Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

trening

3 Posty
2 Użytkownicy
1 Reakcje
569 Wyświetlenia
zajcur
PokerStrategist

jakies dobre materialy na temat budowania check-calling range'u ktos moze polecic?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

Cześć zajcur,

Soekholdem nagrał niedawno film na ten temat ale na wyższe stawki. Od srebra jednak nie widzę jakichkolwiek materiałów przeglądając dział wideo tak na szybko. Jest jednak MASA materiałów na temat C-betowania i Check-Raisowania. Jeśli opanujesz chociażby C-bet to będzie Ci dużo łatwiej dobrać Check-Calling i Check-Raising range.
Możesz również samemu zbudować sobie range pracując w equilabie. Wyfiltruj sobie w trackerze rozdania w których grałeś C-bet albo Check jako PFR i zobacz jak zachowuje się range przeciwnika na danch flopach.
Przykładowo:
Otwierasz 16% z MP, spada:
K♣:8♣:4♥:
Dobierz do tego flopa te ręce z zakresu, które grają Cbet, Check-Call, Check-Rase i Check-Fold.
Możesz też wrzucać rozdania w dziale Strategia żeby rozwiać swoje wątpliwości:
-> Strategia: No-Limit

Ja dobieram swój check-calling range często pod statystyki przeciwnika. Jeśli on chętnie betuje w mój check (duża statystyka Bet vs Missed Cbet), to pozwalam mu to zrobić na bardziej suchych flopach. Jeśli nie folduje na C-bety i mamy value, to nie ma sensu czekać, lepiej zagrać C-bet. W próżni natomiast, bez żadnych statystyk dobrze jest dobierać zakresy tak, aby uniemożliwić autoprofit przeciwnikom w przypadku gdy gramy Check. Często spotykam na stołach graczy, którzy grają Fold vs mój bet 60%+ czasu po zagraniu Check jako PFR i jest to duży leak, dlatego dobrze samemu o to zadbać, czy nie jesteśmy przypadkiem za nadto eksploatowani.
Mam nadzieję, że troszkę rozjaśniłem temat. Warto również przy oglądaniu filmów z gry trenerów zwracać szczególną uwagę na kwestie które w danym momencie Cię najbardziej interesują.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
zajcur Autor wątku
zajcur
PokerStrategist

dzieki za odpowiedz, moze zainwestuje w zloto, ale tez super materialow tam nie widze. Moze sie czegos naucze z filmikow pastora
Generalnie wlasnie przez to, ze gralem ostatnio troche nl50 zaczalem nad tym myslec. Rywale byli bardzo agresywni i chcialbym jakos zmniejszyc wariancje

Szkoda, ze yro ma tak malo filmikow :|

Odpowiedz
Cytat