na party poker jestem zielony. gralem dlugo na full tilcie, punkty naliczalo mi ladnie i szybko. na party poker te "reward points" ładują mi się bardzo wolno. przez ostatni tydzien bardzo duzo gralem a mimo to mam narazie 2 pkt, przed chwila wskoczylo mi na 3 oO t cos u nich nawala czy cos ze mna nie tak
drugie pytanie gdzie na party poker moge sprawdzic statsy swoje ile floopów procentowo ogladam itp.
Punkty przedstawiają różną wartość na różnych pokeroomach i nie można ich porównywać między sobą. Przyznaję, że nowy system punktowo-wynagrodzeniowy dl regularnych graczy jest chyba opracowany tak, żeby nie szło go pojąć i nie rozumiem w tym względzie polityki PartyPoker. Jak są naliczane te punkty możesz chyba przeczytać po zalogowaniu wybierając z menu górnego w lobby "Moje Konto" -> "Punkty płatnicze"
Co do statytyk, nie sądzę, żebyś mógł sprawdzić swoje szczegółowe statystki korzystając z oprogramowania Party. Są zdaje się jakieś szczątkowe statystyki, ale tylko w momencie grania przy stole.
Do prowadzenia statystyk służą programy zwane trackerami. Pokertracker 3, Holdem Manager, albo Elephant od Pokerstrategy, którego możesz dostać za darmo po zebraniu 2 tysięcy StrategyPoints.
Pozdrawiam
Za kazde 20 rozegranych rąk dostajemy kolejno;
Gry z limitem
Limit Punkty PartyPoints*
$.05/$.10 0.75
$.10/$.20 0.75
$.15/$.30 0.75
$.25/$.50 1
$.50/$1.00 3.5
$1.00/$2.00 3.5
$2.00/$4.00 11
$3.00/$6.00 14
$5.00/$10.00 15
$10.00/$20.00 17
$15.00/$30.00 17
$20.00/$40.00 17
$30.00/$60.00 18
$50.00/$100.00 30
$100.00/$200.00 35
$250.00/$500.00 35
Gry bez limitu i z limitem puli
Ciemne Punkty PartyPoints*
$.02/$.04 1.25
$.05/$.10 1.25
$.10/$.25 2
$.25/$.50 3
$.50/$1.00 5
$1.00/$2.00 8
$2.00/$4.00 12
$3.00/$6.00 14
$5.00/$10.00 16
$10.00/$20.00 18
$15.00/$30.00 18
$25.00/$50.00 30
Z naliczaniem PartyPoints faktycznie mnóstwo zamieszania, odkąd zmienione zostały zasady ich przyznawania. Sam wciąż nie wiem do końca, o co dokładnie chodzi
Reward Points, Loyalty Points - nie rozróżniam tego. Generalnie jest chyba tak, że punkty dostaje się raz na tydzień i wartość ta jest z góry ustalona. Chodzi tu o weekly goal (średnia liczba zdobytych punktów w ciągu ostatnich 10 tygodni) x multiplier. I to są te punkty, które można wymienić na kasę.
Równocześnie - takie odnoszę wrażenie - PartyPoints lecą też po staremu, czyli zdobywa się je na bieżąco. Tyle tylko że tych punktów nie można wymienić na kasę. Jednak jakiś pożytek z nich jest - umożliwiają one zdobywanie nowych statusów czy wypełnianie bonusów.
Ja tam teraz robię tylko weekly goal i potem nie gram, bo wydaje mi się, że nic poza tym nie da się zarobić
Sami sobie gwoźdź do trumny wbijają
MoroP napisał
Ja tam teraz robię tylko weekly goal i potem nie gram, bo wydaje mi się, że nic poza tym nie da się zarobić![]()
Sami sobie gwoźdź do trumny wbijają
![]()
Jeżeli nie ugywasz więcej punktów niż weekly goal to twój limit tygodniowy nie będzie się powiększał bo liczy się średnia z ostatnich 10 tygodni. Mimo, że te punkty są już powyżej weekly goal to do liczenia przyszłych weekly goal się wliczają.
Pozdrawiam
PS. Jakiś taki trochę zamotany post napisałem
flogum napisał
PS. Jakiś taki trochę zamotany post napisałem![]()
Mógłbyś pracować w Party przy programach lojalnościowych
Ciekawe tylko czy te punkty ze statusów trzymają się przez kwartał czy jakaś zmiana była.
MoroP napisał
Ciekawe tylko czy te punkty ze statusów trzymają się przez kwartał czy jakaś zmiana była.
Z tego co wyczytałem i mi się wydaje to teraz status można stracić tylko nie grając. Chyba jak nie grasz tydzień (czy tam dwa nie pamiętam) to jedziesz jeden poziom w dół. Ale możesz sobie zrobić wakacje i w tym okresie nie stracisz statusu. A jeżeli już kiedykolwiek stracisz to do momentu osiągnięcia tego samego poziomu który miałeś maksymalnie dostajesz dwa razy więcej punktów. Ja tak zrozumiałem z regulaminu. Jeżeli coś pokręciłem to sorki.
Pozdrawiam
U mnie te wakacje nie działają. Włączyłem to niby, a po tygodniu niegrania i tak mi zmniejszyło target i dodało 0PP. Kiedy zacząłem znów grać normalnie mi wszystko liczy, a niby nie powinno.
thened napisał
U mnie te wakacje nie działają. Włączyłem to niby, a po tygodniu niegrania i tak mi zmniejszyło target i dodało 0PP. Kiedy zacząłem znów grać normalnie mi wszystko liczy, a niby nie powinno.
Bo punkty do targetu i tak liczą się z ostatnich 10 tyg. Tylko statusu nie możesz stracić.
Pozdrawiam
PS. Fajne nowe avatary
flogum napisał
Bo punkty do targetu i tak liczą się z ostatnich 10 tyg. Tylko statusu nie możesz stracić.
Nawet gdybyś nie grał 10 tygodni, to status nawet by nie drgnął?
Ale z tego co pisało, to statusu nie można stracić, ale tak samo punkty do statusu się nie powinny naliczać. A mi się wszystko nalicza cały czas
1. troche poczytalem i juz tak koajrze o co kaman. ale np. mam juz chyba 191 strategy points, 93 dolce na koncie. gram juz na nim od okolo 6 dni. czy w zwiazku z tym po zmianie tego systemu punktowania ( ktory tak jak ktos wspomniał poprostu smierdzi) jak wyglada wyplacanie gotowki. bo np. wchodze sobie w cashout, tam musze jakis dowod osobisty im zaaldowac (nie wiem on sie tam pojawi czy co) i z mojego bankrollu moge wydac tylko 42 dolce (domyslam sie ze 50 jeszcze nie moge), czyli wychodzi na to ze moge juz wyplacac kase. tak? wybaczcie za moją niewiedzę, ale to ejst koszmarne dla mnie ....
Riverneed napisał
Nawet gdybyś nie grał 10 tygodni, to status nawet by nie drgnął?
Masz do dyspozycji 4 tyg. w roku. Możesz sobie zrobić jedną przerwę 4 tyg. lub 2 po 2 tyg.
thened napisał
Ale z tego co pisało, to statusu nie można stracić, ale tak samo punkty do statusu się nie powinny naliczać. A mi się wszystko nalicza cały czas![]()
Na to pytanie nie znam dokładnej odpowiedzi ale jeżeli brać dosłownie regulamin to wzięcie wakacji oznacza tylko tyle, że twoje konto nie zostanie uznane za nieaktywne przez okres kiedy wziąłeś wakacje. Więc grać możesz i zdobywać punkty tylko jeżeli zdarzy ci się nie ugrać ani jednego pkt przez 2 tyg to wtedy mimo wszystko status ci nie spadnie.
allinmasta napisał
1. troche poczytalem i juz tak koajrze o co kaman. ale np. mam juz chyba 191 strategy points, 93 dolce na koncie. gram juz na nim od okolo 6 dni. czy w zwiazku z tym po zmianie tego systemu punktowania ( ktory tak jak ktos wspomniał poprostu smierdzi) jak wyglada wyplacanie gotowki. bo np. wchodze sobie w cashout, tam musze jakis dowod osobisty im zaaldowac (nie wiem on sie tam pojawi czy co) i z mojego bankrollu moge wydac tylko 42 dolce (domyslam sie ze 50 jeszcze nie moge), czyli wychodzi na to ze moge juz wyplacac kase. tak? wybaczcie za moją niewiedzę, ale to ejst koszmarne dla mnie ....
hmmmm nie bardzo rozumiem pytanie :/ więc niestety na to nie odpowiem.
Pozdrawiam
PS. Czuję się jak support PartyPoker
flogum napisał
Riverneed napisał
Nawet gdybyś nie grał 10 tygodni, to status nawet by nie drgnął?Masz do dyspozycji 4 tyg. w roku. Możesz sobie zrobić jedną przerwę 4 tyg. lub 2 po 2 tyg.
Dobra, ale to nie wyjaśnia moich wątpliwości
Co się dzieje ze statusem, jeśli nie gram przez jakiś czas?
Riverneed napisał
Dobra, ale to nie wyjaśnia moich wątpliwościCo się dzieje ze statusem, jeśli nie gram przez jakiś czas?
Jeżeli nie ugrasz co najmniej 1 pkt. przez 2 tyg. to status spada o 1 (np. z K2 na K1) itd.
Pozdrawiam