Myślę, że dziś jest ta wyjątkowa niedziela i nikt nie będzie miał nic przeciwko jeśli do rozkładu dorzucę satkę deadline za 11$ turbo do Sunday Milliona, jak to mówią ONE TIME!
Szybko wybili Mielonego z głowy
AK < AK staczki pre
kolor na river
ale za to DU w Stormie
Największa jednorazowa sesja mimo fatalnego początku zakończona +27$, niedosyt ogromny bo wszedłem na FT Bubble Rusha 11$ z 5 stackiem, po czym nie trafiłem drawa do pokera królewskiego , skróciłem się do 7 pozycji , wrzuciłem na 17 bb QQ , gościu pokazał AA i po grze miejsce nr 9. Ale w sumie jak na niedzielę to i tak chyba sukces : D
Dzień zupełnie bez historii, jedyny deepek AQ < K10 , z historii wartych odnotowania to że udało mi się czterokrotnie wpaść z AK pod Asy
W tym dwukrotnie zagrałem tylko call na 4bet i spadł board A high
Siema wszystkim, małymi kroczkami zbliżamy się w kierunku ostatniej fazy stackingu, a wiem, że nie każdy stale zagląda na forum dlatego wstępnie chciałbym zapytać.
Mosel już pytał wcześniej, jednak tak jak i poprzednio chciałbym być fair wobec wszystkich obecnych inwestorów dlatego też wstępnie zapytuję kto będzie chętny zostawać na vol.4 . Będzie to już czwarty stacking więc czas trochę iść do przodu, a mianowicie kolejny stacking chciałbym zrobić ciut większy.
Zmiany w porównaniu z poprzednim byłyby następujące:
Roll startowy : był 800$ - obecnie 1400$
Liczba gierek : było 200 - obecnie 400
Gierki: to co graliśmy dotychczas + turbosy i hyperki za 16,50 $ oraz 22 $ jednak ze względu na to, że te 22$ są x2 droższe od naszych dotychczasowych największych wpisowych, a rolla znacząco nie powiększam bo nie ma co niepotrzebnie przetrzymywać większych sum będę je tylko "dorzucał" do sesji , czyli w granicach 2 dziennie, chyba, że roll na początku udało by się przyzwoicie powiększyć.
Podział profitu : 34 - 66 na rzecz inwestorów
Ja będę brał dla siebie 10% udziałów.
Jeżeli ktoś z obecnych będzie chciał zostać proszę o info w jakim wymiarze %, natomiast resztę która zostanie rezerwuję dla Mosela - jeżeli oczywiście taki stacking mu odpowiada.
Te 22$ jeśli już to proponuję dopiero po przekroczeniu jakiegoś profitu, bo jednak spory przeskok. Chyba, że rozważasz satki i czujesz się w nich mocno
ja zostaję na ten sam %, potwierdzę dokładnie po zakończeniu stackingu
Też mam z tym małą zagwozdkę, bo rzeczywiście przeskok jest spory i z pewnością potrzeba by do tego większego rolla, tym bardziej, że to turbo i hyper, gdzie wariancja potrafi styrać człowieka. W satkach zdecydowanie nie czuję się mocno. Myślałem tez o dorzucaniu tych turków za 15$, które regularnie się odpalają, ale na tyle co je grałem to są znacznie bardziej zaregowane, niż zwykłe turki i nie widzę w nich tyle value co w reszcie.
Nie jest to zły pomysł, żeby grać to co teraz + 16,5 $ , a jak dojdziemy np z 1400$ do 1600$ to dorzucać te 22$ , a na kolejnym progu zacząć je normalnie do sesji odpalać. Wszystko do przemyślenia dlatego też napisałem dużo wcześniej, żeby bez pośpiechu ogarnąć.
Na dniach przysiądę i ogarnę przykładowe schedule jakie bym można z tego stworzyć i zobaczę ile wyjdzie AVG BI i na tej podstawie będzie można coś pokombinować
Tak jak napisałeś wyzej, hyper są bardzo mocno wariancyjne, wiec osobiscie uwazam, ze przy rollu 1400 granie 22$ nie jest dobrym pomyslem. Proponowalbym od wyzszego rolla zaczynać je grac, ewentualnie jesli czujesz sie w nich mocno wystartowac z wyzszym wkladem. Potwierdzam, wezmę wszystko co zostanie.
Akurat szybciej niż planowałem opadłem z hyperka 11 przez pięknego suckouta od Szwedza, także mam chwilę, żeby coś ogarnąć.
Przykładowe schedule w pełnym dniu, czyli takim gdy mogę zagrać dwie sesje:
16,50$ - Prog KO
7,5$ - Hyper
11 $ - Zoom
3,3 - Hot
16,5$ - Hyper
5,5$ - Prog KO
11$ - Hot
7,5$ - Prog KO
5,5$ - Hyper
16,50$ - Turbo
5,5$ - Hyper
22$ - Prog KO (???)
11$ - Hyper
11$ - Bubble Rush
3,3$ - Zoom
7,5$ - Prog KO
5,5$ - Hyper
Mamy tu 17 turków, które przy całym dniu wolnym jestem w stanie zagrać.
Przy 16 zagranych (bez 22) wychodzi i tak spore AVG BI ponad 9$, natomiast dodając ten jeden 22 jest to ok. 10$.
Wiadomo też, nie zawsze gram w tych samych godzinach więc coś wpada - coś wypada jednak jakiś zarys jest.
Chyba rzeczywiście te 22$ będzie sens dorzucać i to w ilości jednego dziennie tak naprawdę od 1600$ i przy ewentualnym spadku do rolla startowego czyli 1400$ ponownie go wywalamy. Podobnie z 16,5 - gdyby roll spadł poniżej 1000$ również wypadają i gramy standard.
Plusem jest, że zagramy 400, a nie 200 gierek co troszkę powinno ograniczyć wariancję.
Proponuję:
roll:
>2000 - gramy wszystko
2000-1200 gramy 16,5$, odpuszczamy 22$
<1200 odpuszczamy 16,5$
daje to szansę grać 16,5$ od poczatku i jak siądą to lecimy z nimi dalej, nie wiem też w których formacie czujesz się najlepiej (turbo, hyper, KO?)
6 max turbo prog KO to takie moje naj
Myślę, że to co wyżej napisałeś jest jak najbardziej spoko.
Ale dymienie bez gumy dziś
Jedynie dwa hyperki szły przednio to 5,5 na bubblu QQ < A9 w puli na 40k, ale do kasy udało się doczłapać. No i rozdanko później w Hyper 11 AK < K7 . Ale walczymy dalej w tym co zostało
Napisane przez MasTereK18
6 max turbo prog KO to takie moje najMyślę, że to co wyżej napisałeś jest jak najbardziej spoko.
Skoro tak, to zamiast droższych hyperów droższe dołóżcie 6max PKO.
Jedyny problem, że w schedule tych turków jest mało. Tych które realnie można zagrać - a nie o 7 rano
, to mamy 10:40 który wpisałem (2 osobowy prog total ko, ten sam który często w nocy gram za 11$ i całkiem nieźle to idzie) , 8 osobowy turbos o 19:30 i bubble rush 16,5 o 22:25. To tyle z turbosów w ludzkich godzinach.
Natomiast hyperek tak naprawdę jest jeden o 11:35 który godzinowo też mi pasuje.
Nawet spojrzałem czy jakieś godne 16,5$ 6os non turbo są, ale tutaj to już totalna bieda
Także jak to mówią, gdy się nie ma co się lubi to się gra co też się lubi ciut mniej
Tak czy tak wychodzą max 3 takie turki dziennie, jedynie pewnie w niedzielę coś mi świata, że jest kilka fajnych sunday edition więc tu można coś dołożyć kosztem tego jednego hypera.
Jak to mawiają kto się nie rozwija ten się cofa ze skillem, dlatego dziś dzień szkoleniowy. Kilka zaległych produkcji trzeba obejrzeć, popracować z hrc I obejrzeć lepszych na Twichu - to akurat jeden z moich ulubionych sposobów nauki
Ja osobiście bardzo lubię stream bparis`a, gościu nie jest może tak medialny jak tonkaaa, lex czy były spaślak stejpyls, ale mega dobrze ogląda się jego gierkę.
Lexa, stejplesa czy xflixxa to snap folduję
Tonke kilka razy oglądałem, BParis rzeczywiście też mi przypadł do gustu