Przejdź do forum
SnG. Spróbować na p...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

SnG. Spróbować na poważnie.

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
479 Wyświetlenia
kadu2202
Oldschool Grinder

Witam,
W grę o której traktuje tematyka tego forum gram już jakiś czas. Nigdy jednak nie traktowałem tego na poważnie, a jedynie jako rozrywkę. Na początku wiadomo o żadnym BM pojęcia nie miałem, ogólnie bardzo mało wiedziałem i co depozyt to po kilku tygodniach było pusto. Później zacząłem interesować się trochę bardziej strategią, obejrzałem kilka filmików, przeczytałem artykuły i już szło trochę lepiej, ale to nadal nie było to czego bym sobie życzył. Bywały przerwy w grze, ostatnio też zbyt wiele nie grywam. Chciałbym jednak spróbować pograć na poważnie, czyli zgodnie z BM, określać dokładnie długości sesji ( a nie: "no to jeszcze 4sity"), popracować nad mindsetem, uzupełnić braki w obecnej grze, poświęcić więcej czasu na dalszy rozwój (teraz praktycznie tego nie ma) myślę że w moim przypadku stosunek gry do nauki póki co powinien oscylować w granicach 3:1. Dałbym sobie załóżmy 3 miesiące i albo coś z tego będzie, albo pora powiedzieć sobie: : "to nie dla mnie, pora spróbować czegoś innego".

W takim razie przechodząc do pytań które mnie nurtują. Niektórych na pewno będą bardzo śmieszyć, ale prosiłbym aby powstrzymali się od uszczypliwych komentarzy.

Platforma:
Jestem przyzwyczajony do ipoker i w najbliższym czasie nie będę tego zmieniał. Jednak z obecnego roomu niebawem się raczej wycofuję i przenoszę się na Titana. Nie wiem jak sprawdzić czy mam podpięte konto pod Pokerstrategy. A jeśli nie mam, to może dałoby się coś jeszcze zrobić?

Rodzaj gry
Preferuję SnG. Tym co chciałbym głównie grać to Double Up w formule super turbo (blindy co minutę) na 4 osobowym stole. 6-7 stołów równocześnie, więcej póki co nie ogarniam, a i lepszy monitor się by przydał. Rozważam również 6 osobowy, a i od czasu do czasu jakiegoś HU też super turbo zagram.
Zakładam bankroll na poziomie 600-800$, więc myślę o graniu 5$. Poziom wyżej przy 220-240 buyin, zejście w dół przy 60-70. Chociaż z 5 nie chciałbym schodzić bo niżej rake mają masakryczny.
I teraz pojawia się pytanie numer jeden: Czy grając ten rodzaj gier jest możliwe bycie z gry na plus? Bo z tego co mi się wydaje większość dobrych graczy (przynajmniej na wyższych stawkach) bazuje na ilości rozegranych gier i rakebacku. Może to mylne wyobrażenie, a może ci z niższych stawek są zbyt słabi.

Narzędzia wspomagające
Uwaga może być śmiesznie. Nigdy z żadnych nie korzystałem. Ale przeglądając forum natknąłem się na fajne wykresy i coś takiego widziałbym do analizy własnej gry, tak więc:
1)
Czy to jest Holdem Manager? A jeśli nie to jak się nazywa?
2)Pokertracker, wydaje mi się że byłby przydatny przy grach SnG, a wręcz obowiązkowy. Ale miejsce dla HUD Sharkscope (czy jak się to zwie) też by się przydało. Tak więc ciekawi mnie czy jest możliwe aby oba programy działały równocześnie. Jak to się w takim razie wyświetla? Przy graczu są dwie ramki? A może można tylko kliknięciem zobaczysz jak to się w sharkscopie prezentuje, a normalnie mieć dane z pokertrackera żeby było czytelniej? Kolejne głupie pytanie. Dane z PT są zbiorcze, dla każdych stawek osobne, czy jest to już kwestia ustawienia?
3)SnG Wizard - wiadomo. Do analizy bardzo przydatny.
Myślę że do tych 3 mógłbym się ograniczyć. No chyba, że polecacie jeszcze coś ciekawego?

Rakeback
Jak to jest że niektórzy mają rakeback na poziomie 55-60%? Rozumiem że trzeba trochę tego rake'u wyrobić, ale mimo wszystko jest to bardzo dobra oferta. Bo patrząc na naliczanie punktów VIP (ipoker) i późniejszą wymianę ich w sklepiku to wychodzi tak śmieszny procent, że żal to komentować. A jeśli ktoś ma ofertę rb w granicach o których napisałem, to rozumiem że VIP points już nie zbiera, gdyż byłoby zbyt kolorowo chyba? A i czy mając już konto można w jakis sposób przejść na ofertę tego atrakcyjnego rb, czy trzeba poszukać innego roomu i dopiero tam założyć konto?

To tyle, jak sobie coś przypomnę będę pisał.

ps. mam nadzieję że dobry dział, w innych śmiecić nie chciałem ;)

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
dlrzz
PokerStrategist

Witam,

Istniejące konto nie może zostać podpięte do PokerStrategy.com. Żeby zarejestrować się przez nas, przejdź do zakładki poker roomy i wybierz interesującą Cię platformę. Żeby wszystko poszło bez problemów, usuń ciasteczka ze swojej przeglądarki, ściągnij oprogramowanie przez naszą stronę i (jeśli potrzeba) wpisz odpowiedni kod marketingowy.

Przy 5$ SnG nie ma problemu wyjść na plus bez rakebacku. Sądzę, że schody zaczynają się, i tutaj prawdopodobnie każdy gracz będzie posiadał własną opinię, od 15$+.

Co do programów: screen pochodzi z Holdem Managera, ale w tym momencie nie kupisz starszej wersji programu, jaka jest zaprezentowana na tym obrazku. Możesz za to kupić Holdem Manager 2 lub jego odpowiednik: PokerTracker. W tym momencie PT4 można za darmo ściągnąć ze strony producenta, gdyż jest w fazie beta testów. Wystarczy się zarejestrować i przejść pod ten link:

https://www.pokertracker.com/products/PT4/download.php

Warto też sprawdzić darmowe triale Tournament Sharka. Jeśli jeszcze nie posiadasz SnG Wizzarda, PT4 ma wbudowaną funkcję ICM. Nie korzystałem z niej jeszcze, ale warto to sprawdzić, by zaoszczędzić na programach na samym początku :)

Rakeback: pokerzyści, którzy grają bardzo dużo, zostają za to wynagrodzeni dodatkowym rakebackiem. Jeśli planujesz przenieść się na Titan Poker, warto sprawdzić ten wątek:

Nasza oferta VIP na Titan Poker

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
kadu2202 Autor wątku
kadu2202
Oldschool Grinder

Dzięki za odpowiedź, teraz trochę mi się rozjaśniło i brnę dalej w temat. PT ściągnięty, chyba z 1h ściągało mi wszystkie ręce i turnieje, a teraz odpalam i nic nie widzę. To samo na stołach - nie mam tych chmurek z liczbami. No cóż, chyba będę musiał jutro dłużej nad tym posiedzieć. Coś tam z konfiguracjami działałem, ale pewnie źle. Jakie na początku to jest trudne - jak jazda na rowerze, a później już się wydaje że od zawsze jeździć się potrafiło ;)

Odpowiedz
Cytat
dlrzz
PokerStrategist

Polecam tę stronę do konfiguracji PT4 pod soft iPoker:

https://www.pokertracker.com/guides/PT4/site-configuration/ipoker-configuration-guide

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
kodiusz
PokerStrategist

DoNy super turbo to bardzo duża loteria, szczególnie 6-max, przygotuj się więc na duże swingi bankrolla. Jeśli startujesz od BI 5usd to radziłbym spróbować w formule non-turbo czyli zwykłej, rake na tym wpisowym jest podobny, poniżej 5usd jednak nie schodź bo rake zabija.

Odpowiedz
Cytat