Przejdź do forum
Pytanie początkując...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pytanie początkującego.

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
824 Wyświetlenia

Witam wszystkich,

Mam kilka pytan dotyczących rozpoczęcia gry online w Polsce.
- rozumiem, ze pieniądze można przesyłać np. na PokerStarsa albo FullTilta bezpośrednio z konta bankowego i taka operacja jest całkowicie legalna?
- W przypadku wypłacania pieniędzy np. Z pokerStarsa na konto bankowe, jaka jest maksymalna kwota, przy której taka operacja nie zainteresuje Urzędu Skarbowego, albo czy istnieje sposób aby zrobić to legalnie...?
- W jaki sposób działają e-wallety, np. Skrill, z tego co widze, wielu użytkowników forum go poleca... Przelewam pieniądze z konta na Skrilla, z niego bezpośrednio na Pokerstarsa np. i w drugą stroną taką samą drogą? Czy wtedy większe wypłaty Ze Skrilla na konto nie są nielegalne?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i jeśli macie inne rady dotyczące transferu pieniędzy do pokerroomów, to z chęcią ich wysłycham ;)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
Rucinaik
PokerStrategist

w sumie podpinam się do pytania. Na razie chomikuje kasę na wyższe limity, ale w końcu będzie trza wypłacać trochę:D

Odpowiedz
Cytat
Szkodnick
Oldschool Grinder

Napisane przez pokerrlzz
Czy wtedy większe wypłaty Ze Skrilla na konto nie są nielegalne?

Pieniądze nadal są nielegalne. Wyrabiasz sobie do Skrilla kartę i wypłacasz ~1.000 zł co 24 godziny (chyba każdy bankomat przyjmuje karty Skrill'a). Pieniądze nadal są nielegalne, ale nie ma po nich śladu na Twoim koncie bankowym.

Odpowiedz
Cytat

Jest jakiś szybszy sposób wypłacania większych kwot?
Dobrą alternatywą byłoby może przelanie kasy ze skrilla na konto bankowe w kraju w którym poker jest legalny? np francja/niemcy? Wtedy teoretycznie mamy już opłacony podatek i możemy przelać na konto krajowe bądź wybrać gotówkę. Tyle w teori a jak w praktyce się to miewa?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A jeżeli nie mam zamiaru wypłacac aż tak dużych kwot..? Mam kolege, który jakiś czas temu (nie jestem pewny czy to było przed "zdelegalizowanien pokera") wypłacił kilka razy po ok. 200$ i za kazdym razem pieniądze przelewał na konto, czy teraz taka operacja jest mozliwa, czy najmniejsza wypłata z pokerromu spotka się z interwencją US? Równiez czy przelewanie małych kwot ze Skrilla na konto, bank musi zgłosić do US? Z góry dzieki za odpowiedzi ;)

Odpowiedz
Cytat
Rucinaik
PokerStrategist

Stary luz. Nie sądzę by US zainteresowało cokolwiek co jest poniżej 10000zł jednorazowo. No chyba, że regularnie przelewasz sobie pensję to mogą zacząć rozkminiać skąd masz kasę

Odpowiedz
Cytat
guciu87
Oldschool Grinder

pokerrlzz ,

Mnie też sie zdarzylo wyplacić raz na konto bankowe kwotę ponad 200pln kiedy poker byl już zdelegalizowany i luss:) Wypłaty powyżej kilku/lub kilkunastu tys PLN bank ma obowiązek "odnotować", na resztę nikt nie zwraca uwagi -> chyba że zaczną Cię "przeswietlać" za coś innego:D:D:D Wypłacając wtedy (jak pamiętam) sporo straciłem na przewalutowaniu.
Wracając do tematu... poleca się tutaj portfele netellera lub skrilla. Netek imo lepszy -> jednorazowa wyplata do 1000usd (skrill równowartość chyba 250E, czyli trochę ponad 1000PLN), istotene jest to o tyle, że każda wypłata wiąże się ze stałą opłatą - im większa kwota tym mniejszy %-owy koszt takiej wypłaty.
IMO. Są jeszcze 3przewagi netka nad skrillem:
1. Karta netka nie ma opłaty rocznej w przeciwienstwie do skrilla
2. wysylanie pieniążków innym użytkowniką netka jest bezpłatne (skrill chyba 1%)
3. Podobno lepszy kontakt z suportem.

Generalnie posiadając którąkolwiek z ww kart płatniczych możesz swobodnie dokonywać zakupów (wtedy nie ma opłaty w przeciwieństwie do wypłat z bankomatów).
Powyższe info pisze z głowy tak dla "naświetlenia" temtu (do zweryfikowania:) )
Dodam jeszcze że posiadam oba portfele oraz obie karty:)
Info o porfelach znajdziesz na forum w oddzielnych działach im poświęconych.
Mam nadzieje ze pomogłem:)

pozdrawiam :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Ronin997
Poker Player

Suma której o której wpłynięciu na rachunek bank musi poinformować to 15 tys. EUR.
Dodatkowo systemy bankowe wyłapują pewne schematy płatności wskazujące na pranie brudnych pieniędzy, wpłaty z rajów podatkowych, wpłaty/wypłaty na pewne specyficzne rachunki w bankach na specjalnej liście.
Nie sądzę aby ktokolwiek przejmował się wpłatą kilkuset USD z rachunku w EU.

Odpowiedz
Cytat

jest jeszcze jedna metoda na karte skrilla, ale trzeba mieszkac w jakims wiekszym miescie.
Uderzasz z karta skrilla do kasynka, kupujesz zetony do gry (4k jednorazowo, taki masz limit transakcji bezgotowkowych na dobe). Transakcja jest traktowana jako bezgotowkowa - czytaj bez prowizji.
Bierzesz te 4k w zetonach i na 15 minut idziesz na black jacka na minimalne stawki. Za chwile zglaszasz sie do kasy i robisz cashout w slicznych nowych PLN-kach :)
Jak zrobisz to o 23:45 (zakup) i kolejny chwile po polnocy (nowy limit) to przy jednej wizycie robisz sobie cashout na 8k praktycznie bez prowizji... o ile gamblerka na BJ nie wciagnie :P
podobnie ludzie cashuja sobie karty przedplacone/bony na swieta z pracy :)

Odpowiedz
Cytat