Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem z grą

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
428 Wyświetlenia

Witam!
Otóż mam taki problem, dopiero dostałem kapitał startowy tak więc jak można się domyślić gram na nl2. Problem ten wygląda następująco. Otóż grając jeden stół mogę sobie spokojnie patrzeć na tabelki wszystko przemyśleć w ogóle ale taka gra na jednym stole jest straszliwie nudna. Natomiast kiedy odpalę kilka stołów nie mam czasu znów patrzeć na te wszystkie tabelki oraz pomyśleć nad następnym ruchem. Czy na początku powinienem prze nudzić się na tym jednym stole a potem już będę większą ilość grał w trochę zautomatyzowany sposób? Zresztą to samo jest z kasą na jednym stole nl2 trudno coś ugrać :P

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
Rumunus
PokerStrategist

Naucz się najpierw dobrze grać na jednym stole. Z tego co piszesz widać jesteś zielony ,więc graj na jednym. Jeśli grasz w pokera krócej niż tydzień to nie warto tylko szybko przegrasz kapitał bardzo szybko.

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Tak jak napisał Rumunus.

Graj tyle stolików ile jest ci wygodnie. Nie zwracaj uwagi na to, że ktoś gdzieś gra 24 stoliki, a Ty "tylko" jeden.
Dużo zależy od obycia z softem i od odmiany jaką grasz.

Spokojnie graj swoje, a zobaczysz, że wkrótce będziesz mógł dołożyć kolejny stolik.

Luzik. Nie od razu Rzym zbudowano ;)

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz
PokerStrategist

Piszesz 'jeden stół', ale jak odpalisz 'kilka stołów'.

Jeżeli 'kilka' nie oznacza dwa to może... A tabelki sobie wydrukuj.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tabelki mam wydrukowane ale już nawet przy dwóch stołach miałem problem szybko zorientować się na jakiej pozycji przy stole jestem :P Do jak zaczynam obliczać oddsy i pot oddsy to dwa stoliki wydają się dla mnie kosmosem. Jedynym minusem gry na jednym stoliku jest to ze można zasnąć czekając na jakąś rękę z tabeli :P A skoro już założyłem temat to mam jeszcze jedno pytanie. W tabeli oddsów obok prawdopodobieństwa trafienia karty często w kolumnie układów są puste pola :P Czy one też coś oznaczają ?

Odpowiedz
Cytat
insanepro
Elite Grinder

Pograsz kilka sesji i tabelki bedziesz znac na pamiec. Gdy to ogarniesz pomysl o zapoznaniu sie z HUD'em. Ciężko grać multitabling bez HUD'a jak sam wspomniales jest duzo mniej czasu na podjecie decyzji oraz obserwacje graczy.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Rozumiem że ten HUD to jakiś program tak :)? Jeśli tak to skąd można by go pobrać i czy jest płatny :P

Odpowiedz
Cytat
Mooris
PokerStrategist

Napisane przez ign699
Rozumiem że ten HUD to jakiś program tak :)? Jeśli tak to skąd można by go pobrać i czy jest płatny :P

Witaj

HUD to informacje, jakie pojawiają się przy graczach podczas gry. Zarówno Poker Tracker oraz Holdem Manager posiadają HUDy. Prędzej czy później korzystanie z tych programów staje się niezbędne, więc im szybciej nauczysz się ich obsługi, tym lepiej :)

Programy te nie są darmowe, jednak posiadają wersje trial, gdzie przez jakiś czas możesz korzystać z nich nie płacąc.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat