Przejdź do forum
29.03 MTT turbo - s...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

29.03 MTT turbo - seedorf333

82 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,885 Wyświetlenia
rjablo
PokerStrategist

te 66 co odpadłeś na kk. ja wiem, że zrobiłeś to świadomie, z resztą napisałeś, dlaczego go pusznąłeś, a ja napisałem zdanie na temat takiego grania niskich par. w najlepszym wypadku z taką słabą parą ryzykujesz flipa, opłaca ci się 50% szans?

Odpowiedz
Cytat
czokownia
PokerStrategist

Napisane przez incasent

Napisane przez seedorf333
16,5 out

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2632486_873AE289EE

39/39 mial staty, wiec mysle ze moge sobie pozwolic na push

Chodziło Mu o to 66 ...
Seedorf proponuje nie wdawać się w dyskusję z uczniem Doyla Bronsona ( Jak to Rabljo określa starszego Pana w kapeluszu ) bo znów bedzie beka ;)

:nh

Odpowiedz
Cytat
rjablo
PokerStrategist

Napisane przez incasent

16,5 out

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2632486_873AE289EE

39/39 mial staty, wiec mysle ze moge sobie pozwolic na push

Chodziło Mu o to 66 ...
Seedorf proponuje nie wdawać się w dyskusję z uczniem Doyla Bronsona ( Jak to Rabljo określa starszego Pana w kapeluszu ) bo znów bedzie beka ;)

ale dlaczego ma ze mną nie dyskutować, skoro ja nie troluję a wyrażam swoje zdanie i chyba nie jest ono jakieś od czapy. kolega podjął dyskusję i miło mi z tego powodu, a ty nie nabijaj się z mojego idola kowboja - to mój wzór.

Odpowiedz
Cytat
seedorf333 Autor wątku
seedorf333
PokerStrategist

Napisane przez rjablo
te 66 co odpadłeś na kk. ja wiem, że zrobiłeś to świadomie, z resztą napisałeś, dlaczego go pusznąłeś, a ja napisałem zdanie na temat takiego grania niskich par. w najlepszym wypadku z taką słabą parą ryzykujesz flipa, opłaca ci się 50% szans?

ej ale zwroc uwage na jego staty 39/39 !!!!
to jest najwazniejsza rzecz!

Gdyby ten typ gral powiedzmy 19/12 albo cos takiego, to poprostu to zrzucam, bo call pod seta na tyle BB jest nieoplacalny.

A z racji ze typ ma staty 39/39, to bardzo czesto zrzuci do mojego allina !!

Kurwa stary mam callowac na 20BB pod seta?

tutaj sa dwie opcja: push/fold

Ze wzgledu na staty ziomka (39/39), push jest duzo lepszy

Odpowiedz
Cytat
McBurak
Elite Grinder

chcialem tylko powiedziec, ze sledze posty uzytkownika rjablo od paru dni i chcialbym stworzyc jego nieoficjalny fanklub, czy ktos jeszcze ma podobne odczucia?

Odpowiedz
Cytat
rjablo
PokerStrategist

gram bez programów, nigdy tego nie używałem i nie zamierzam. goście przy stolikach live nie mają programików.
czyli mam rozumieć, że chodziło ci tylko o to, żeby odpuścił tę podbitkę i oddał ci 2bb. hmm... w takiej fazie turnieju tyle ryzykujesz, żeby gość oddał ci 2bb. moim zdaniem to brak konsekwencji, szczególnie w kontekście sfoldowania mega aq z aa na bordzie. tu za ostrożnie, tam za luźno.
ale powodzenia szczerze! spróbuj porozgrywać.

Odpowiedz
Cytat
incasent
PokerStrategist

Napisane przez rjablo

ale dlaczego ma ze mną nie dyskutować, skoro ja nie troluję a wyrażam swoje zdanie i chyba nie jest ono jakieś od czapy. kolega podjął dyskusję i miło mi z tego powodu, a ty nie nabijaj się z mojego idola kowboja - to mój wzór.

Dlatego że nie znasz podstawowych pojęć w pokera, nie ogarniasz statystyk i struktury stacków ( a to jest jedna z najważniejszych spraw ).

Odpowiedz
Cytat
seedorf333 Autor wątku
seedorf333
PokerStrategist

teraz dopiero zauwazylem, ze ten caly rjablo nawet nie ma udzialow w moim stakingu

hahaah :D :D

niezle ziomus :nh

Odpowiedz
Cytat

lol :nh

Odpowiedz
Cytat
seedorf333 Autor wątku
seedorf333
PokerStrategist

Napisane przez rjablo
gram bez programów, nigdy tego nie używałem i nie zamierzam. goście przy stolikach live nie mają programików.
czyli mam rozumieć, że chodziło ci tylko o to, żeby odpuścił tę podbitkę i oddał ci 2bb. hmm... w takiej fazie turnieju tyle ryzykujesz, żeby gość oddał ci 2bb. moim zdaniem to brak konsekwencji, szczególnie w kontekście sfoldowania mega aq z aa na bordzie. tu za ostrożnie, tam za luźno.
ale powodzenia szczerze! spróbuj porozgrywać.

Dziekuje za rady!

duzo dla mnie one znacza!

Cos czuje ze dzieki temu wygram ostatni turniej ktory mi zostal na stakingu :D :D

Odpowiedz
Cytat
rjablo
PokerStrategist

callujesz 66 (niekoniecznie pod seta) spada flop, on cbetuje, a ty go raisujesz i wtedy już wiesz, czy ma silniejszą rękę.

Odpowiedz
Cytat
czokownia
PokerStrategist

jakby mnie nie było to moja propozycja taka za to co kesznołes zagraj to co lubisz grac czyli 180 jak zrobisz z tego hajs to pomyślimy co dalej ,ale to tylko moja sugestia

Odpowiedz
Cytat
seedorf333 Autor wątku
seedorf333
PokerStrategist

Napisane przez rjablo

callujesz 66 (niekoniecznie pod seta) spada flop, on cbetuje, a ty go raisujesz i wtedy już wiesz, czy ma silniejszą rękę.

hahahaha

dawno nie slyszalem tak duzej bzdury :)

Tak jest, jak zostanie mi 17BB to na pewno mam jeszcze mozliwosc zeby raisowac tylko po to zeby wiedziec czy ma silniejsza reke :)

o boooże :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
rjablo
PokerStrategist

teraz dopiero zauwazylem, ze ten caly rjablo nawet nie ma udzialow w moim stakingu

hahaah :D :D

niezle ziomus :nh

wymienić uwagi na temat gry i przeanalizować zawsze można :)
to jaki jeszcze turek grasz, to se załaduję.

Odpowiedz
Cytat
seedorf333 Autor wątku
seedorf333
PokerStrategist

Napisane przez czokownia
jakby mnie nie było to moja propozycja taka za to co kesznołes zagraj to co lubisz grac czyli 180 jak zrobisz z tego hajs to pomyślimy co dalej ,ale to tylko moja sugestia

spoko mozemy tak zrobic :)

jak zakoncze ostatni turniej (zostaly 4bb;/), to zasugeruje taka opcje i zobaczymy co na to reszta :)

bedzie na 4x15$ lub 7x8$ + 1x2,5$

Odpowiedz
Cytat

ja jestem za bo 1.2$ mnie nie satysfakcjonuje :D

Odpowiedz
Cytat
rjablo
PokerStrategist

no i siadło k7>aq
:nh

kibicję ci, teraz będziesz miał szczęście :)

Odpowiedz
Cytat
incasent
PokerStrategist

jak zakoncze ostatni turniej (zostaly 4bb;/), to zasugeruje taka opcje i zobaczymy co na to reszta :)

bedzie na 4x15$ lub 7x8$ + 1x2,5$

_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
rjablo
PokerStrategist

jak by to powiedzieć, poniosło cię z tym qk, za wczesna pozycja na coś takiego!!

Odpowiedz
Cytat
incasent
PokerStrategist

Napisane przez rjablo
jak by to powiedzieć, poniosło cię z tym qk, za wczesna pozycja na coś takiego!!

LOL !!!!
Jasne ! w turnieju turbo mając >10BB powinien czekać na AA ...
Tym bardziej ze wchodził na blindy i zostało by Mu < 7bb ....

Odpowiedz
Cytat