Przejdź do forum
Grinder23 6max SNG ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Grinder23 6max SNG Staking Rail

110 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
5,662 Wyświetlenia
Grinder23 Autor wątku
Grinder23

jesli ktos wie, jak poprawnie ustawic walute ( nie zł tylko $, liczba jest dobra chodzi o samo oznaczenie )

+ total duration zeby byl w ilosci godzin czysto. Juz nie wspomne ze avg duration liczy totalnie z dupy.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Kristo914

a co do nauki gry to wizard ? jakis artykul filmy ???

Odpowiedz
Cytat
Grinder23 Autor wątku
Grinder23

Napisane przez Kristo914
a co do nauki gry to wizard ? jakis artykul filmy ???

korzystam z wszystkiego co jest dostepne.

filmy,arty,fora, analizy wlasnej gry z wizem itd itd.

Odpowiedz
Cytat
Kristo914

a co do tych noseebleeds SnG 300+ jak patrzylem to sami regularsi graja ze soba co na cashu jest nie do pomyslenia.. wierza w edge czy graja Break even ?? jakies pomysly

Odpowiedz
Cytat
nawias

na highstakes dosyc czesto sie zdarzaja latwe gry, zreszta kazdy "prawdziwy reg" na tych stawkach ma sne i wystarczy ze raz na pare sitow pojawi sie fish i juz im sie oplaca

Odpowiedz
Cytat

A mi sie wydaje ze na tym limicie fishow , a nawet slabszych graczy juz nie ma, a jesli ktos sie pojawia to szybko wybijaja mu milony z glowy. I caly sekret polega na tym ze majac SNE mozna trzepac kase z bonusow itd. jadac na zero z samej gry.

Ja widzialem gdzies wypowiedz rega z 60$+ STT i gadal ze z samej gry sa marne pieniadze. Jakies mniej niz 2$ na gre czyli ponizej 5% ROI, ale juz z bonusami i wszystkimi dodatkami ma ponad 10% ROI w sumie. Nie wiem ile w tym prawdy raczej nigdy nie zdobede SNE.

Odpowiedz
Cytat
Grinder23 Autor wątku
Grinder23

Napisane przez mazik22
A mi sie wydaje ze na tym limicie fishow , a nawet slabszych graczy juz nie ma, a jesli ktos sie pojawia to szybko wybijaja mu milony z glowy. I caly sekret polega na tym ze majac SNE mozna trzepac kase z bonusow itd. jadac na zero z samej gry.

Ja widzialem gdzies wypowiedz rega z 60$+ STT i gadal ze z samej gry sa marne pieniadze. Jakies mniej niz 2$ na gre czyli ponizej 5% ROI, ale juz z bonusami i wszystkimi dodatkami ma ponad 10% ROI w sumie. Nie wiem ile w tym prawdy raczej nigdy nie zdobede SNE.

ja w ciemno biore te marne pieniadze i 2$ za gre :D

co do hs, widzialem gierki ze slabymi regiami, jest nawet kilku ktorzy wygrywali do 30stek ew 60trek wbijali tam sne itd i na 200+ dostali wpierdol.

w 6maxach jest wiecej miejsca do gry postflop wiec napewno w tych gierkach sie da wygrywac, sa ludzie co graja 30-100$ i wykrecaja po 6%+ roi na duzych probkach.

Jest kilku slabych regow lub poprostu reg fishy ktorzy dokladaja gierki 100+ grajac 60tki i naprawde w tych grach jest spore value bo to nie jest tak ze na 200+ siedzi 6 spacegravy :D

=
btw ja poprostu gram czesto z tymi ziomkami co graja tez 100/200 czasem wyzej grali/graja i naprawde potrafia popelniac bledy ;] Kwestia tego czy ktos to potrafi wykorzystac .

Odpowiedz
Cytat

A co do bledow... skad wiesz ze ktos popelnia bledy. Wlaczasz glownie wizarda, analizujesz kazde rozdanie w fazie push or fold, czy te bledy raczej sa popelniane post flop?.

Ps sory ze sie tak dopytuje ale poprostu nienawidze wizarda i jak mam go odpalac dostaje szalu. Tymbardziej jak widze te pushe za 8 bb z SB first in any two. Ale chyba innej metody nie ma jak tluc tego wizarda do upadlego prawda?.

Odpowiedz
Cytat
Kristo914

+1 bledy trudno imo dostrzec w sng

Odpowiedz
Cytat
Kristo914

Skad wiadomo np. kiedy typ pushuje za duzo ??? skoro go sprawdzam juz naprawde luzno a on dalej gra 90% z SB to popelnia blad right nawet jak wygrywa wszystko jak leci :D::D :D:D

Odpowiedz
Cytat

A moze jakis filmik dla uczestnikow stackingu heh:)

Odpowiedz
Cytat
Grinder23 Autor wątku
Grinder23

Napisane przez Kristo914
Skad wiadomo np. kiedy typ pushuje za duzo ??? skoro go sprawdzam juz naprawde luzno a on dalej gra 90% z SB to popelnia blad right nawet jak wygrywa wszystko jak leci :D::D :D:D

tzn ze typ sie nie potrafi adjustowac i na wyzszych stawkach dostanie wpierdol ogolnie nizej tego nie odczuje bo zdecydowania wiekszosc graczy calluje zbyt tight LUB o wiele wiele zbyt luzno i jego gierka przynosi mu profit.

ogolnie co do bledow to prosty przyklad z dzis:

SB to jest REG wygrywajacy:

jego call jest tak ch***wy ze nie moge wyjsc z podziwu. To nawet nie jest maly blad, to jest tak ogromny blad ze to przykre.

PokerStars No-Limit Hold'em, 60 Tournament, 100/200 Blinds 25 Ante (3 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

SB (t4037)
BB (t1711)
Hero (Button) (t3252)

Hero's M: 8.67

Preflop: Hero is Button with 10:spade:, A♣
Hero bets t3227 (All-In), SB raises to t4012 (All-In), 1 fold

Flop: (t6729) 10:diamond:, 4♦, 4♣ (2 players, 2 all-in)

Turn: (t6729) 3♣ (2 players, 2 all-in)

River: (t6729) Q♣ (2 players, 2 all-in)

Total pot: t6729

Results:

Spoiler

Hero had 10:spade:, A♣ (two pair, tens and fours).
SB had 3♥, 3♦ (full house, threes over fours).
Outcome: SB won t6729

btw wisze wam update:

ogolnie runnuje mega slabo, zreszta jak wyzej widac. Tak naprawde w buinach nie jest to jakis super duzy swing niemniej wkurza mnie to ze nic nie potrafie utrzymac albo ciagle nadziewam sie na absolutny top range w spotach gdzie calluje mnie np 20%rak.

57k fpp

Odpowiedz
Cytat
Kristo914

a jak sie adjustowac, hmmm po rozegraniu 18tys sitow nie tylko 6max SnG ale to jakies 35% bardzo duzo robie na czutke korzystam z notatek i widze tendencje i na tej podstawie podejmuje decyjze natomiast gdybym mial komus wytlumaczyc czemu zrobilem tak i tak to hmmm :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
Kristo914

np. jak wiem ze na blindach sa mega pasywni gracze to na 10-14BB gram min raise z Ax Kx Qx i normalnym rangem bo wiem ze allin dostane od nutsow, jak siedza regs co szeroko sie odwijaja to gram allin fold lub czasem dla balansu Min raise z Ax lub monsterem,

Sa przewidywalni regularsi co graja open z Monsterem, a pushuja jak nie maja top rangu niby nie wielki blad ale mnie to razi :) i daje mi przewage jakas

Odpowiedz
Cytat
Kristo914

a co do rozdanai to ja odpuszczam bardzo czesto niskie pockety do pusha na Similar stacks, 8-20BB powiedzmy ze 22-66 , sporo regow snapuje wszystkie pockety

Odpowiedz
Cytat
Grinder23 Autor wątku
Grinder23

W tym rozdaniu nawet nie chce mi sie tego dokladnie liczyc ale on tu ma calla imo jedynie z top range przez tego shorta. 33 to jest insta muck on to ma max flipa a czesto jest w dupie.

Odpowiedz
Cytat
Kristo914

Czesto jest w dupie czy czasem bo ja tam gram 80% zakresu jesli gosc nie jest taki jak w tym przypadku

Odpowiedz
Cytat
dark1one

o k**wa, faktycznie dowalił calla jak totalny fish, a taki profit robi... To są podstawy podstaw ICMa...
w najlepszym wypadku ma flipa, czyli nawet licząc na szybkiego zakładając 2 miejsce 2bi 1 miejsce 4bi
call daje mu 50%(optymistycznie) na posiadanie 7500/9000, co mu da ev= 3,6bi
50% na zostawienie sobie 750/9000 żetonów, plus minus ev=0,9 bi.
W sumie przy callu wychodzi jakieś 2.25 bi.

prosty fold daje mu 2,5bi w ev.

Czyli koleś ot tak wyjebał w jednym rozdaniu 0.25 bi na takich stawkach. Pomyśleć, że mi 3.5$ nie idą... :P

Odpowiedz
Cytat
nawias

lol...

owszem, 'tu i teraz' pod wzgledem ICM ten call jest slaby i nie da sie tego podwazyc, ale..

1) zakladam ze koles ma SNE, jestem na 90% przekonany ze taki call bardziej zaboli po kieszeni kazdego przeciwnika bez SNE niz jego(nie chce mi sie liczyc) Burnowanie kasy innych regow i high variance play jest dla niego +ev, bo jemu swingi nie straszne, ludzie moge zejsc z jego stawek/bustowac sie
2) na przyszlosc pushujac w niego jako chiplidera 2 razy sie zastanowisz, gdy nie bedziesz mial nutsow jak tutaj, tylko bottom range

czy 'dowalil call jak totalny fish' bym polemizowal

no i jeszcze
3) gracz z takim doswaidczeniem i ewidetnie jakimstam talentem wiedzial ze robi -ev calla lub tez wiedzial ze zrobil -ev calla po missclicknieciu. Moze byl umowiony z dziewczyna za 30 minut, moze mu sie kupe chcialo, moze to byl jego ostatni stolik+byl glodny+wygral wlasnie sita za 500$.
Ty z tego edga nie dostajesz, wiedza ze ktos jest zdolny do robienia spite calli nic Ci nie daje, chyba ze spowoduje ze spekasz to daje ci po kieszeni

/dyb

Odpowiedz
Cytat
Kristo914

Jak wy liczycie to ze wychodzi mu 2,5BI a tu 2,25BI ??? :f_cool:

Odpowiedz
Cytat