ICM to nie poker. Koleś wyszedł poza ramy, może za kilka lat każdy będzie grał tak jak on. Zrobił calla i teraz przez najbliższe 100k sitów będziesz myślał o jego callu a on w tym czasie nie zrobi ani razu takiego calla ponownie mimo to Ty nadal będziesz myślał że robi takie calle. All Stanko school. Przerabiałem to wielokrotnie 10k rozdań dziennie, wrzucam 1 rozdanie z tych 10k i ludzie myślą że gram jak wariat a tu boom boom boom i nawet 4 polskich orłów na raz nie daje rady.
Ten "wygrywajacy reg" ze spazzowym callem 33 to jest reg mtt
http://www.sharkscope.com/#Player-Statistics//networks/PokerStars/players/dhilton12
w sng jest na minus (z gry) , tym bardziej 6max
Kristo -> można wrzucić w wizarda, albo policzyć samemu. Mi na przykład łatwiej ogarnąć było licząc trochę spotów samemu, zanim zaufałem wizardowi
zamiast liczyć samemu wszystkie wartości można też korzystać z gotowych kalkulatorów. pierwszy lepszy z google http://www.icmpoker.com/Calculator.aspx
Na pokerstrategy jest kilka ICM trainerów pomagających w budowaniu skilla:)
nawias -> zgadzam się z tym co mówisz, budowanie sobie takiego wizerunku może przynieść efekty. Nie wiem jak duży traffic jest na tych stawkach, ale podejrzewam, że na tyle niewielki, żeby takie zagrania miały sens.
Tylko że wchodzisz już w straszny leveling. Chcąc w pojedynkę zbustować jakiegoś rega na jakiej zasadzie go wybierzesz? czy bustujesz wszystkich regów? Przy tym zagraniu tracisz masę ev, a nie sądzę, żeby po jednej ręce jakiś reg zmienił styl gry. Musiałby więc oddać jeszcze jakieś tego typu spoty. Odbicie sobie strat z takich zagrań byłoby trudne.
Co do punktu 3) callowanie bardzo -EV spotów bo muszę muszę wyjść z laską, albo na kebsa skoczyć, to wlaśnie według mnie jest totalne fishowanie.
dark1one tutaj się nie zgodzę. Jeden z najslynniejszych polskich grinderów mówił że w takiej sytuacji robi kupę w majtki, ja jednak w takiej sytuacji idę do kibla bo uważam że zrobienie kupy w majtki jest -ev. PO prostu jak w każdym biznesie można to wpisać w koszta.
Johny, komentowanie zagrania jako ch**owe, które było bardzo ch**owe (na pewno patrząc na ICM) jeszcze o niczym nie świadczy. Nie krytykuję Twojego podejścia. Moim zdaniem ma sens, na pewno trochę mniejszy w s&g niż w cashach. Zbaczając z tematu według mnie dobrze prowokujesz, ale gorzej to rozgrywasz :P.
Poza tym, nie możesz tak grać na wszystkich regów. Musisz sobie wybrać 1,2 konkretnych, inaczej zamieniasz się w totalnego fisha (tu chyba proste ze granie longtermowe takich spotów jest -EV, zgadzacie się?).
Prawdopodobieństwo tego, że ktoś został "wybrany" do udawania przed nim maniaca, chcąc później wywalczyć sobie przewagę jest zdecydowanie mniejsze niż to, że koleś po prostu źle zagrał rękę.
Ja dałem na swoim przykładzie 1 rozdanie na 10k rozdań + wrzucenie go do netu aby każdy inny reg mógł zobaczyć. Myślisz że od 5 lat mam same bad beaty/złe zagrania bo tylko takie wrzucam?:P Raczej nie ale ludzie to łykają:P
Napisane przez JohnnyDramaPL
Ja dałem na swoim przykładzie 1 rozdanie na 10k rozdań + wrzucenie go do netu aby każdy inny reg mógł zobaczyć. Myślisz że od 5 lat mam same bad beaty/złe zagrania bo tylko takie wrzucam?:P Raczej nie ale ludzie to łykają:P
wyjdz i nie wracaj juz do tego tematu trollu.
dziekuje.
Ostro to ten typ dostaje wpierdol na Sng ??? na MTT SnG zarobil chyba a w 18 9 i 6 oddaje, Gdzie tu sens ???? macie pomysl ?
Nie jestem pewien czy zarabial tak na MTT SnG ale tak to wyglada
Napisane przez Kristo914
Ostro to ten typ dostaje wpierdol na Sng ??? na MTT SnG zarobil chyba a w 18 9 i 6 oddaje, Gdzie tu sens ???? macie pomysl ?![]()
Nie jestem pewien czy zarabial tak na MTT SnG ale tak to wyglada
pod sne pewnie robi sobie i do sesji mtt dorzuca.
yo,
ogolnie "nie jest dobrze"
najwiekszym problemem jest fakt ze runnuje do dupy szczegolnie w HU i to niestety na 60tkach... Ciezko mi na to cos poradzic staram sie analizowac swoje sesje i rly w flipach / ogolnie allinach runnuje strasznie.
W kazdym badz razie nie dziala mi serwer na screeny wiec:
po 1270 sng jestesmy +495$. 75k FPP
Spoko mam to samo na 15$ SnG w miedzy czasie grywam NL25 i chyba na dobre porzuce SnG
Niby fajne ale strasznie zaregowane i mega wariancyjne, i tak doszedlem do wniosku ze aby byl sens grac sity to trza miec 1000BI Mega skilla Dobry mindset i Trzaskac Volume,
Na cash wystarczy robic table selection i volume do tego pracowac nad gra, przynajmniej na NL25
nie kumam gosci jak elio Oneiro co gra Low miazdzy lowstakesy
Nie po prostu malo moglem grac w ostatnich dniach a ze slabo idzie to przy okazji jedank stan rolla aktualnie jest podobny do tego z ostatniego wpisu , czekam jeszcze na maila ze starsow bo zerwalo mi neta i backup tez nie chcial dzialac w pore przez co wyblindowalo mnie z sng, niemniej cZekam na emaila z refund team i chcialem poczekac z wpisam na maila pd nich
Mamy okolo 82k fpp, mysle ze na dniach skoncze staking
.
mam ale tak jak napisalem:
backup tez nie chcial dzialac
pewnie bede musial pojechac po jakis dodatkowy awaryjny bo mnie ch*j jasny strzeli jak takie cos sie jeszcze zrobi
zreszta chyba pierwszy raz ich prosze o refund, nabilem im w tym roku tylko jakies 30k rake wiec mysle ze nie beda robili duzych problemow...
chyba nigdy nie robia ale trzeba dobrze formularz wypelnic ja raz zglaszalem tylko a nie mam supernovy, u mnie nawet neta nie rozlaczylo poprostu starsy mialy problem i z blindow 15-30 przeskoczylo na 100-200 i napisalem ze nie odbyly sie sity wedlug wlasciwej struktury i stracilem hajs
Napisane przez Kristo914
chyba nigdy nie robia ale trzeba dobrze formularz wypelnic ja raz zglaszalem tylko a nie mam supernovy, u mnie nawet neta nie rozlaczylo poprostu starsy mialy problem i z blindow 15-30 przeskoczylo na 100-200 i napisalem ze nie odbyly sie sity wedlug wlasciwej struktury i stracilem hajs
jaki formluarz? ja napisalem pewnie dosyc chaotycznie bez zadnych tournaments info ID itd.
napisalem maila do supportu a onio go przekierowali tam.
nie sikaj ;d mi ze 3 razy oddawali (nie tylko na supernovey) nawet jak pisalem otwarcie ze prad mi wylaczyli, ale fakt ze zawsze podawalem tourney ids
mi wyslali wzor jaki mam wypelnic dotyczacy tych turniejow tam podawalo sie id wpisowe i cos jescze nie pamietam, najpierw napisalem ze chcialbym aby mi zwrocoo hajs bo turki nie odbyly sie tak jak powinny i po okolo 30h mi odpisali wtedy sporo osob wysylalo