Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

jakie stoly grac?

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
288 Wyświetlenia
hellbike
Poker Player

pytanie nr 1 - gracie tylko 1 konkretny typ stolow, np. no limit 9 players cash games, czy moze wszystkie np. 9 osobowe no limit (sng, turnieje, cash)? albo wszystkie stoly no limit?

Rozumiem, ze nie warto grac wszystkiego i lepiej uczyc sie pod cos konkretnego, ale nei wiem, jak szeroki jest ten zakres.

pytanie 2 - jaki typ gier bedzie najlepszy dla mnie? Wiem, ze docelowo interesuje mnie bardzo agresywny typ gry (chociaz wiem, ze na poczatku musze ostrozny) i chcialbym odrazu nastawic sie na gry ktore sa dla tego stylu najbardziej odpowiednie.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

Cześć hellbike,

wbrew pozorom, turnieje SnG lub MTT to nie to samo, co gry cashowe no-limit, więc na początek nie warto mieszać tych wszystkich odmian, bo nic dobrego z tego nie wyjdzie. Polecam skupienie się na jednej odmianie, np. cash no-limit i nabudowanie bankrolla, by w późniejszym czasie przejść na grę w turniejach.

Co do drugiego pytania, to odpowiedź znajdziesz powyżej. Najpierw bardzo dobrze opanuj jedną odmianę, by później iść w stronę bardziej agresywnych gier (stoliki SH lub HU). Nie polecam na początku rozpoczynania kariery od razu od gier bardzo agresywnych wymagających znakomicie opanowanej umiejętności czytania rąk przeciwnika oraz znakomitej oceny sytuacji, gdyż może się to tragicznie skończyć dla Twojego bankrolla.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

Graj wszystko, po pewnym czasie zobaczysz co daje Ci największą frajdę. Ja np mam kozackie roi na sng a na mtt jeszcze nigdy nie shipnąłem 1st, mimo to gram mtt bo frajda, a mindset mi pozwala już śmiać się z sick spotów.

Odpowiedz
Cytat