj nie będę grał, może do tego czasu coś wymyślimy.