to musisz poczytac chyba wiecej jesli uwazasz ze Q8s to nie jest push
z tego co wy piszecie to wynika ze trzeba grac JJ+ i za wszelka cene czekac do najnizszego miejsca platnego a jak juz sie jest w kasie to nie brac wariancyjnych spotow tylko po to zeby wejsc w kasie wyżej o jeden pay jump
Napisałem,że nie wiem, żeby ktoś znający się na rzeczy skomentował. Ale to AJ możesz jakoś wytłumaczyć albo 75s ?
pokaz mi spota z AJ bo nie wiem oczym mowisz to ci powiem moj tok myslenia, 57s z sb caluje i gram sobie postflop vs dziwny ziomek pewnie przeciwko jakiemus ogarowi bym to zrzucil bo bez pozycji itak ciezko bedzie mi wyciagnac value jesli trafie . pewnie jak bym zrzucil zachowal bym sie moze lepiej ale zagralem akurat. push z q8s na 7bb z utg jest standardem
Po co donkbetujesz takiego flopa w 4 osobowym spocie ? Ja tutaj widzę tyle kombinacji, które calluje tego donka,że to jest po prostu palenie hajsu.
w tym spocie z AJ proste wszystko, na flopie wszyscy czekaja wiec na pozycji betuje zeby przejac pule, udaje mi sie to tylko jeden donk robi call z R, na turnie spada As typ czeka ja tez czekam z intencja taka zeby dac mu zablefowac na riverze. tak tez sie dzieje ale akurat na river dostal druga pare do swojego smieciowego asa i przegralem rozdanie
Myślisz,że jak wszyscy czekają to pula twoja ? Każda 7x będzie grało check/call każdy fd czasami może jakieś słabe Kx typ,który otwierał też często będzie miał jakieś 88-QQ,których też często nie będzie chciał wyrzucić .
pewnie grasz cashowke ze tak mowisz. w moim odczuciu w turnieju to dziala troche innaczej. i przejecie puli bylo spoko dla mnie. taka moja opinia
nie wiem, zapytaj sie np wombata co sadzi o tym przejeciu puli tutaj. w cashu rzeczywiscie goscie by tak grali jak mowisz, ale w turnieju raczej nie, zreszta na flash draw itak jestem z przodu i mam pozycje wrazie cos
bankowo grasz casha i dlatego pewnie dla ciebie te decyzje sa dziwne i ev- i tak dalej
inna dynamika jest w cashu, nawet jak grasz w mtt post flop to itak dynamika jest inna niz w cashu i innaczej sie gra. ja tak uwazam. to tylko moja opinia
out 11r
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/6723069_ED8E0BD87D
out rebuy na 888 AA < 76
zostal ostatni turniej 5.5 1r1a stak 44k na 1K/2k 100 left
w rebuy na 888 jeszcze w grze na 15bb odbilem sie troche
Z tym AJ git zagrane, jedyne co powinienes tam uwzględnić to barrel turn, skoro spada ci as, a w jego rangu jest masa drowow, to bijesz tu juz for value.... i bronisz reke... :-))) ale tak to przejecie puli std
Napisane przez JonKing75
Z tym AJ git zagrane, jedyne co powinienes tam uwzględnić to barrel turn, skoro spada ci as, a w jego rangu jest masa drowow, to bijesz tu juz for value.... i bronisz reke... :-))) ale tak to przejecie puli std
wlasnie po glebszej analizie tez uswiadomilem sobie ze barel na turnie powinien byc, wtedy myslalem ze chce dac mu wsunac na river, ale teraz mysle ze ten barel byl by lepszy bo jesli ma rzeczywiscie Kx lub flash draw to mnie moze splacic jeszcze
out z 5.50 1r1a na ft a 5 miejscu szkoda. zcashowane z niego 462$
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/6725573_9988AC8DE4
zaraz podlicze wszystko i rozsylam kase
wyszlo total -57$ z uwzglednieniem buy ina do tego deepa za 22$ co dorzucilem
czyli 580 - 57 = 523
523$ do rozeslania
Ja - 35% - 183$
moonika2222 - 10% - 52.3$
bartolomiusz - 10% - 52.3$
zodiredo1RNMD - 5% - 26.15$
sotartu - 10% - 52.3$
incasent - 5% - 26.15$
Rumunus - 10% - 52.3$
Alomox - 5% - 26.15$
Lukaszq15 - 10% - 52.3$
odsylam ta sama droga co dostalem.
Kilka slow ode mnie na koniec:
Dziekuje za inwestycje. Staralem sie jak moglem, dalem z siebie wszystko. Popelnilem pewnie kilka bledow ale nie da sie zagrac calej sesji bez blednie bo nie jestem robotem. Staralem sie robic na bierząco railing. Bylo blisko szipa. To moj drugi staking mtt i oba zakonczone praktycznie break even. W obu bylo blisko szipa. Moze kolejnym razem sie uda i zadowole inwestorow :). Tak czy siak dalem z siebie maxa. Zmeczony juz jestem bo gram od 14.45 troche juz minelo. Kiepski run w sesji wiec itak spoko ze udalo sie wyciagnac z grubego minusa. Caly grudzien mialem ciezki bad run mam nadzieje ze niedlugo to sie skonczy.
Dziekuje jeszcze raz za inwestycje i zapraszam ewentualnie do kolejnych ofert jesli bede wystawiał.
Proszę także o szczery feedback.
DZIEKI ! POZDRO !