Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nauka SH

13 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,745 Wyświetlenia
kicekpoland
Poker Player

Dlaczego w strategi są artykuły tylko dla FR , ręce startowe itp. a dla SH nic nie ma ? :/ Skąd się więc uczyć :)

12 odpowiedzi
Nomedes
PokerStrategist

z artow dla srebra, SH jest bardziej dynamiczne a co za tym idzie bardziej wariancyjne i wymaga jednak jakiejs tam wiedzy ogolnej i ogrania zeby cie nie zjedli z marszu. jak zaczynasz posiedz na FR chwile i pocwicz ocene zakresu przeciwnika co na FR jest latwiejsze niz na SH a pozniej nikt ci nie broni lapac sie za SH szczegolnie ze srebro mozna w pare- parenascie tys rak nawet na NL2 zrobic

pozatym jak cie tak bardzo ciagnie to od brazu sa filmiki bardzo dobre muckinfelli dla SH

imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam.

Artykuły dotyczące gry ShortHanded zaczynają się tutaj: https://polska.pokerstrategy.com/strategy/bss/1569/ głównie dlatego, że mała ilość roomów oferuje grę SH dla najniższych limitów, także aby się przez nie przebić od najniższych trzeba najczęściej spróbować gry na fullringach.

Sreberko to nie problem, a na pewno warto! :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Może jestem fiszem _cry: SH ale nie polecam tej gry do NL10 co sie tam dzieje to paranoja lepiej czarne/czerwone niż sh nl2 :rage:

Ktoś przeczytał że na sh trzeba grać luźniej to potem grają 60/40 :facepalm:

kicekpoland Autor wątku
kicekpoland
Poker Player

A ja właśnie gram od jakiegoś czasu i dużo przyjemniej mi się gra i wyniki o niebo lepsze niż na FR dlatego chciałbym się szkolić w tej odmianie.

Na jakiej platformie grasz i jakie masz staty na SH ?

kicekpoland Autor wątku
kicekpoland
Poker Player

Gram na starsach bo kocham ten soft i nigdy nie zmienię ;)

też na stars gram powiedz mi tylko jak sobie radzisz z akcjami jak masz 2 pary AA KK a koleś na turn i river łapie seta 22 ze swoim J2 bo miał czutke :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: 80% takich akcji w moim wypadku :facepalm:

kicekpoland Autor wątku
kicekpoland
Poker Player

Takich akcji to nie mam :P wiadomo czasami trafi się jakaś chora ręka , ale nie przejmuje się tym bo wychodzę z założenia , że prędzej czy później oddadzą co zabrali w taki sposób :D

BroiSatse
PokerStrategist

Napisane przez kicekpoland
Takich akcji to nie mam :P wiadomo czasami trafi się jakaś chora ręka , ale nie przejmuje się tym bo wychodzę z założenia , że prędzej czy później oddadzą co zabrali w taki sposób :D

_thumbsup:

Podobne akcje zdarzają się również na FR, ale ma się tym co przejmować, lecz zrobić sobie notkę i czekać na okazję, aby odebrać naszemu delikwentowi stacka.

kicekpoland Autor wątku
kicekpoland
Poker Player

Wie ktoś może jak usunąć historie rozdań Holdem Managerze??

Napisane przez kicekpoland

Wie ktoś może jak usunąć historie rozdań Holdem Managerze??

Musisz chyba założyć nową bazę danych - kompletnie.

Pozdrawiam.