jesli ktos wie, jak poprawnie ustawic walute ( nie zł tylko $, liczba jest dobra chodzi o samo oznaczenie )
+ total duration zeby byl w ilosci godzin czysto. Juz nie wspomne ze avg duration liczy totalnie z dupy.

Pozdrawiam.

jesli ktos wie, jak poprawnie ustawic walute ( nie zł tylko $, liczba jest dobra chodzi o samo oznaczenie )
+ total duration zeby byl w ilosci godzin czysto. Juz nie wspomne ze avg duration liczy totalnie z dupy.

Pozdrawiam.
Napisane przez Kristo914
a co do nauki gry to wizard ? jakis artykul filmy ???
korzystam z wszystkiego co jest dostepne.
filmy,arty,fora, analizy wlasnej gry z wizem itd itd.
a co do tych noseebleeds SnG 300+ jak patrzylem to sami regularsi graja ze soba co na cashu jest nie do pomyslenia.. wierza w edge czy graja Break even ?? jakies pomysly
na highstakes dosyc czesto sie zdarzaja latwe gry, zreszta kazdy "prawdziwy reg" na tych stawkach ma sne i wystarczy ze raz na pare sitow pojawi sie fish i juz im sie oplaca
A mi sie wydaje ze na tym limicie fishow , a nawet slabszych graczy juz nie ma, a jesli ktos sie pojawia to szybko wybijaja mu milony z glowy. I caly sekret polega na tym ze majac SNE mozna trzepac kase z bonusow itd. jadac na zero z samej gry.
Ja widzialem gdzies wypowiedz rega z 60$+ STT i gadal ze z samej gry sa marne pieniadze. Jakies mniej niz 2$ na gre czyli ponizej 5% ROI, ale juz z bonusami i wszystkimi dodatkami ma ponad 10% ROI w sumie. Nie wiem ile w tym prawdy raczej nigdy nie zdobede SNE.
Napisane przez mazik22
A mi sie wydaje ze na tym limicie fishow , a nawet slabszych graczy juz nie ma, a jesli ktos sie pojawia to szybko wybijaja mu milony z glowy. I caly sekret polega na tym ze majac SNE mozna trzepac kase z bonusow itd. jadac na zero z samej gry.Ja widzialem gdzies wypowiedz rega z 60$+ STT i gadal ze z samej gry sa marne pieniadze. Jakies mniej niz 2$ na gre czyli ponizej 5% ROI, ale juz z bonusami i wszystkimi dodatkami ma ponad 10% ROI w sumie. Nie wiem ile w tym prawdy raczej nigdy nie zdobede SNE.
ja w ciemno biore te marne pieniadze i 2$ za gre
co do hs, widzialem gierki ze slabymi regiami, jest nawet kilku ktorzy wygrywali do 30stek ew 60trek wbijali tam sne itd i na 200+ dostali wpierdol.
w 6maxach jest wiecej miejsca do gry postflop wiec napewno w tych gierkach sie da wygrywac, sa ludzie co graja 30-100$ i wykrecaja po 6%+ roi na duzych probkach.
Jest kilku slabych regow lub poprostu reg fishy ktorzy dokladaja gierki 100+ grajac 60tki i naprawde w tych grach jest spore value bo to nie jest tak ze na 200+ siedzi 6 spacegravy
=
btw ja poprostu gram czesto z tymi ziomkami co graja tez 100/200 czasem wyzej grali/graja i naprawde potrafia popelniac bledy ;] Kwestia tego czy ktos to potrafi wykorzystac .
A co do bledow... skad wiesz ze ktos popelnia bledy. Wlaczasz glownie wizarda, analizujesz kazde rozdanie w fazie push or fold, czy te bledy raczej sa popelniane post flop?.
Ps sory ze sie tak dopytuje ale poprostu nienawidze wizarda i jak mam go odpalac dostaje szalu. Tymbardziej jak widze te pushe za 8 bb z SB first in any two. Ale chyba innej metody nie ma jak tluc tego wizarda do upadlego prawda?.
Skad wiadomo np. kiedy typ pushuje za duzo ??? skoro go sprawdzam juz naprawde luzno a on dalej gra 90% z SB to popelnia blad right nawet jak wygrywa wszystko jak leci :D::D :D:D
Napisane przez Kristo914
Skad wiadomo np. kiedy typ pushuje za duzo ??? skoro go sprawdzam juz naprawde luzno a on dalej gra 90% z SB to popelnia blad right nawet jak wygrywa wszystko jak leci :D::D :D:D
tzn ze typ sie nie potrafi adjustowac i na wyzszych stawkach dostanie wpierdol ogolnie nizej tego nie odczuje bo zdecydowania wiekszosc graczy calluje zbyt tight LUB o wiele wiele zbyt luzno i jego gierka przynosi mu profit.
ogolnie co do bledow to prosty przyklad z dzis:
SB to jest REG wygrywajacy:

jego call jest tak ch***wy ze nie moge wyjsc z podziwu. To nawet nie jest maly blad, to jest tak ogromny blad ze to przykre.
PokerStars No-Limit Hold'em, 60 Tournament, 100/200 Blinds 25 Ante (3 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com
SB (t4037)
BB (t1711)
Hero (Button) (t3252)
Hero's M: 8.67
Preflop: Hero is Button with 10:spade:, A♣
Hero bets t3227 (All-In), SB raises to t4012 (All-In), 1 fold
Flop: (t6729) 10:diamond:, 4♦, 4♣ (2 players, 2 all-in)
Turn: (t6729) 3♣ (2 players, 2 all-in)
River: (t6729) Q♣ (2 players, 2 all-in)
Total pot: t6729
Results:
Hero had 10:spade:, A♣ (two pair, tens and fours).
SB had 3♥, 3♦ (full house, threes over fours).
Outcome: SB won t6729
btw wisze wam update:
ogolnie runnuje mega slabo, zreszta jak wyzej widac. Tak naprawde w buinach nie jest to jakis super duzy swing niemniej wkurza mnie to ze nic nie potrafie utrzymac albo ciagle nadziewam sie na absolutny top range w spotach gdzie calluje mnie np 20%rak.

57k fpp
a jak sie adjustowac, hmmm po rozegraniu 18tys sitow nie tylko 6max SnG ale to jakies 35% bardzo duzo robie na czutke korzystam z notatek i widze tendencje i na tej podstawie podejmuje decyjze natomiast gdybym mial komus wytlumaczyc czemu zrobilem tak i tak to hmmm
np. jak wiem ze na blindach sa mega pasywni gracze to na 10-14BB gram min raise z Ax Kx Qx i normalnym rangem bo wiem ze allin dostane od nutsow, jak siedza regs co szeroko sie odwijaja to gram allin fold lub czasem dla balansu Min raise z Ax lub monsterem,
Sa przewidywalni regularsi co graja open z Monsterem, a pushuja jak nie maja top rangu niby nie wielki blad ale mnie to razi
i daje mi przewage jakas
a co do rozdanai to ja odpuszczam bardzo czesto niskie pockety do pusha na Similar stacks, 8-20BB powiedzmy ze 22-66 , sporo regow snapuje wszystkie pockety
W tym rozdaniu nawet nie chce mi sie tego dokladnie liczyc ale on tu ma calla imo jedynie z top range przez tego shorta. 33 to jest insta muck on to ma max flipa a czesto jest w dupie.
Czesto jest w dupie czy czasem bo ja tam gram 80% zakresu jesli gosc nie jest taki jak w tym przypadku
o k**wa, faktycznie dowalił calla jak totalny fish, a taki profit robi... To są podstawy podstaw ICMa...
w najlepszym wypadku ma flipa, czyli nawet licząc na szybkiego zakładając 2 miejsce 2bi 1 miejsce 4bi
call daje mu 50%(optymistycznie) na posiadanie 7500/9000, co mu da ev= 3,6bi
50% na zostawienie sobie 750/9000 żetonów, plus minus ev=0,9 bi.
W sumie przy callu wychodzi jakieś 2.25 bi.
prosty fold daje mu 2,5bi w ev.
Czyli koleś ot tak wyjebał w jednym rozdaniu 0.25 bi na takich stawkach. Pomyśleć, że mi 3.5$ nie idą...
lol...
owszem, 'tu i teraz' pod wzgledem ICM ten call jest slaby i nie da sie tego podwazyc, ale..
1) zakladam ze koles ma SNE, jestem na 90% przekonany ze taki call bardziej zaboli po kieszeni kazdego przeciwnika bez SNE niz jego(nie chce mi sie liczyc) Burnowanie kasy innych regow i high variance play jest dla niego +ev, bo jemu swingi nie straszne, ludzie moge zejsc z jego stawek/bustowac sie
2) na przyszlosc pushujac w niego jako chiplidera 2 razy sie zastanowisz, gdy nie bedziesz mial nutsow jak tutaj, tylko bottom range
czy 'dowalil call jak totalny fish' bym polemizowal
no i jeszcze
3) gracz z takim doswaidczeniem i ewidetnie jakimstam talentem wiedzial ze robi -ev calla lub tez wiedzial ze zrobil -ev calla po missclicknieciu. Moze byl umowiony z dziewczyna za 30 minut, moze mu sie kupe chcialo, moze to byl jego ostatni stolik+byl glodny+wygral wlasnie sita za 500$.
Ty z tego edga nie dostajesz, wiedza ze ktos jest zdolny do robienia spite calli nic Ci nie daje, chyba ze spowoduje ze spekasz to daje ci po kieszeni
/dyb