Haha, dostaje pierwszą wysoką pare - qq akurat w momencie gdy przypada to 1 na 30 rozdań kiedy dziadek nie chce zobaczyć flopka
Zostało 15k, tutejszy obiad sponsorowany to kolejny bad beat, szwedzki stół z jednym, niesmacznym daniem i woda...
Idę zjeść coś normalnego, bo ten obiad był bardziej tiltujący od dziadka
Napisane przez pszczola321
koniec na dzisiaj? ;p
Nie, po obiadku wracam nakurwiać dziadka, skończyły się żarty, wchodzi ante, dziadek za grę 90/10 zostanie skarcony w końcu
Napisane przez Teges
Zawsze tak mówie... i odpadam, obyś Ty go naprawdę skarcił :).
Dziadek się nieco wyciszył, na 50/10, a ja teraz wjebałem się w kolejnego set upa, tt < jj ja j high boardzie, zostało 9k
Napisane przez pszczola321
ewidentnie ten turniej się nie układa![]()
amen, skróciłem się do 6-7 kółek i K9 < AA bvb
szkoda, bo dawno nie grałem w turnieju z tak słabym fieldem, chyba jakieś kupony zniżkowe na turniej w domu starców rozdawali
Napisane przez HTAndrzej5
nie rozumiem czemu nie zagrał all ina, ofc bym go snapnął
Tak z ciekawosci - why? Obstawiasz dziadka 90/10 na 3bet bluff river? Nizszych fulli nie ma (poza totalnie randomowym 22 raz na milion), wiec masz bluffcatchera mimo wszystko.
e: uprzedzajac odpowiedz o 8x: sam widziales ze dziadek cie obstawil na JJ. Live gracze, zwlaszcza starsi, sa generalnie bardzo ostrozni i mimo wszystko tez mysla, wiec bez nutsa nie graja 3bet shipa na river, srsly. Z mojego doswiadczenia z gry live z takimi dziadkami to masz tu super std c/r/f (ktore nie jest exploitowalne, poniewaz, raz, on nie wie co to exploit ;d i, dwa, nigdy tam nie blefuje).
Napisane przez McBurak
Napisane przez HTAndrzej5
nie rozumiem czemu nie zagrał all ina, ofc bym go snapnąłTak z ciekawosci - why? Obstawiasz dziadka 90/10 na 3bet bluff river? Nizszych fulli nie ma (poza totalnie randomowym 22 raz na milion), wiec masz bluffcatchera mimo wszystko.
e: uprzedzajac odpowiedz o 8x: sam widziales ze dziadek cie obstawil na JJ. Live gracze, zwlaszcza starsi, sa generalnie bardzo ostrozni i mimo wszystko tez mysla, wiec bez nutsa nie graja 3bet shipa na river, srsly. Z mojego doswiadczenia z gry live z takimi dziadkami to masz tu super std c/r/f (ktore nie jest exploitowalne, poniewaz, raz, on nie wie co to exploit ;d i, dwa, nigdy tam nie blefuje).
on po flopie nie grał aż tak pasywnie jak przed flopem i wtedy uważałem że on tam 8 uzna za nutsa
po tej gadce z JJ już wiem, że się myliłem, ale po tym jak widziałem jak na AJ3K4 zagrął call/call/duży reraise river z 43 uznałem że mega overplayuje układy, bo grając any two rzadko coś sensownego trafia (akurat dzisiaj mu to nie doskwierało
) i często wariuje jak jednak już coś ma
ok, no ale pamietaj ze z 34 gral raise, a nie 3bet, to jednak spora roznica. W sumie wiadomo ze lepiej znales dynamike stolu etc, ale wydaje mi sie ze ludzie czesto w takich spotach na takich dziadkow spazzuja strasznie, ewentualnie biora niepotrzebnie high variance spoty. Ale ja jestem nitem i fulle c/r/f gram jako standard
wiadomo, że nie byłbym super happy callując shove, ale bym callował na pewno w tej sytuacji
z takimi trochę crazy grającymi dziadkami jest tak, że oni czasem z second/third nutsem zagrają tylko call beta na river jęcząc że pewnie ich bijesz, bo ubzdurają sobie że musisz akurat mieć nutsa, a czasami z 17-tym nutsem zagrają ci 3b all in na river, bo widzieli kilka twoich blefów i byli pewni że blefujesz, albo w ogóle nie zwracają uwagę na to co możesz mieć i po prostu walą bo coś trafili nie zdając sobie sprawy z tego że blefują
jutro o 14 zaczynam WPT
zawsze dobrze mi się grało w tym mieście, to tutaj zagrałem pierwszy naprawdę dobry turniej - półtora roku temu bardzo pechowo odpadając na 13 miejscu w PPT, scashowałem tu 4 turki, za każdym razem ze sporym niedosytem, teraz czas skończyć pobyt tutaj shipem
W kasynie działa internet więc będę wrzucał aktualizację co jakiś czas
Startuję z pole position, stół 1, miejsce 1
Na razie mam deja vu z dublina, 2 dziadków, gramy 5 handed, dziadek gra prawie wszystko i już mi zabiera, zagrałem 3 spore vbety z kk na 8327Q i dostałem 3 calle od 33