Przejdź do forum
Longterm Prezesa"Bę...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Longterm Prezesa"Będzie zabawa, będzie się działo.."

300 Posty
70 Użytkownicy
14 Reakcje
42.4 K Wyświetlenia
KuroiYami
PokerStrategist

Napisane przez URJoke0
Ale przykład. :facepalm: Musiałbym zerknąć w umowę takiego piłkarza (zakładam, że na ogół są tam podane warunki np. rozegranie xx meczów w sezonie, po których następuje automatyczne przedłużenie kontraktu). Poważne kluby przed podpisaniem umowy poddają piłkarzy testom medycznym i wiedzą o nich wszystko (np. że wieku 5 lat miał złamanie obojczyka :)), więc same "referencje" nie wystarczą.

"Niniejszym po uplywie roku, dajesz mu wolną reke na szukanie nowego klubu samemu tracac pierwsza czesc kontaktu." - nie bardzo rozumiem

"Pwiedzmy, że jestes inwestorem - nigdy nie będę, szanuję pieniądze :coolface:

, umowiliscie sie j.w na reload i widzisz, że gość na najniższych stawkach na świecie nie jest nawet gownoregiem, albo na pograniczu gownorega z fiszem i nie widzisz dalszych perspektyw mimo, że jego wykres wygladal calkiem niezle ze wzgledu na wcześniejsze upswingi." - biorę młotek i stukam się w głowę, że zainwestowałem w takiego gracza :coolface:

Umowa jest umową.

Jeszcze jakby napisał prawde: "Sorry chlopaki, wypłaciłem 1000zł na poczatku stejka na zycie i nie brałem pod uwage, że tak spadne w dół, chciałem to ująć przy rozliczeniu odejmując ze swojego profitu. Teraz mi pozostaje Was przeprosić i obiecuje, że oddam Wam pieniadze jak tylko zarobie".
Myślę, że nikt by go nie linczował i nie robił z niego perfidnego złodzieja. - no jakbyś to nazwał? Pożyczką?

Naucz się używać cytatów ; d

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando
Elite Grinder

Nie myślałeś o karierze (P)osła zamiast pokerzysty? :thinking:

Odpowiedz
Cytat
MaverickPL
PokerStrategist

Napisane przez URJoke0
Umowa jest umową.

Umowa jest umową ale jak podpiszesz umowę na cokolwiek np. jakiś abonament 100zł miesięcznie i sprzedawca stwierdzi "wiesz co, jednak płać mi 50zł miesięcznie" to zrezygnujesz zasłaniając się umową, że podpisałeś na 100zł? Nie sądzę.

Imo należy wziąć pod uwagę w czyim interesie jest make up i kto z niego czerpie korzyści. Jest on jedynie w interesie inwestorów a ze stackowanego robi niejako niewolnika, który w wyniku gorszych wyników zobowiązany jest grać dotąd aż odrobi stracone pieniądze. Inwestorzy dobrowolnie i bez żadnych konsekwencji dla stackingowanego zrzekli się wyłącznie swojej korzyści akceptując 1700$ straty i wpisując ją w swój stan konta. Prezes na tej decyzji niejako zarabia 1700$, których nie będzie musiał odesłać inwestorom ze swoich ewentualnych późniejszych wygranych. W końcu jest wygrywającym graczem, prawda? Cały ten cyrk sprowadza się do tego, że rzeczywiście prawdopodobnie przepuścił ten hajs i wygląda na to, że nie ma za co grać bo każdy myślący człowiek otwiera szampana i cieszy się po takiej decyzji inwestorów.

Naprawdę pisanie o jakichś karach dla inwestorów w tej sytuacji jest czystym kretynizmem. Nie ogarniam jak w ogóle można popierać coś takiego i myśleć, że mark up jest czymś więcej niż tylko prawem i opcją dla inwestora wynikającym z zawartej umowy.

Odpowiedz
Cytat
zajcur
PokerStrategist

Napisane przez URJoke0
Chyba kpisz. :ayfkm: Myszka disneyowska to jeszcze lepszy ananas niż Prezes. Nie wiadomo na ile oszukała inwestorów, bo audytu jak nie była tak nie ma. Pisze, że +1100, a jak inwestorzy chcieli rozliczenie to wykresik z - 2k :yaoming :. Skandal i perfidne kłamstwo czy w porządku zachowanie i brawa na stojąco?

ona oddala tyle ile wziela, w sumie nawet nie wiem czy tego profitu nie przeslala

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez MaverickPL
Umowa jest umową ale jak podpiszesz umowę na cokolwiek np. jakiś abonament 100zł miesięcznie i sprzedawca stwierdzi "wiesz co, jednak płać mi 50zł miesięcznie" to zrezygnujesz zasłaniając się umową, że podpisałeś na 100zł? Nie sądzę.

Logiczny przykład. :yaoming :Sprzedawca zmienia umowę, żeby mniej zarobić. :facepalm:

Korzyść dla inwestrów z make-upa jest przy założeniu, że gracz jest wygrywający, a tu taka hipoteza jest wątpliwa, bo kwestionuje ją inwestor najbardziej naciskający na make-up w ofercie.

Odpowiedz
Cytat
MaverickPL
PokerStrategist

Napisane przez URJoke0
Logiczny przykład. :yaoming :Sprzedawca zmienia umowę, żeby mniej zarobić. :facepalm:

No i te słowa potwierdzają w zasadzie, że Prezes nie powinien mieć żadnych pretensji do inwestorów, którzy właśnie zrezygnowali ze swoich przywilejów umownych oddając autorowi wątku 1700$, których nie musi spłacać. W przypadku realoada miałby dług w takiej wysokości bądź też znacznie większy, który musiałby najpierw odrobić przed odliczeniem profitu.
W obu przypadkach strona na rzeczy której masz jakieś zobowiązanie i rezygnuje z niego = profit dla Ciebie. Przykład maksymalnie uproszczony ale oddający sytuację jaka zaistniała po rezygnacji inwestorów z reloada. Jak ktoś (a zwłaszcza autor wątku) dalej nie ogarnia to prościej już się nie da przedstawić kto tu ma realną i wymierną korzyść.

Napisane przez URJoke0
Korzyść dla inwestrów z make-upa jest przy założeniu, że gracz jest wygrywający, a tu taka hipoteza jest wątpliwa, bo kwestionuje ją inwestor najbardziej naciskający na make-up w ofercie.

Ja nie wiem co kwestionuje a czego nie kwestionuje inwestor. Wg sharka (jedyne pełne źródło informacji o stackingowanym) hero jest profitowy więc powinno to zamknąć całkowicie dyskusję kto tutaj kogo dyma i kto powinien się czuć poszkodowany w tej całej sprawie.

Przepraszam inwestorów, że dałem się wciągnąć w ten spam. Ostatni mój post w tym temacie :fdrink

Odpowiedz
Cytat
debesciak69
Oldschool Grinder

Jak dla mnie reaload niczym nie rozni sie od rebuya w turnieju. Generalnie jest oplacalny jezeli zakladamy, ze mamy przewage nad fieldem. Czyli prezes niczym nie ryzykuje bo cala kase wykladaja inwestorzy. Oprocz tego nie ma zadnej kary za slaba gre, a jest kara za brak raloada... fuck logic

Odpowiedz
Cytat

Te, koledzy Rebusa, nie hejtujcie już Prezesa :yaoming :

Odpowiedz
Cytat
Madziunka
PokerStrategist

odśnieżam

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Madziunka
odśnieżam

chyba nie ma sensu...zabawa już była i wszystko juz sie stało...kasa została "zarekwirowana"

Odpowiedz
Cytat
strusiek22
PokerStrategist

Poznalismy nowa metode kradziezy.
Na niezrownowazonego poszkodowanego.
Ktory staje sie sedzia i wymierza sprawiedliwosc, stosuje kary umowne ktorych w umowie nie bylo za to, ze dostaje prezent w postaci braku przymusu odrabiania straconych pieniedzy.
Ale i tak wszystkiemu byla winna wariancja, nie wazne, ze z dupy gra, z dupy zawodnik, przerosniete ego, brak trzezwego spojrzenia na sytuacje.
Pozostaje jedynie wspolczuc ludziom ktorzy musza znosic tego zlodzieja na codzien... :spit:
No ale "bedzie zabawa, bedzie sie dzialo..."...

Odpowiedz
Cytat

silne ego, słaba psycha/niedojrzałość...najgorszy typ do wspólnych interesów

Odpowiedz
Cytat
Madziunka
PokerStrategist

odśnieżamy :D podobno śniegiem zaj......

Odpowiedz
Cytat
strusiek22
PokerStrategist

"bedzie zabawa, bedzie sie dzialo..."

Odpowiedz
Cytat
KuroiYami
PokerStrategist

Witam, czy doszliście Panowie do jakiegoś konsensusu ?

Odpowiedz
Cytat
Madziunka
PokerStrategist

Napisane przez strusiek22
"bedzie zabawa, bedzie sie dzialo..."

hahhahahah

Odpowiedz
Cytat
danel91
Poker Player

Napisane przez KuroiYami
Witam, czy doszliście Panowie do jakiegoś konsensusu ?

Tak. Prezes wraz z inwestorami stwierdził, że potrzebuje nowe auto. Wybór padł na corse w gazie

Odpowiedz
Cytat
Madziunka
PokerStrategist

lol czyli co inwestorzy nic z tym nie robicie ??

Odpowiedz
Cytat

zrobia to co zawsze kazdy pomarudzi i wpisze w straty.

a ty co bys zrobil/a ?

Odpowiedz
Cytat
Madziunka
PokerStrategist

Napisane przez bobek81
zrobia to co zawsze kazdy pomarudzi i wpisze w straty.

a ty co bys zrobil/a ?

Na pewno kasa by do mnie wróciła tym bardziej ze to podobno gościu z Krk :)

Odpowiedz
Cytat