Przejdź do forum
FR czy SH na poczat...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] FR czy SH na poczatek?

18 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
1,132 Wyświetlenia
hakunamatata1
Oldschool Grinder

Witam.:P mam pytanie co bedzie prostsze na poczatek FR czy SH?:)

17 odpowiedzi
hakunamatata1 Autor wątku
hakunamatata1
Oldschool Grinder

a mozna na Everest poker zmniejszac rozdzielczosc stolikow bo jakos nie moge:(

GregWawelski
Oldschool Grinder

Napisane przez hakunamatata1
a mozna na Everest poker zmniejszac rozdzielczosc stolikow bo jakos nie moge:(

Rozdzielczość czy rozmiar? Do rozmiaru są dwa niezłe programy. Donkresizer i jeszcze jeden. Polecam ten drugi :P

Sorry, nie pamiętam nazwy, a nie mam jak sprawdzić :rage:

PokerWin będzie idealny ;)

autic
Elite Grinder

na sh potrzeba większego rola, ale jest tam większy ruch i z dobrym ts można wychaczać bajeczne stoły

Thorek
Oldschool Grinder

Witaj.

Zdecydowanie na początek polecamy stoliki full ring.

Pozdrawiam.

sh, na fr szkoda czasu

Thorek
Oldschool Grinder

Napisane przez Yoozel
sh, na fr szkoda czasu

A czemuż to? Jakieś argumenty?

SeBiX7
PokerStrategist

na mikro lepiej mieć 8 fiszów na stole zamiast 5 :f_tongue:

hakunamatata1
Oldschool Grinder

Nie bede zakladal nowego tematu i napise tutaj. Sciagnalem PokerWin i jak zmniejszam stolik to nie widac opcji spasuj podbij itp;/

Napisane przez Thorek
Witaj.

Zdecydowanie na początek polecamy stoliki full ring.

Pozdrawiam.

Z mojego, subiektywnego punktu widzenia. Końcem końców i tak ląduje się na krótkich stołach. Argumentem jest choćby traffic. FR dzisiaj pograsz tylko na największych roomach (3), gdzie traffic tak czy siak jest bardzo słaby (chodzi o wyższe stawki).

Jednak, jeżeli nasz kolega jest bardzo początkujący,
Może przetrzeć szlaki na FR, ponieważ jakby to powiedzieć...
Na tych stołach jest odpowiednio mniej akcji.

Po za tym, na Evereście będziesz miał max 5 stołów FR

Nie bede zakladal nowego tematu i napise tutaj. Sciagnalem PokerWin i jak zmniejszam stolik to nie widac opcji spasuj podbij itp;/

Widocznie za bardzo zmniejszyłeś stoły.

Thorek
Oldschool Grinder

Tylko widzisz to jest proces ewolucji. Zaczynamy od full ringów, żeby zdobyć na nich doświadczenie i budować rolla przy mniejszej wariancji, a później ewentualnie się przerzucić na short handed, chociaż mnóstwo osób wciąż ciśnie full ringi później i radzą sobie bardzo dobrze + stoliki jak najbardziej grywalne są na wyższych stawkach również.

nikoafc
Oldschool Grinder

Jak grasz na everest to graj SH tylko zacznij od optymalnej liczby stolow dla Ciebie. Nie otwieraj odrazu 4+ jak nie bedziesz w stanie ich ogarnac. Tam na NL2 SH masz 3-5 fishy przy stole na full ringach jest troche mniej. Szybciej sie nauczysz grac na SH i jest to bardziej przyszlosciowe.

Co do rozmieszczania stolow to nie potrzeba ci programow masz w lewym gornym rogu takie kwadraciki i one ci automatycznie rozstawia stoly, ja tego uzywalem bo i tak ciezko grac wiecej niz 4 stoly na everescie ;) Multitablingu i tak nie bedziesz gral wiec programy niepotrzebne :)

hakunamatata1
Oldschool Grinder

nikoafc racja ale jak klilkam na te kwadraciki na laptopie 15'' to i tak zle widze stoly;/ jak mam 4

nikoafc
Oldschool Grinder

mi na 17" idealnie sie miescily na ekranie to na 15 na everescie ich nie zmiescisz ;D bo nie da sie ich pomniejszyc jeszcze bardziej beda na siebie nachodzic

Ja na lapku 13" luzem grałem 4 bez nachodzenia na siebie.
Pokerwin!

bastian081
PokerStrategist

FR są łatwiejsze na początek. Tak jak napisał Thorek jak ktoś jest początkujący to FR, mniejsza szansa na bankructwo na FR niż na SH. Co innego przejść na SH z odpowiednim rollem i doświadczeniem a co innego od SH zaczynać. Jak jest wybór to imo FR na początek. Z czasem można się przerzucić na SH lub łączyć jedne i drugie. Wiele osób pewnie tego nie poleca ale ja tak grałem często na mikro FR + SH. Na 888 gdzie grałem była zresztą to niejako konieczność bo tam wyżej niż NL2 stolików FR było jak na lekarstwo.