te 66 co odpadłeś na kk. ja wiem, że zrobiłeś to świadomie, z resztą napisałeś, dlaczego go pusznąłeś, a ja napisałem zdanie na temat takiego grania niskich par. w najlepszym wypadku z taką słabą parą ryzykujesz flipa, opłaca ci się 50% szans?
Napisane przez incasent
Napisane przez seedorf333
16,5 outhttp://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2632486_873AE289EE
39/39 mial staty, wiec mysle ze moge sobie pozwolic na push
Chodziło Mu o to 66 ...
Seedorf proponuje nie wdawać się w dyskusję z uczniem Doyla Bronsona ( Jak to Rabljo określa starszego Pana w kapeluszu ) bo znów bedzie beka![]()
:nh
Napisane przez incasent
16,5 outhttp://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2632486_873AE289EE
39/39 mial staty, wiec mysle ze moge sobie pozwolic na push
Chodziło Mu o to 66 ...
Seedorf proponuje nie wdawać się w dyskusję z uczniem Doyla Bronsona ( Jak to Rabljo określa starszego Pana w kapeluszu ) bo znów bedzie beka![]()
ale dlaczego ma ze mną nie dyskutować, skoro ja nie troluję a wyrażam swoje zdanie i chyba nie jest ono jakieś od czapy. kolega podjął dyskusję i miło mi z tego powodu, a ty nie nabijaj się z mojego idola kowboja - to mój wzór.
Napisane przez rjablo
te 66 co odpadłeś na kk. ja wiem, że zrobiłeś to świadomie, z resztą napisałeś, dlaczego go pusznąłeś, a ja napisałem zdanie na temat takiego grania niskich par. w najlepszym wypadku z taką słabą parą ryzykujesz flipa, opłaca ci się 50% szans?
ej ale zwroc uwage na jego staty 39/39 !!!!
to jest najwazniejsza rzecz!
Gdyby ten typ gral powiedzmy 19/12 albo cos takiego, to poprostu to zrzucam, bo call pod seta na tyle BB jest nieoplacalny.
A z racji ze typ ma staty 39/39, to bardzo czesto zrzuci do mojego allina !!
Kurwa stary mam callowac na 20BB pod seta?
tutaj sa dwie opcja: push/fold
Ze wzgledu na staty ziomka (39/39), push jest duzo lepszy
chcialem tylko powiedziec, ze sledze posty uzytkownika rjablo od paru dni i chcialbym stworzyc jego nieoficjalny fanklub, czy ktos jeszcze ma podobne odczucia?
gram bez programów, nigdy tego nie używałem i nie zamierzam. goście przy stolikach live nie mają programików.
czyli mam rozumieć, że chodziło ci tylko o to, żeby odpuścił tę podbitkę i oddał ci 2bb. hmm... w takiej fazie turnieju tyle ryzykujesz, żeby gość oddał ci 2bb. moim zdaniem to brak konsekwencji, szczególnie w kontekście sfoldowania mega aq z aa na bordzie. tu za ostrożnie, tam za luźno.
ale powodzenia szczerze! spróbuj porozgrywać.
Napisane przez rjablo
ale dlaczego ma ze mną nie dyskutować, skoro ja nie troluję a wyrażam swoje zdanie i chyba nie jest ono jakieś od czapy. kolega podjął dyskusję i miło mi z tego powodu, a ty nie nabijaj się z mojego idola kowboja - to mój wzór.
Dlatego że nie znasz podstawowych pojęć w pokera, nie ogarniasz statystyk i struktury stacków ( a to jest jedna z najważniejszych spraw ).
teraz dopiero zauwazylem, ze ten caly rjablo nawet nie ma udzialow w moim stakingu
hahaah
niezle ziomus :nh
Napisane przez rjablo
gram bez programów, nigdy tego nie używałem i nie zamierzam. goście przy stolikach live nie mają programików.
czyli mam rozumieć, że chodziło ci tylko o to, żeby odpuścił tę podbitkę i oddał ci 2bb. hmm... w takiej fazie turnieju tyle ryzykujesz, żeby gość oddał ci 2bb. moim zdaniem to brak konsekwencji, szczególnie w kontekście sfoldowania mega aq z aa na bordzie. tu za ostrożnie, tam za luźno.
ale powodzenia szczerze! spróbuj porozgrywać.
Dziekuje za rady!
duzo dla mnie one znacza!
Cos czuje ze dzieki temu wygram ostatni turniej ktory mi zostal na stakingu
callujesz 66 (niekoniecznie pod seta) spada flop, on cbetuje, a ty go raisujesz i wtedy już wiesz, czy ma silniejszą rękę.
jakby mnie nie było to moja propozycja taka za to co kesznołes zagraj to co lubisz grac czyli 180 jak zrobisz z tego hajs to pomyślimy co dalej ,ale to tylko moja sugestia
Napisane przez rjablo
callujesz 66 (niekoniecznie pod seta) spada flop, on cbetuje, a ty go raisujesz i wtedy już wiesz, czy ma silniejszą rękę.
hahahaha
dawno nie slyszalem tak duzej bzdury
Tak jest, jak zostanie mi 17BB to na pewno mam jeszcze mozliwosc zeby raisowac tylko po to zeby wiedziec czy ma silniejsza reke
o boooże
teraz dopiero zauwazylem, ze ten caly rjablo nawet nie ma udzialow w moim stakinguhahaah
![]()
![]()
niezle ziomus :nh
wymienić uwagi na temat gry i przeanalizować zawsze można
to jaki jeszcze turek grasz, to se załaduję.
Napisane przez czokownia
jakby mnie nie było to moja propozycja taka za to co kesznołes zagraj to co lubisz grac czyli 180 jak zrobisz z tego hajs to pomyślimy co dalej ,ale to tylko moja sugestia
spoko mozemy tak zrobic
jak zakoncze ostatni turniej (zostaly 4bb;/), to zasugeruje taka opcje i zobaczymy co na to reszta
bedzie na 4x15$ lub 7x8$ + 1x2,5$
jak zakoncze ostatni turniej (zostaly 4bb;/), to zasugeruje taka opcje i zobaczymy co na to reszta
![]()
bedzie na 4x15$ lub 7x8$ + 1x2,5$
♠_thumbsup:
Napisane przez rjablo
jak by to powiedzieć, poniosło cię z tym qk, za wczesna pozycja na coś takiego!!
LOL !!!!
Jasne ! w turnieju turbo mając >10BB powinien czekać na AA ...
Tym bardziej ze wchodził na blindy i zostało by Mu < 7bb ....