Przejdź do forum
Problem z oprogramo...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Problem z oprogramowaniem. Bardzo prosze o pomoc(dam $ za pomoc )

28 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
1,730 Wyświetlenia

Czesc. W pokera gram od niedawna, jestem poczatkujacy bla bla bla

Zdalem quiz na poker strategy, wybralem full tilt poker jako pokoj na kapital startowy. Dostalem 50$ wszystko ladnie pieknie. Od momentu zaksiegowania pieniazkow (wczesniej gralem na wirtualne i nie bylo zadnych problemow) rozlacza mnie srednio 10 razy na 1 rozdanie, nie da sie grac praktycznie. Z internetem problemow nie mam zadnych bo w tym samym czasie ogladam rozne strony internetowe, na drugim komputerze zona rowniez cos tam szpera i wszystko pieknie. Jedynie full tilt mi rozlacza, jak polaczy na nowo to maxymalnie na pare sekund i znowu koniec..

Od czego to moze byc? Od internetu napewno nie, przed grą na prawdziwe pieniadze nie bylo zadnych problemow jak gralem na wirtualne. Oczywiscie mialem 'passe' ze udalo sie pograc kilka rozdan z rzedu, ale zaraz po tym 'gracz xxx zostal rozlaczony' i dziekuje. W tym samym czasie sprawdzalem odrazu czy dziala internet i wszystko smigalo.

Jak ktos znajdzie mi 'lekarstwo' na to i bede mogl normalnie grac dobrowolnie oddam 10$ z mojego kapitalu startowego, nie wiem czy jest opcja przelewow jesli nie ma to oddam na jakiejs grze 1 vs 1. Bardzo prosze o pomoc.

27 odpowiedzi
matrix12
Oldschool Grinder

Spróbuj odinstalować ftp , potem usuń folder , pobierz na nowo oprogramowanie i zainstaluj.

bolek147
PokerStrategist

skad masz internet

ligabb
Poker Player

jeśli znasz się bardziej na kompach w czasie takiego disconnecta spróbuj wysłać ping do swojego routera, jakieś stronki www i do serwera ftp jakiegoś.

bolek147
PokerStrategist

jak masz internet z vectry to bym ci pomogl bo mialem ten sam problem tylklo z P* ;)

Laadder
Poker Player
Zonexin
Elite Grinder

Prawdopodobnie jest to problem z systemem lub kompem(win xp czy win 7 + wydajność kompa), który nie może uciągnąć programów. Może mało pamięci ram?, może zaśmiecony system?, ewentualnie wirus. Trudno tak w ciemno trafiać jak nie można sprawdzić.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Chyba mnie troszke nie zrozumieliscie. Od internetu to nie jest bo wszystko inne smiga jak nalezy. Zauwazylem zwiazek z tym, zekiedy nie moge wejsc na gre, nie moge wejsc rowniez na ich oficjalna strone ?( Przeinstalowalem oprogramowanie, smigalo przez 25 minut, zagralem 1 turniej, po skonczonym turnieju znowu to samo. Co do komputera :

Procesor: AMD Phenom II X4 Quad Core 955 Black Edition BOX
Pamięć: 4GB Kingston HyperX DDR3-1600MHz
Płyta Główna: Foxconn A78AX
Karta Graficzna: ATi Radeon HD 5770, 1 GB DDR5
Dysk Twardy: 1000 GB SATA-II

Wiec raczej komputer dobry, chodza najnowsze gierki, a oprogramowanie zajmujace 50 mb szwankuje? bez przesady. Na dysku mam ponad 500 GB wolnego miejsca.. Wiec ktos ma jakies pomysly

Laadder
Poker Player

Może to firewall? Masz liveboxa?

bolek147
PokerStrategist

Napisane przez Krewzoczu
Chyba mnie troszke nie zrozumieliscie. Od internetu to nie jest bo wszystko inne smiga jak nalezy. Zauwazylem zwiazek z tym, zekiedy nie moge wejsc na gre, nie moge wejsc rowniez na ich oficjalna strone ?( Przeinstalowalem oprogramowanie, smigalo przez 25 minut, zagralem 1 turniej, po skonczonym turnieju znowu to samo. Co do komputera :

Procesor: AMD Phenom II X4 Quad Core 955 Black Edition BOX
Pamięć: 4GB Kingston HyperX DDR3-1600MHz
Płyta Główna: Foxconn A78AX
Karta Graficzna: ATi Radeon HD 5770, 1 GB DDR5
Dysk Twardy: 1000 GB SATA-II

Wiec raczej komputer dobry, chodza najnowsze gierki, a oprogramowanie zajmujace 50 mb szwankuje? bez przesady. Na dysku mam ponad 500 GB wolnego miejsca.. Wiec ktos ma jakies pomysly

a jaki masz internet tez myslalem ze to nie przez internet i mialem tak po formacie ale zmienilem jedna rzecz i smiga

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ludzie, jakby firewall to blokował to bym WOGOLE nie mogl wejsc ani na strone ani na oprogramowanie. A czasem jest tak ze wejde i na strone i na gre, ale tylko na jakis czas. Nie moge teraz nawet zglosic tego do nich oficjalnie (poza tym z moim angielskim kiepsko, ruskiego sie w szkole uczylem nie angielskiego) bo mi strona ich nie wchodzic. Formata robie srednio raz 2 miesiace, nawet czesciej, mam kasperskiego. Sprawdzalem czy on tego nie blokuje i jak go wylaczylem bylo to samo. Ma ktos jakies LOGICZNE rozwiazanie a nie takie ktore pierwsze na mysl przychodzi :S

Powtarzam ze nie moge wejsc ani na strone ani na gre, wiec cos jest nie teges ..

ps internet mam z Netii.

Sprobuj sie zalogowac do nich z innego komputera, z innej sieci. Tak profilaktycznie, zeby wykluczyc to czy FTP nie spapral cos w twoim koncie.

Ogarnij kogos z angielskim kto napisze do supportu FTP i opisze im sprawe, moze cos poradza, a moze mieli juz takie przypadki

Zadzwon do netii - tutaj moze byc maly problem, poker przez internet na pieniadze jest nielegalny, ale moze cos wytlumacza?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jak to nielegalny?

Poza tym jak cos spaprali, to dlaczego nie moge wejsc na strone ? Przeciez nie jestem zalogowany na stronie caly czas. Strona sie wogole nie laduje jak probuje wejsc.

Pokazuje sie takie cos po jakichs 5 minutach prob nawiazania polaczenia

Nie uzyskano połączenia z serwerem

Próbujesz odwiedzić adres http://fulltiltpoker.com/, który jest w tej chwili niedostępny. Upewnij się, czy adres został wpisany poprawnie, a następnie spróbuj ponownie wczytać stronę.
Upewnij się, czy połączenie internetowe jest aktywne i sprawdź, czy inne aplikacje wymagające tego połączenia działają prawidłowo.
Sprawdź, czy ustawienia używanego przez ciebie oprogramowania związanego z bezpieczeństwem sieciowym są prawidłowe i nie utrudniają zwykłego przeglądania sieci.
Jeżeli znajdujesz się za zaporą połączenia internetowego sieci lokalnej i myślisz, że może to być powodem problemów - skontaktuj się z administratorem sieci.
Naciśnij klawisz F12 i wyłącz opcję używania serwerów proxy, chyba że wiesz, że używanie proxy jest niezbędne do łączenia z Internetem. Odśwież stronę.

Laadder
Poker Player
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wreszcie cos logicznego. Zrobilem to, przez proxy da sie wejsc na fulltiltpoker. Zrobilem wszystko zgodnie ze wskazowkami, niestety kiedy chce wejsc nie przez proxy na strone dalej to samo. A na gre dalej wogole sie nie da wejsc...

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dobra, mam maila do nich, ale z angielskim u mnie ciezko. Czy ktos moglby sprecyzowac moj problem po angielsku (dac mi gotowy tekst) i wrzucic na forum ? Bardzo prosze.

Laadder
Poker Player

Może to pomoże. Wejdź na tą stronkę http://domain.opendns.com/fulltiltpoker.com i zaznacz "yes"

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A tutaj pakiety przesylane do tej strony( tak to sie nazywa ?) w pewnym momencie jest error i dziekuje.

A na tej stronie co podales jak klikam 'yes' to pojawia sie tabelka zeby sie zarejestrowac..

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jeszcze jakies pomysly? bo ja juz nie moge.. przez proxy strona wchodzi (fulltiltpoker.com), gra chocbym stanal na rzesach nie chce polaczyc. Da sie zrobic tak zeby laczylo mi gre przez proxy? Bo jak tak, to problem bylby rozwiazany.

Laadder
Poker Player

Można puścić przez proxy. Nie jest to łatwe ale da rade zrobić. Tu masz filmik co i jak.