Przejdź do forum
200 MTT Micro/LOW v...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

200 MTT Micro/LOW vol.3

91 Posty
8 Użytkownicy
7 Reakcje
13.4 K Wyświetlenia
MasTereK18 Autor wątku
MasTereK18

Myślę, że dziś jest ta wyjątkowa niedziela i nikt nie będzie miał nic przeciwko jeśli do rozkładu dorzucę satkę deadline za 11$ turbo do Sunday Milliona, jak to mówią ONE TIME!

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18 Autor wątku
MasTereK18

Szybko wybili Mielonego z głowy :D AK < AK staczki pre :D kolor na river :D ale za to DU w Stormie :)

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18 Autor wątku
MasTereK18

Największa jednorazowa sesja mimo fatalnego początku zakończona +27$, niedosyt ogromny bo wszedłem na FT Bubble Rusha 11$ z 5 stackiem, po czym nie trafiłem drawa do pokera królewskiego , skróciłem się do 7 pozycji , wrzuciłem na 17 bb QQ , gościu pokazał AA i po grze miejsce nr 9. Ale w sumie jak na niedzielę to i tak chyba sukces : D

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18 Autor wątku
MasTereK18

https://www.boomplayer.com/26789833_54F1BFB98E nawet troszkę się zaśmiałem :D

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18 Autor wątku
MasTereK18

Dzień zupełnie bez historii, jedyny deepek AQ < K10 , z historii wartych odnotowania to że udało mi się czterokrotnie wpaść z AK pod Asy :D W tym dwukrotnie zagrałem tylko call na 4bet i spadł board A high :D

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18 Autor wątku
MasTereK18

Siema wszystkim, małymi kroczkami zbliżamy się w kierunku ostatniej fazy stackingu, a wiem, że nie każdy stale zagląda na forum dlatego wstępnie chciałbym zapytać.

Mosel już pytał wcześniej, jednak tak jak i poprzednio chciałbym być fair wobec wszystkich obecnych inwestorów dlatego też wstępnie zapytuję kto będzie chętny zostawać na vol.4 . Będzie to już czwarty stacking więc czas trochę iść do przodu, a mianowicie kolejny stacking chciałbym zrobić ciut większy.

Zmiany w porównaniu z poprzednim byłyby następujące:

Roll startowy : był 800$ - obecnie 1400$
Liczba gierek : było 200 - obecnie 400
Gierki: to co graliśmy dotychczas + turbosy i hyperki za 16,50 $ oraz 22 $ jednak ze względu na to, że te 22$ są x2 droższe od naszych dotychczasowych największych wpisowych, a rolla znacząco nie powiększam bo nie ma co niepotrzebnie przetrzymywać większych sum będę je tylko "dorzucał" do sesji , czyli w granicach 2 dziennie, chyba, że roll na początku udało by się przyzwoicie powiększyć.
Podział profitu : 34 - 66 na rzecz inwestorów
Ja będę brał dla siebie 10% udziałów.

Jeżeli ktoś z obecnych będzie chciał zostać proszę o info w jakim wymiarze %, natomiast resztę która zostanie rezerwuję dla Mosela - jeżeli oczywiście taki stacking mu odpowiada.

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

Te 22$ jeśli już to proponuję dopiero po przekroczeniu jakiegoś profitu, bo jednak spory przeskok. Chyba, że rozważasz satki i czujesz się w nich mocno :)

ja zostaję na ten sam %, potwierdzę dokładnie po zakończeniu stackingu

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18 Autor wątku
MasTereK18

Też mam z tym małą zagwozdkę, bo rzeczywiście przeskok jest spory i z pewnością potrzeba by do tego większego rolla, tym bardziej, że to turbo i hyper, gdzie wariancja potrafi styrać człowieka. W satkach zdecydowanie nie czuję się mocno. Myślałem tez o dorzucaniu tych turków za 15$, które regularnie się odpalają, ale na tyle co je grałem to są znacznie bardziej zaregowane, niż zwykłe turki i nie widzę w nich tyle value co w reszcie.

Nie jest to zły pomysł, żeby grać to co teraz + 16,5 $ , a jak dojdziemy np z 1400$ do 1600$ to dorzucać te 22$ , a na kolejnym progu zacząć je normalnie do sesji odpalać. Wszystko do przemyślenia dlatego też napisałem dużo wcześniej, żeby bez pośpiechu ogarnąć.

Na dniach przysiądę i ogarnę przykładowe schedule jakie bym można z tego stworzyć i zobaczę ile wyjdzie AVG BI i na tej podstawie będzie można coś pokombinować :)

Odpowiedz
Cytat
mosel123321

Tak jak napisałeś wyzej, hyper są bardzo mocno wariancyjne, wiec osobiscie uwazam, ze przy rollu 1400 granie 22$ nie jest dobrym pomyslem. Proponowalbym od wyzszego rolla zaczynać je grac, ewentualnie jesli czujesz sie w nich mocno wystartowac z wyzszym wkladem. Potwierdzam, wezmę wszystko co zostanie.

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18 Autor wątku
MasTereK18

Akurat szybciej niż planowałem opadłem z hyperka 11 przez pięknego suckouta od Szwedza, także mam chwilę, żeby coś ogarnąć.

Przykładowe schedule w pełnym dniu, czyli takim gdy mogę zagrać dwie sesje:

16,50$ - Prog KO
7,5$ - Hyper
11 $ - Zoom
3,3 - Hot
16,5$ - Hyper
5,5$ - Prog KO
11$ - Hot
7,5$ - Prog KO
5,5$ - Hyper
16,50$ - Turbo
5,5$ - Hyper
22$ - Prog KO (???)
11$ - Hyper
11$ - Bubble Rush
3,3$ - Zoom
7,5$ - Prog KO
5,5$ - Hyper

Mamy tu 17 turków, które przy całym dniu wolnym jestem w stanie zagrać.
Przy 16 zagranych (bez 22) wychodzi i tak spore AVG BI ponad 9$, natomiast dodając ten jeden 22 jest to ok. 10$.

Wiadomo też, nie zawsze gram w tych samych godzinach więc coś wpada - coś wypada jednak jakiś zarys jest.
Chyba rzeczywiście te 22$ będzie sens dorzucać i to w ilości jednego dziennie tak naprawdę od 1600$ i przy ewentualnym spadku do rolla startowego czyli 1400$ ponownie go wywalamy. Podobnie z 16,5 - gdyby roll spadł poniżej 1000$ również wypadają i gramy standard.

Plusem jest, że zagramy 400, a nie 200 gierek co troszkę powinno ograniczyć wariancję.

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

Proponuję:
roll:
>2000 - gramy wszystko
2000-1200 gramy 16,5$, odpuszczamy 22$
<1200 odpuszczamy 16,5$

daje to szansę grać 16,5$ od poczatku i jak siądą to lecimy z nimi dalej, nie wiem też w których formacie czujesz się najlepiej (turbo, hyper, KO?)

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18 Autor wątku
MasTereK18

6 max turbo prog KO to takie moje naj :) Myślę, że to co wyżej napisałeś jest jak najbardziej spoko.

Odpowiedz
Cytat
mosel123321

Jak najbardziej jestem za tym co napisał weirdcreep ;)

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18 Autor wątku
MasTereK18

Ale dymienie bez gumy dziś :D Jedynie dwa hyperki szły przednio to 5,5 na bubblu QQ < A9 w puli na 40k, ale do kasy udało się doczłapać. No i rozdanko później w Hyper 11 AK < K7 . Ale walczymy dalej w tym co zostało :D

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz

Napisane przez MasTereK18
6 max turbo prog KO to takie moje naj :) Myślę, że to co wyżej napisałeś jest jak najbardziej spoko.

Skoro tak, to zamiast droższych hyperów droższe dołóżcie 6max PKO.

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18 Autor wątku
MasTereK18

Jedyny problem, że w schedule tych turków jest mało. Tych które realnie można zagrać - a nie o 7 rano :D , to mamy 10:40 który wpisałem (2 osobowy prog total ko, ten sam który często w nocy gram za 11$ i całkiem nieźle to idzie) , 8 osobowy turbos o 19:30 i bubble rush 16,5 o 22:25. To tyle z turbosów w ludzkich godzinach.
Natomiast hyperek tak naprawdę jest jeden o 11:35 który godzinowo też mi pasuje.
Nawet spojrzałem czy jakieś godne 16,5$ 6os non turbo są, ale tutaj to już totalna bieda :P

Także jak to mówią, gdy się nie ma co się lubi to się gra co też się lubi ciut mniej :D

Tak czy tak wychodzą max 3 takie turki dziennie, jedynie pewnie w niedzielę coś mi świata, że jest kilka fajnych sunday edition więc tu można coś dołożyć kosztem tego jednego hypera.

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18 Autor wątku
MasTereK18

Jak to mawiają kto się nie rozwija ten się cofa ze skillem, dlatego dziś dzień szkoleniowy. Kilka zaległych produkcji trzeba obejrzeć, popracować z hrc I obejrzeć lepszych na Twichu - to akurat jeden z moich ulubionych sposobów nauki :D

Odpowiedz
Cytat
lubiemieso

Ja osobiście bardzo lubię stream bparis`a, gościu nie jest może tak medialny jak tonkaaa, lex czy były spaślak stejpyls, ale mega dobrze ogląda się jego gierkę.

Odpowiedz
Cytat
MasTereK18 Autor wątku
MasTereK18

Lexa, stejplesa czy xflixxa to snap folduję :D Tonke kilka razy oglądałem, BParis rzeczywiście też mi przypadł do gustu :)

Odpowiedz
Cytat
mosel123321

Nie myslales nad dorzuceniem gierek z Ps.es?

Odpowiedz
Cytat