Przejdź do forum
Problem z grą na ma...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Problem z grą na małej ilości stołów

23 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
2,897 Wyświetlenia

Jak w temacie tak wyglądają praktycznie moje wszystkie sesje które gram na 6 stołach.

Czytam artykuły staram się poprawnie ocenić zagrania graczy patrze na tendencje, no ale zawsze się trafi tak że jestem na minus gram niby tak samo ale jest dupa zbita :facepalm:

A tak wyglądają moje sesje na 15 stołach.

Nie wiem czym to jest spowodowane. Analizowałem swoją grę rozdania no nie moge znaleźć przyczyny jak uda mi się przeskoczyć micro limity to nie wyobrażam sobie gry na niskich limitach na takiej ilości stołów na nl100 mnie pewnie zjedzą. Dlatego teraz się zastanawiam w czym tkwi mój problem. jeśli ktoś ma lub miał taki sam problem to byłbym wdzięczny za wskazówki jak moge poprawić grę na 6 stołach. Może to winna mindsetu ? Już nie jestem sam w stanie tego przeskoczyć.

22 odpowiedzi
ripper92
BlackMember

Próbka rozdań co tu pokazujesz to jest śmiech na sali, z tego to się nie da żadnych wniosków wyciągnąć :facepalm:
Jakbyś chciał coś się dowiedzieć na temat swojej gry to byś wstawił statystyki a nie winrate pokazujesz na żadnej próbce i czekasz na zbawienie.

Napisane przez blelol
Nie wiem czym to jest spowodowane.

To Ja Ci odpowiem krótko i na temat:

Jest to spowodowane tym, że masz rozegrane raptem 1k rąk na pierwszym wykresie, a na drugim 2,6k.

Graj 4-6 stołów jak to ogarniasz rób notki, obserwuj graczy, myśl nad rozdaniami w których jesteś obserwatorem - szacuj wtedy zakresy przeciwników (nie bedziesz się nudził), a wnioski o których piszesz wyciągnij po rozegraniu 50k rąk - to będzie dopiero jakaś próbka.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

:facepalm:

Mówię o tendencji na 15 stołach nl5 na 40 000 rąk mam 9bb/100

na 6 stołach rozegrałm 25 000 rąk i mam -6bb/100

w całej karierze mam 150 k na nl2 i na nl5 czyli w sumie 300k rąk a tendencja jest taka sama 6 stołów - 15 na +

Besus
PokerStrategist

dorzuć jeszcze z 15 stołów, może będzie 18bb/100 :D Nie no a tak serio to ja zawsze myślałem ze więcej stołów = mniejszy focus i winrate, a skoro mówisz, że grasz tak samo, to cóż to może być innego jak nie wariancja? :P

ripper92
BlackMember

Napisane przez blelol

w całej karierze mam 150 k na nl2 i na nl5 czyli w sumie 300k rąk a tendencja jest taka sama 6 stołów - 15 na +

Hmmmmmmm
Jak dla mnie to tu się nasuwa tylko jeden wniosek, grając więcej stołów grasz bardziej tight co jest bardziej profitowe na mikro.

szuwar69
Elite Grinder

jak to sprawdziles? tez bym se zobaczyl

co do tematu to moze grajac wieksza ilosc stolow nie masz czasu robic glupot :P i po prostu skupiasz sie na value

Tomasson225
Oldschool Grinder

Napisane przez ripper92

Napisane przez blelol

Hmmmmmmm
Jak dla mnie to tu się nasuwa tylko jeden wniosek, grając więcej stołów grasz bardziej tight co jest bardziej profitowe na mikro.

+1

Miałem podobnie. Kiedy grałem np. 6 stolików na NL4 to się po prostu nudziłem, zaczynałem bawić się w jakieś głupie zagrania, których te fishe nie rozumieją (float, semi-bluff 3bet itd.), luźniej 3betować itd. żeby znaleźć akcje. W międzyczasie oczywiście przeglądałem forum, maila czy też oglądałem filmy. Natomiast jak odpalałem większą ilość stołów (dla mnie to było 12) to jechałem praktycznie no-brain ABC poker i również osiągałem spory profit. Poza tym, skoro tak dobrze Ci idzie na 15 stołach to czemu schodzisz na 6? :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Może to być to na 16 gram gdzieś 21/18 jak na 6 to mam około 26/24 ale gra się raczej nie zmienia. Jak na 6 gram to mam non showdown na + jak na 15 to na - ale co z tego jak showdown winings leci :/

Chce na 6 zejsc bo na 15 nl10 dostaje małe baty na 6 stołach z resztą też :D

szuwar69
Elite Grinder

jak sprawdziles wyniki w zaleznosci od ilosci granych stolow? jest jakis filtr w HM czy cos?

Tomasson225
Oldschool Grinder

Rozumiem Cię w sumie. A co do non-showdown winnings - na mikro-limitach ich nie poprawisz. Jest to spowodowane tym, że na mikro nie blefujemy (jak ktoś będzie potrafił wyblefować na NL2 fisha, który trafił top pair to będę go podziwiał) a także, że nasz range pre jest dość tight. Po tych statach wnioskuję, że grasz często jakieś wysokie connectory (albo dużo kradniesz :D).

Swoją drogą ja dopiero teraz wkroczyłem na NL10 i gram jak na razie 6 stołów i zanotowałem dość fajny profit. Aczkolwiek nie wyobrażam sobie grania więcej niż 6 stołów stawek typu NL200+ gdzie obracamy już dość sporą ilością gotówki. Aczkolwiek może jak zacznę traktować to 200$ nie jako 600 złotych a jako 1 BI to będzie mi to obojętne :)

I taka mała rada - postaraj się zagrać jakieś 5-10k handsów statami na poziomie 16/12 i wtedy zobacz czy to coś da czy nie ;)

@szuwar69

Myślę, że jak grał sesje to nigdy nie włączał większej ilości stołów niż planował i łatwo zauważyć, która jest która po stosunku hands/time ;)

JasiuKa
Oldschool Grinder

Ja ogólnie rzecz biorąc mam podobnie jak Ty blelol :) Ale właśnie spowodowane jest to tym, że nudzę się grając 6 czy nawet 9 stołów(FR gram) i zawsze po 30 min grania załączam se serial, przeglądam 10 stron itd, itp.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez szuwar69
jak sprawdziles wyniki w zaleznosci od ilosci granych stolow? jest jakis filtr w HM czy cos?

Grałem tydzień 6 stołów zanotowałem wynik i grałem tydzień 15 stołów i zanotowałem wynik gdyż taką tendencje u siebie zauważyłem wcześniej i chciałem przetestowac czy to swingi czy po prostu moja gra jest inna.

McBurak
Elite Grinder

Wiesz, z punktu widzenia $/h graj najwiecej stolow ile mozesz. Tez mam tak, ze jak gram za malo stolow to mi sie nudzi i zaczynam gamblowac. Widocznie nie masz problemow z ogarnianiem duzej ilosci stolow, wiec graj spokojnie to swoje 15 i sie nie przejmuj tym co inni pisza.

Ja sie w koncu przerzucilem na HU, gdzie masz mase akcji na jednym stole, a jak juz grasz 4 stoly to dzieje sie wiecej niz na 15 stolach nlsh :)

Co do redline, to na nl25 na 12-15 stolach sh mialem redline prosto jak strzala w gore po kilkudziesieciu k rak, wiec tez sie da :)

Refic
Oldschool Grinder

Witam,

Moim zdaniem próbka jest zbyt mała, żeby wyciągnąć jakiekolwiek wnioski.
Lepiej będzie, jeżeli wstawisz statystyki.

Jednak, skoro grałeś tydzień, to pewnie próbka uzbierała się większa, czemu pokazujesz nam tylko część?

A jeżeli rzeczywiście masz problem z grą na mniejszej ilości stolików, to być może za bardzo kombinujesz? Grając 15, grasz ABC, co jest najlepsze na tych limitach, a grając 6, możesz wprowadzać bardziej zaawansowane zagrania, które niekoniecznie sprawdzają się na NL5.

Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Mogę wkleić tutaj wszystkie sesje jeśli ktoś chce. Jak gram na 6 to czasami może kombinuje za bardzo to fakt ale nie jakoś szczególnie. Przykładowo na 6 stołach nie chce mi się zabardzo szukac teraz rozdania ale mniej więcej.

ja utg koles BU

Ja Q :diamond:Q :heart:

flop K :heart: K :club: 2 :diamond:

ja check
bu check

turn A :spade:

ja bet UTG call

river T :club:

ja bet koles call

pokazuje KT

miałem na niego 160 rąk tylko typowy fish 45/40 agg 16 wts 45 :D we wszystkich prawie spotach w których trafił flush set czy strit grał od razu all in więc tak kombinowałem kombinowałem wymyśliłem że K tam nie ma napewno bo pewnie by tu all in dał, call mojego podbicia sugeruje że może tam mieć jakąś PP której nie zrzuci a tu nawet full house nie betowany na river. Jest to między innymi przypadek na którym tracę $ za bardzo kombinuje. przy mniejszej ilości czasu na decyzje pewnie bym zrobił

check/raise ewentualnie bet/fold turn

Nie wiem czy dobrze rozegrane czy nie co jakis czas wrzucam ręce jakieś do oceny. Ale ogólnie to jestem w stanie na 6 stołach $ wyciągnąc od graczy
18/16 a tacy 60/5 60/60 czy coś w tym stylu trace cenne bi. Wiem o tym że na nich jest prosta gra ale jak troche poobserwuje to prawie jestem pewny ze zbierają do flusha czy cos w tym stylu a ty taka niespodziewana linia z AA czy tam 2T.

A co do tego gracza to jakiś dziwny ogólnie był bo mnie po kilku przegranych bi z nim ztiltował. Potem patrze na ptr na nl5 -600$ :facepalm:

Może po prostu na 6 stołach kombinuje ale mam zły tok myślenia przez to nie idzie nie wiem. Jutro postanowiłem że pooglądam filmiki z nl10 jeszcze raz i wszystkie sesje sobie przeanalizuje. Sam już nie wiem na nl10 mnie jadom równo na 6 czy 15 stołach a na nl5 nie jestem w stanie grać na + na 6 :facepalm:

Napisane przez blelol

ja utg koles BU

Ja Q :diamond:Q :heart:

flop K :heart: K :club: 2 :diamond:

ja check

A Cbet to gdzie jest ???? ;) , a później zdziwiony, że przegrywasz ...

Refic
Oldschool Grinder

Być może masz błędny tok myślenia, w poszczególnych rozdaniach, tutaj nie będziemy Ci aż tak dokładnie w stanie pomóc. Musisz sam nad tym popracować, najlepiej jeżeli zaczniesz od wrzucania rąk do oceny :)

Pozdrawiam

Napisane przez blelol

Dobra blebol nadszedl czas zeby Cie 'zhejtowac' bo od dawna to co piszesz wydaje mi sie bzdurne.

Mowisz ze musisz grac 15 stolow bo masz wiekszy winrate, bo na malej ilosci stolow nudzisz sie, gamblujesz, cokolwiek. A teraz spojrz na swoj tracker:

Czemu od 500k rak nie mozesz pokonac micro? Czemu masz ujemy wynik skoro tak dobrze Ci idzie na tych 15 stolach? Stan z prawda w oczy, na takiej ilosci stolow moze grac ktos kto ogarnia gre i crushuje limit. Najwidoczniej sobie nie radzisz.

Radzilbym Ci odpalic mniej stolow i probowac maksymalnie exploitowac znajdujacych sie tam graczy/fishy.

Zeby nie byc goloslownym spojrz:

Przejscie nl2 i nl5 zajelo mi miesiac grajac 26k rak, na 4 stolach! nl10 to miesiac gry tez na 4 stolach! Grajac mniej stolow da sie osiagnac paradoksalnie wiekszy winrate, niewiarygodne co?

Nie obraz sie, chce pomoc, moze to Ci da cos do zrozumienia.

TehGamer
PokerStrategist

nasz wychowanek #shpoland _p: