Przejdź do forum
Problem z filmami o...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Problem z filmami od PokerStrategy

8 Posty
5 Użytkownicy
1 Reakcje
511 Wyświetlenia
viceerr
PokerStrategist

Witam. Mam taki problem choć nie występuje on zawsze. Gdy oglądam jakiś materiał z działu wideo (obojętnie jaki) to czasem dzieje się coś takiego w połowie filmu że ekran robi się zielony a całe wideo przyspiesza i w kilkadziesiąt sekund dobiega do końca.
Aktualizowałem flashplayera. Sprawdzałem w różnych przeglądarkach i jest to samo.
Dziś np oglądam wideo cz.1 jest wszystko ok. Oglądam cz.2 drugą i w połowie zaczynają się problemy. Wracam do pierwszej i też są problemy a przecież 2h wcześniej normalnie całą obejrzałem.
Komuś coś takiego się przytrafiło?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
imgoingtomirage
PokerStrategist

Cześć.

Zielony ekran to zazwyczaj jakiś problem z kodekami lub innym elementem odpowiadającym za wyświetlanie obrazu np. sterowniki do karty graficznej. Próbowałeś zmieniać wersję video playera na "HTML5" i czy oglądasz w najwyższej rozdzielczości? Kiedy pojawiały się te problemy? Nasz video player został ostatnio zaktualizowany do nowszej, szybszej i bardziej przyjaznej wersji.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
djhowk
PokerStrategist

przy okazji się wtrącę. czy streamy treningów na żywo mogą być odtwarzane przez Google Chrome? bo mi nie odtwarza. pozdro

Odpowiedz
Cytat
Danielj26
Poker Player

Tak

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Tak, pod wszystkimi popularnymi przeglądarkami nie powinno być żadnych problemów. Sprawdź ustawienia przeglądarki w takim razie.

Odpowiedz
Cytat
viceerr Autor wątku
viceerr
PokerStrategist

Po prawie tygodniu dalej nie mogę dojść co się dzieje. Aktualizowałem wtyczki i kodeki.
Zazwyczaj jest tak że dwa filmy dziennie mogę normalnie obejrzeć ale trzeci dochodzi do połowy i koniec. Żadnego już nie mogę obejrzeć nawet tych dwóch które przed chwilą normalnie śmigały...
Jakby jakiś limit filmów dziennie był.
P.S. w rozdzielczości 360SD działa ale nie da się oglądać w takiej jakości wideo.

Odpowiedz
Cytat
emomaniac
Oldschool Grinder

Witam

Jeśli działa w niskiej rozdzielczości (mniejszy rozmiar streamowanych plików) to wygląda to na jakiś problem z cache (pamięcią tymczasową).

Wejdź w ustawienia flasha i daj mu max w ustawieniach i zobacz czy to coś da.

http://www.macromedia.com/support/documentation/pl/flashplayer/help/settings_manager07.html

Odpowiedz
Cytat
viceerr Autor wątku
viceerr
PokerStrategist

Niestety nie pomogło.
Co jest dziwne po odpaleniu filmu na ósmej sekundzie pojawia się loading na kilkanaście sekund. Potem pół filmu mogę normalnie oglądać i gdzieś od 40min do 60min zaczyna się problem. Przewija szybko film i pojawia się zielony ekran

Odpowiedz
Cytat