Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kilka pytan

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
373 Wyświetlenia

Siema gram w pokera online od niedawna i mam kilka pytan. Gralem sh na starsach potem troche mtt ale to nie jest to. Postanowilem grac hu sng na poczatku potem przejsc na cash i miazdzyc highstakesy hehe mam w zwiazku z tym te pytania z tytulu:

1. Wynosze sie ze starsow na inny room bo na starsach nie mam podpietego konta do was a chcialbym miec co proponujecie? Przegladalem roomy i jakos wpadl mi 888 chyba z racji tych newsow o rosnacej popularnosci i nowym przyjaznym sofcie. Jak wyglada tam hu sng? Stawki to zaczynam od niskich 2$...ewentualnie jaki inny room?

2. Ile srednio powinno sie grac miesiecznie tych hu zeby to mialo sens jakis? Jaki brm powinnien byc? 50BI wystarczy?

3. Oprogramowanie to PT moze byc? Mniej wiecej jakimi statami sie kierowac?

4. Jakas rady odnosnie hu na samym poczatku nim wyrobie jakies statusy zeby sobie filmiki zobaczyc??

dzieki z gory

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Urbi23
Oldschool Grinder

Witam

1) Co do samego 888 się nie wypowiem, bo nie grałem, ale generalnie na tak niskich stawkach o ile są to ruch jest, a i poziom bardzo przeciętny. Możesz również spróbować na roomach z Ongame, jak Betfair czy Europoker

2) To nie jest pytanie na które da się odpowiedzieć, wiadomo, że im więcej tym lepiej. Ale żeby chociaż starać się określić dolną granicę, to powiedzmy że na mikro mikro stawkach będziesz tu robił ROI10%, czyli z każego HU masz powiedzmy te 0,20 $. Startują z rollem 100$ i trzymając się ów BRM50bi, to aby wejść wyżej na powiedzmy 5$ musiałbyś zagrać 750hu. To sporo jak na miesiąc, myślę że połowa z tego była już całkiem niezłym wynikiem. Co do BRM, to jest on ok na tych stawkach, natomiast wraz z wchodzeniem wyżej będziesz chciał go zwiększać

3 i 4) PT jest ok, HM tak samo. Bardzo polecam CI filmy Zapolka, są 3 traktujący o samych podstawach, z których dowiesz się aż nadto na początek, dostępne już od statusu brązowego https://polska.pokerstrategy.com/video/#searchtext=zapolek&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl,en&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10 . Wystarczy że zdobędziesz jeden Strategy Point i dostęp do filmów jest Twój :f_thumbsup:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Cześć Mirrorman1 :)

1. Ja sam gram na P*, ale jeśli chodzi o ruch na mikrostawkach, jak i poziom, to wszystkie roomy wyglądają podobnie. Wiadomo, że na P* gra najwięcej ludzi, ale na innych roomach też spokojnie znajdziesz przeciwników.

2. Ile miesięcznie..?
To zależy ;)
Niektórzy grają 1000, niektórzy 5000..zależy od człowieka i odmiany (regular, turbo, hyper turbo). Ja sam gram bardzo mało, bo niecałe 300 w miesiącu, a gram odmianę turbo. Nie dokładam jednak stolików, bo wiem, że nie czułbym się komfortowo.

3. Oczywiście PT na początek będzie spoko. Ja zrobiłem sam sobie HUDa z podstawowymi statystykami i to wystarcza mi póki co do gry.
Używam m.in. procent betowania z buttona, ile sprawdza betów preflop, ile 3betuje preflop, ile zrzuca do 3betów pf, jaki ma procent cbeta i second barrel, oraz ile zrzuca na cbety i second barrele.
To niedużo i nie mąci za bardzo gry, a ułatwia czytanie przeciwnika.

4. Ciężko mi coś radzić, bo sam ekspertem nie jestem ;)
Bądź cierpliwy. Graj spokojnie i na początku sprawdzaj różne strategie. Jedni w ogóle nie limpują preflop, inni tylko limpują preflop itd. sam wyczuj jaki styl Ci lepiej pasuje.
Rób notatki na przeciwników jeśli tylko zobaczysz jakąś tendencje. Może ci się to przydać w przyszłości, jak trafisz ponownie na tego samego typa.
Trzymaj się zasad zarządzania kapitałem. Nie tiltuj i nie szalej.

Jeśli chodzi o ilość buyinów to tu jest ciekawy obrazek:

Oczywiście jak już przyzwyczaisz się do specyfiki tej odmiany, możesz robić jakieś shoty na wyższe limity z mniejszym rollem, jeśli czujesz, że grasz swoją A Game :)

Powodzenia.

Odpowiedz
Cytat