Przejdź do forum
monitory i oprogram...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

monitory i oprogramowanie

23 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
3,729 Wyświetlenia

witam. Mam kilka pytan.
czy do obslugi holdem menager (dla przejzystosci gry, uzywam calculatem pro) potrzebny jest 2 monitor? Jak zrobic, zby na moim monitorze wyswietlaly sie stoly jeden pod drugim, jeden obok drugiego. mi zawsze sie nakrywaja, przezto mam ogromny problem aby grac na wiekszej ilosci stolow.
Czy holdem menager jest programem, ktory w czasie rzeczywistym analizuje (takiego szukam) przeciwnikow. Czy sa loos, tight itd.

Odpowiedz
Cytat
22 odpowiedzi
toony122

Czesc

Nie wiem co to ten calculatem pro, ale mozesz spokojnie grac z holdem managerem na 1 monitorze, podczas gry masz holdem manager zminimalizowany, ale na kazdym stole wyswietla on HUDa czyli statystyki na przeciwników i to jest wlasnie analizowanie na żywo, bo po kazdym rozdaniu holdem manager dodaje informacje do HUDa (pokazuje jak luzno graja i mase innych informacji, wszystko mozesz dowolnie ustawic, a do wyboru masz setki roznych statystyk).

Po skończonej sesji, możesz przejrzeć każde rozdanie w programie, przeanalizować swoja grę, grę przeciwników itd.

Co do stołów to zależy na jakim sofcie grasz, ale praktycznie zawsze masz do wyboru opcje tile / cascade i czesto stack. Jesli wybierzesz tile to stoliki beda ulozone kolo siebie, jesli casade to wlasnie jeden na drugim.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Gram na pokerstars i nie wiem gdzie znalesc ustawienia aby stoly byle ulozone jedennad drugim o jeden obok drugiego.

Odpowiedz
Cytat
toony122

Uploaded with ImageShack.us

tu klikasz i wybierasz opcje ktora cie interesuje, jesli chcesz stoliki jeden obok drugiego to Tile tables (cascade to bedzie jeden nad drugim, ale beda tak rozlozne na ekranie), stack to stoly sa idealnie jeden nad drugim , ten na ktorym masz akcje wyskakuje na gore.

Odpowiedz
Cytat
dragoste

Ewentualnie skróty klawiszowe Ctrl+ 8, 9 lub 0, to odpowiednio stack, tile lub cascade.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

toony dzieki. chcialem ci cos napisac na priv ale nie wiem jak to sie robi.
Od lat mieszkam we wloszech i tu tez gram (wloski pokerstars, lotomatica i jak byl to oczywiscie full tilt) ale nie oto chodzi. Ogladalem program przedstawiajacy hm2,0, ktory jak zauwazylem na tym forum nie jest zbyt chwalony. zastanawiam sie nad zakupem i teraz nie wiem ,ktora wersje wybrac 1 czy2. Tak naprawde to niewiem oco chodzi ani w jednym ani w drugim -haha.
Ale dam sobie rade, tylko nie chce wyrzucac pieniedzy w bloto. dlatego zwracam sie o pomoc. I jeszcze jedno w jednej z wloskich gazet(pokerowych)
przeczytalem, ze istnieje mozliwosc kupienia gotowej bazy danych graczy.
Nie pamietam do jakiego programu czy do hm czy do innego. W zaleznosi od im wieksza baza tym wiecej sie placi. Czy wiesz jak to wyglada.
pisze o hm a moze jest jakis inny podobny, a moze nawet lepszy program, ktory bys mi polecil- a wlasciwie polecili bo bardzo licze na wasza pomoc.

Odpowiedz
Cytat
toony122

Ogólnie sa 2 programy warte uwagi Poker tracker 3 i Holdem manager.

Nie wiem czy jeszcze można kupic Holdem managera 1, a HEM 2 przez wielu graczy jest krytykowany ze względu na duża ilość błędów (caly czas sa poprawiane, ale chyba jeszcze sporo do zrobienia zostało).

Na poker tracker masz 30 dni okres próbny, program jest w pełni funkcjonalny przez ten czas. To samo holdem manager tylko, że na 15 dni.

Na Twoim miejscu najpierw wykorzystałbym te okresy próbne żeby zobaczyć jak działaja oba programy. Zaczałbym od poker trackera bo on sie nie zmienia, a HEM 2 za miesiac może być znacznie ulepszony.

Na poker strategy sa filmiki szkoleniowe pokazujace jak poslugiwac sie tymi programami, ale na to nie masz statusu, popatrz chociaz na youtubie i poszukaj jakis tutoriali na stronach obu programow.

Co do zakupu rak to najbardziej popularne jest Poker Table Ratings i ja znam jeszcze HandHQ. Tak na szybko popatrzylem to PTR ma osobno rozdania z wloskich starsow. Jeśli kupisz baze danych do możesz ja zaimportować do któregokolwiek z tych programów.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

zainstalowalem poker tracer 3, ale nie moge go odpalic na poker star. nie wiem gdzie lezy problem. podczas instalacji wyskoczyl komunikat, ze PT nalezy skonfigurowac na poker stars. tak tez zrobilem i nic. Na poker stars
wszedlem w options- instant hand history. zaznaczylem - save my hands
zmienilem jezyk na angielski. natomiast nie wyskoczylo mi zapytanie (gdzie to zapamietac) w ins. bylo, ze powinienem zaznaczyc pt3. ale takiego zapytania na Poker star nie ma. automatycznie otwiera sie katalog poker,...costam/hand history. A moze poprostu aby program zaczol dzialac nalezy rozegrac okreslona ilosc rak. Juz sam nie wiem Pomocyyyy.

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

1. Prawidłowa konfiguracja PT i P* - http://www.pokertracker.com/guides/PT3/site-configuration/pokerstars-configuration-guide

2. Aby HUD zaczął działać musisz rozegrać i prawidłowo zaimportować przynajmniej 1 rozdanie.

3. Ostatnio był update oprogramowania (P*.com, nie wiem czy .it także) i wiele osób ma problemy z PT. Jeśli masz możliwość to zajrzyj do tematu Brak HUDa, tam szybciej ktoś Ci pomoże (nie wiem jednak czy basic member może tam pisać posty).

4. Gotową bazę danych (a dokładniej hand history, które musisz zaimportować) możesz kupić na http://www.pokertableratings.com/ , http://www.handhq.com/ (najpopularniejsze serwisy).

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

robie wszystko i nic. na pierwszej stronie wciskam AUTO IMPORT. ZAZNACZAM POKER STARS W ramce po lewej stronie. PO prawej mam preferencec - tu nic nie zmienilem. nastepnie poker stars configuration, wchodze i nic nie moge zrobic bo jest napisane Poker Stars does not appear installed.
A ja go mam zainstalowanego! co mam zrobic bo dostaje kota.
dzieki

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

Znalazłem coś takiego - https://www.pokertracker.com/forums/viewtopic.php?f=16&t=24931#p119372

Z tego wynika, że możesz zignorować ten błąd.

Poza tym jeśli to WIN7 to upewnij się, że Pokerstars jest uruchamiane z uprawnieniami administratora (uruchom jako administrator). Inaczej program może nie zapisywać prawidłowo hand history.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Byc moze problemem jest, ze boss media mam Ustawione jako
........../boss media/poker club by lottomatica\history.
A ja chce miec poker stars. Jezeli to nie to, to napiscie jak ten program odpala sie recznie. zdesperowany marek

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A i jeszcze jedno. Nie moge odpalic Calculatem PRo ( licznik oddsow).
Do dzis dzialal. Czy czasami te dwa programy sie nie gryza. i musze wykasowac jeden aby dzialal ten drugi?

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

U mnie prawidłowa konfiguracja wygląda tak:

Uploaded with ImageShack.us

U Ciebie zamiast C:\Program Files\PokerStars\HandHistory powinno być
C:\Program Files\PokerStars.IT\HandHistory
lub dla WIN7 coś w rodzaju
C:\Users\twoja nazwa uzytkownika\appdata\local\pokerstars.it\handhistory

Możesz dodać te foldery ręcznie - klikając add

Rozegraj kilka rozdań i zobacz czy poprawnie zapisują się pliki hh (znajdziesz je w tych folderach).

Dodam jeszcze, że musisz mieć wersję PT 3.11.7 BETA a nie 3.10.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez toony122
Na poker tracker masz 30 dni okres próbny, program jest w pełni funkcjonalny przez ten czas. To samo holdem manager tylko, że na 15 dni.

W PT3 table ninja nie działa w trialu

Odpowiedz
Cytat
maciasowy

W Poker Tracker 3 (holdem i omaha) trial jest na 60 dni. Nie działają custom statystyki tylko ( nie da się dodać nowych ściągniętych z ich strony).

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

robie wszystko co tylko mozliwe. odpowiedz jest zawsze ta sama. poker stars nie jest zainstalowany!! Juz go odinstalowalem i zainstalowalem jeszcze raz i nic nie pomaga.
ja mam tak

Directory configuration
POKER STARS DOES NOT APPEAR TO BE INSTALLED
Hand History directory

i co bym nie robil to zawsze to samo info. Poker stars jest niezainstalowany.

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

Zignoruj ten błąd, dodaj ręcznie foldery tak jak ci napisałem (przy wyłączonym autoimporcie) i włącz autoimport. Jeśli zacznie importować to będzie ok.

Odpowiedz
Cytat

odnosnie hm2 to jest zarejestrujesz sie przy uruchmianiu triala to z 15 dostaniesz 30 dni

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzieki wielkie. udalo mi sie to cos odpalic. teraz dziala. Tylko mysle, ze w wersji trial niewszystko mozna poustawiac. Nie mam czegos takiego jak kolory, prefix nic nie moge zrobic w properties. a moze nie wiem jak.
I jeszcze jedno, Na poker stars informacje nakladaja sie na Nic zawodnika przez co staja sie nieczytelne. I od czasu, do czasu statystyki pojawiaja sie w niewlasciwych miejscach i nie dla wszystkich graczy. jak to poprawnie ustawic.
i jeszcze jedno pytanie. jak Sprawdzic moje statystyki? gdzie mam wejsc?
przepraszam za zawracanie glowy, ale tylko tak moge sie czegos dowiedziec.
marek

Odpowiedz
Cytat