Przejdź do forum
philhell24 FR50 rai...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

philhell24 FR50 rail

76 Posty
17 Użytkownicy
25 Reakcje
17 K Wyświetlenia
duff2511 Autor wątku
duff2511

Odpowiedz
Cytat
Qskaa

Wydaje mi się, że to dobry moment na rozważenie zejścia na nl25. Po 8k zostało już tylko 18BI na grę co przy 9 stołach oznacza, że na stole jest ponad połowa całego kapitału, a to nie jest zbyt komfortowa sytuacja. Według mnie nie ma co czekać na zbliżającą się dużymi krokami torbę i najwyższa pora żeby coś zmienić. Czekam na opinię innych inwestorów jak również Twoją.

Odpowiedz
Cytat
garret294

Napisane przez Fakee1
Taka opcja jest nieopłacalna dla inwestorów w ofertach bez makeupu.
Zawodnik robi profit, zabieracie z rolla i potem opłacacie minus tylko własnym wkładem, a nie wkładem + profitem.
Może to skutkować kuriozum, że stakujący zarobi (bo rozliczy profit po 40k rąk) x. Odda wam 0.5x, sobie weźmie 0.5x.
W drugiej części straci x.
Finalnie: wynik jest b/e, ale inwestorzy są na -0.5x, a gracz na +0.5x.

Wiadomo - gry cash nie są aż tak wariancyjne i tutaj nie będzie to zazwyczaj tragedią, niemniej wciąż zmniejsza value oferty.

Wygadałeś:)

Odpowiedz
Cytat
elusivepl

Jestem za , pograj 1-2 sesje na NL25 aby odrobić do tych 20BI i ciśnij dalej. Bez ciśnień gdzie tam jeszcze do 80k rozdań. Powodzenia

Odpowiedz
Cytat
macaco2

Jakiś pechowy okres field x2 bo promo na Cash, a wariancja tyra 😞

Odpowiedz
Cytat
duff2511 Autor wątku
duff2511

Napisane przez elusivepl
Jestem za , pograj 1-2 sesje na NL25 aby odrobić do tych 20BI i ciśnij dalej. Bez ciśnień gdzie tam jeszcze do 80k rozdań. Powodzenia

Może zróbmy tak, że pogram NL25 do $1250 nie wliczając RB i gdybym znowu zjechał z rollem poniźej $1000, wrócę na NL25 - niech to będzie taki bufor bezpieczeństwa.
W ogóle PT4 pokazuje trochę za duży minus, bo roll wynosi $908, a z promo wpadło chyba $2. Pewnie to dlatego jest błąd w naliczaniu, bo wyłącza mi się HUD przez ostatnie 2 dni, w ogóle momentami siada import rąk. Nie wiem dlaczego, ale strasznie przeszkadza to w grze jak momentalnie znika mi HUD na stole. Bardzo możliwe, że jest to związane z disconnectami jakie mam od 2 dni. Wczoraj było ich kilkanaście.
Nie pamiętam, żeby kiedykolwiek starsy tak testowały mój mindset - dosłownie wszystko co mogło nie póść, nie poszło na wszystkie możliwe sposoby. Aż momentami żałuję, że miałem nie wstawiać EV, ani rozdań. Nawet regi mnie nieprofitowo calldownują tam, gdzie frekwencje i kombinatoryka jest po mojej stronie w long runie.
Z dobrych rzeczy, zainwestowałem w sprężone powietrze i póki co komp się nie grzeje. Do tego kupiłem złoto i mogę obejrzeć filmy sickpastora.

Odpowiedz
Cytat
duff2511 Autor wątku
duff2511

Mam dość. Na NL25 w 500 handów - 4BI - KK< AK, AK<QQ, a później to: https://www.weaktight.com/h/5871805ad39043bc5f8b459f
Tutaj cyrk z wczoraj:
https://www.weaktight.com/h/58718185d39043cc798b47bf
https://www.weaktight.com/h/587182ddd39043d24d8b4871
https://www.weaktight.com/h/58718338d39043d24d8b4896
https://www.weaktight.com/h/587183c4d39043cc798b486b
https://www.weaktight.com/h/587184cad39043cc798b48d1
https://www.weaktight.com/h/5871858ad39043d24d8b4923
Macie all-in EV, które i tak gówno pokazuje gdy wrzucam stacka mając 0% equity w puli a na cały C range przeciwnika mam ~80%.

Nie wiem czy jest sens jeszcze dzisiaj grać, spodziewam się tego samego. Do tego wiadomo, że nie gra się optymalnie tak runnując. Co prawda jest to zjazd na kilkanaście BI i takie rzeczy się zdarzają, ale z drugiej strony to było pól rolla i jak nic się nie zmieni to pójdzie cały roll.

Odpowiedz
Cytat
Qskaa

Jak masz dzisiaj grać stliltowany to lepiej sobie odpuścić i od jutra na świeżo ruszać z nl25

Odpowiedz
Cytat
duff2511 Autor wątku
duff2511

Mam taki pomysł, myślę że dobry. Przede wszystkim, teraz mamy taki negatywny efekt śnieżnej kuli, spowodowany złym startem i fatalnym runnem, gdzie codziennie gdy sprawdzam wyniki czuję się bezsilny, jakby nic ode mnie nie zależało. Co gdybym podawał tylko rozegrane volume danego dnia, a wyniki sprawdził i podał na sam koniec? Do tego zwiększyłbym liczbę stołów do 14-15, by wychodziło większe dzienne volume - mógłbym w takim wypadku zmienić 40K hands na 60K,licząc już rozegrane ręce, bo wiadomo oczekiwany winrate powinien spaść, ale zamiast zmieniać założenia w zależności od wyniku ostatniej sesji po prostu grałbym dalej to, co miałem grać. Co myślicie?

Odpowiedz
Cytat
elusivepl

Nie zgadzam się , proszę abyś grał tak jak w ofercie max 9 stołów i podawał co sesje wynik wraz z wykresem. Jestem inwestorem i chcę mieć wgląd w moje udziały.

Odpowiedz
Cytat
duff2511 Autor wątku
duff2511

ok

Odpowiedz
Cytat
duff2511 Autor wątku
duff2511

Odpowiedz
Cytat
Qskaa

Widać, że gra kompletnie nie idzie. Nie wnikam w to czy to wina gorszego runa, niewystarczającego skilla czy czegoś innego. Sprawa wygląda tak, że stackowany ewidentnie jest podtiltowany i ma niską motywację do gry gdyż, żeby cokolwiek na tym zarobić musiałby najpierw odrobić jakies 30 BI na nl25 co przy wynikach jakie prezentuje ostatnio może być ciężkie. Dodatkowo dochodzi presja finansowa o której wcześniej pisał. Osobiście przestałem wierzyć w możliwości stackowanego do odrobienia strat i należy w tym momencie poważnie rozważyć zakończenie inwestycji przed czasem póki jest jeszcze coś do odzyskania. Propozycja zwiększenia liczby granych stołów i nie raportowanie wyników $ według mnie może świadczyć o chęci jak najszybszego zakończenia stackingu i braku wiary w możliwość odrobienia strat. Jaka jest opinia pozostałych inwestorów?

EDIT: Jeśli pozostali inwestorzy chcą kontynuować grę to chętnie sprzedam swoje udziały za ich obecną wartość (20% stanu cashiera powiększone o 20% z całego RB za ostatnie 12,5k rozdań).

Odpowiedz
Cytat
theTiltManxD

:f_drink: dobry staking nie jest zły

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Phil to dla Ciebie, mi to pomogło. It shall come to pass.

Odpowiedz
Cytat
mcflay777

Ja jestem za kontynuowaniem stakingu na (prawie) początkowych zasadach. Spokojnie graj swoją gierkę i się nie przejmuj runnem. Wraz z dobrym nastawieniem i gierka wyniki muszą przyjść. Nie kombinuj i nie szukaj rozwiązań problemu, który w sumie sam tworzysz słabym podejściem, a przynajmniej tak się wydaje. Oczywiście tak samo jak elusivepl chciałbym śledzić na bieżąco wyniki. A zwiększanie liczby stołów (wariancji) przy braku pewności siebie (?) i swojej gierki to raczej słaby pomysł. A, jeśli czujesz, że nie będziesz mógł danego dnia grać A-B game z jakiegoś powodu (tiltu), to po prostu odpuść.

Odpowiedz
Cytat
Qskaa

Ok w takim razie jeśli nie ma jednomyślności w sprawie zakończenia stackingu przed czasem to lecimy dalej. Moja oferta sprzedaży udziałów jest nadal aktualna, jeśli ktoś jest zainteresowany to priv.

Odpowiedz
Cytat
duff2511 Autor wątku
duff2511

Co ja mam powiedzieć? Że teraz gram dobrze? Moim zdaniem gram znacznie gorzej niż na początku. Przecież nie robię tego na złość ludziom, którzy zaufali mojemu skillowi oraz uczciwości. Jeśli sugerowałem jakąś zmianę w trakcie trwania oferty to wierzyłem, że będzie ona dobra dla obu stron. Nawet zgodziłem się zejść niżej do odrobienia strat, co jest niekorzystne dla mnie - chyba nie muszę tego tłumaczyć. Zauważyłem, ze nawet codzienne wrzucanie wyników może mieć wpływ na moja grę, bo jak czuję, że jest minus to staram się odrobić bo zaraz trzeba będzie pokazać wynik, a jak wiem, że jest spokojnie na plus to zamiast grać tak jak grałem staram się to utrzymać. Przez ostatni rok grałem taką rutyną, że gram 50K hands i dopiero na koniec patrzę na wyniki. Dzięki temu mogłem to traktować jak jedną sesję i podejmować najlepsze decyzje. Nie miałem też presji na volume - jak grało mi się dobrze, to grałem długo, jak danego dnia stwierdzałem, że nie chce mi się grać, to po prostu przerywałem sesję. Kiedyś byłem stakowany na 50 NL FR na 100K(50+50) przez mojego kolegę z dawnej pokerchatki. Wyznaczyliśmy jakieś tam zasady oferty, ale czasem próbowaliśmy coś zmieniać. Najpierw pomysłem było granie kilkunastu stołów, co wówczas nie szło mi jakoś dobrze, więc zaufał mojemu osądowi i wróciłem do grania 9. Z czasem porzuciliśmy też sztywne wytyczne czasu na rozegranie tego volume, grałem po prostu kiedy byłem skupiony i kiedy były dobre stoły. Po 100K handach jeśli dobrze pamiętam wyszło 7bb/100, gdzie miałem 2 sesje na +20 BI.
Teraz, jako że inwestorzy zawarli kontrakt, który oczekują, że zostanie wypełniony, zdaje się, że muszę dograć do końca zakładane volume 80K. Do jakiejkolwiek zmiany potrzebowałbym zgody inwestorów.

Odpowiedz
Cytat
konrad513

ja Ci ufam, najważniejsze żebyś teraz mindsetowo trochę odreagował bo widać z daleka, że z tym masz aktualnie największy problem. Ja mam tylko 10 % udziałów, więc mój głos ma małe znaczenie aczkolwiek ze swojej strony daję Ci wolną rękę na te 80 k rozdań pod warunkiem, że ochłoniesz z dzień lub 2 i wtedy na spokojnie nawet możesz jak dla mnie znowu te 50 grać .

Odpowiedz
Cytat
Qskaa

Ja nigdzie nie napisałem, że robisz komukolwiek na złość. Przedstawiłem jak sprawa wygląda w moich oczach i biorąc pod uwagę wymienione czynniki chciałem wyjść z tej inwestycji. Jeśli nie ma zgody pozostałych inwestorów to nie pozostaje nic innego jak kontynuować grę. Ja ze swojej strony mogę jedynie próbować odsprzedać swoje udziały i to wszystko. Powodzenia na stołach

Odpowiedz
Cytat