Przejdź do forum
Pomocy bo sie pogub...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pomocy bo sie pogubilem !

14 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
670 Wyświetlenia
gutek2211
Poker Player

Gralem sobie 90 osobowe turnieje na FTP Knockout/doublestack/Turbo

I UWAGA grałem według strategii SnG z tego forum :) i nawet zdobyłem srebro :P! Oczywiście trochę ja zmdyfikowalem. rozszerzyłem zakres rak grywalnych przy niskich blindach
No ale dzisiaj cos mnie podkusiło żeby wejść w strategie MTT no i co tam widzę ? ze MTT to turnieje WIELOSTOLIKOWE ! a SnG to turnieje JEDNOSTOLIKOWE :facepalm:
Ale jest coś jeszcze. Podobno SnG zaczynają się po rejestracji określonej liczby graczy a MTT mają zaplanowany termin. Wiec gram SnG/MTT ? :P

Wiec wkoncu co ja gram xD ? MTT czy SnG? i czy przyda mi sie lektura i tego i tego :) Żeby mi sie w bance nie pomieszało :)

Help me friends ;]

13 odpowiedzi
Dinopo
PokerStrategist

STT to turnieje jednostolikowe nie sng

gutek2211 Autor wątku
gutek2211
Poker Player

Nie zmienia to faktu czy czytam odpowiednie strategie ;]

Nie wprowadzaj go w błąd Dinopo.

Turnieje SnG charakteryzują się tym, że rozpoczynają się w momencie zapełnienia się.

SnG mogą być STT (single table tournament) albo MTT (multi table tournament), a więc np 10 lub nawet 180 osobowe.

Pozdrawiam:)

whiler
Oldschool Grinder

grasz sng mtt

Dinopo
PokerStrategist

Napisane przez BVGZupa
Nie wprowadzaj go w błąd Dinopo.

Turnieje SnG charakteryzują się tym, że rozpoczynają się w momencie zapełnienia się.

SnG mogą być STT (single table tournament) albo MTT (multi table tournament), a więc np 10 lub nawet 180 osobowe.

Pozdrawiam:)

Powiedz mi prosze gdzie ja go wprowadzilem w blad moim postem?
Czytanie ze zrozumieniem to nie sztuka.

gutek2211 Autor wątku
gutek2211
Poker Player

Tym ze powiedziales ze SnG nie moge byc STT ! :facepalm:
A jednak mogą
To przyda mi sie przeczytanie strategii MTT ?

O prosze. cytat.

Dinopo nie wprowadzaj mnie w blad i nie gadaj glupot jak sie nie znasz :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Single table tournament (STT) - turniej odbywający się przy jednym stoliku. Z tego powodu ilość graczy i pula nagród są ograniczone. Często turnieje Sit and Go są turniejami STT.

Widzę, że obaj jesteście geniuszami.
Skrót przecież rozwinąłem wyżej ...

Dinopo po co w ogóle wypowiadasz się na tematy o których nie masz pojęcia i później jeszcze walisz sucharami o czytaniu ze zrozumieniem skoro sam nie rozumiesz tego co piszesz? ;]

gutek2211 Autor wątku
gutek2211
Poker Player

@BVGZupa:
Zupa help me co mam czytac ;p

Najlepiej wszystko ;) Każda wiedza przydaje się początkującym. Poza tym oglądaj filmy szkoleniowe. Dużo ich jest.

Urbi23
Oldschool Grinder

I czemu tak agresywnie?

MTT - to turnieje rozpoczynające się o okreslonej godzinie, nie posiadające z reguły (lub posiadające bardzo wysoki) limitu graczy
SnG - to turnieje rozpoczynające się w momencie rejestracji określonej ilośći osób. Mamy tu do czynienia z SnG typu STT (jednostolikowe) i MTT (czyli wielostolikowe)

Jeżeli ktoś używa skróty MTT to ma na myśli to pierwsze, SnG MTT dalej są nazywane zwyczajowo SnG

Pozdrawiam

gutek2211 Autor wątku
gutek2211
Poker Player

Czyli wiedza z zakresu strategii SnG w zupełmosci mi wystarczy ?

Mooris
PokerStrategist

Witaj

Tak, powinna wystarczyć wiedza z działu SnG. Oczywiście polecam również filmy i dział oceny rąk

Pozdrawiam

gutek2211 Autor wątku
gutek2211
Poker Player

I o to mi chodziło. dziekuje :)