Przejdź do forum
Leakfinder micro st...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Leakfinder micro stakes SH

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
464 Wyświetlenia
Grigo92
PokerStrategist

Witam.
Zainteresowałem się kwestią odnajdywania i eliminowania swoich leaków.
Obejrzałem ciekawy film z PS i autor poruszył kwestię, że przyswajanie nowej wiedzy może nie być takie efektywne, jeśli wcześniej nie pousuwamy ważnych leaków z naszej gry, bo zaczynamy stosować coraz to nowsze zagrania, tok rozumowania, ale przez nasze leaki głęboko zakorzenione w naszej grze możemy wyrządzić sobie więcej szkody niż pożytku próbując przyswajać nowe treści.
Obejrzałem Leakfinder for Micro-Stakes No limit i nawet w tak krótkim filmie znalazłem kilka leaków, które występują w mojej grze.

Jak mogę skutecznie wyszukiwać własne leaki i je eliminować? Wrzucam codziennie masę rozdań do oceny, pomaga to w jakiś sposób, ale nie całkowicie. Rozgrywam codziennie powiedzmy 500 rozdań, a do oceny mogę wrzucić tylko 10, więc siłą rzeczy jest bardzo prawdopodobne, że w tych pozostałych 490 będą jakieś leaki. Niektóre pewnie tak zakorzenione, że z automatu gram błędnie i nawet nie zdaję sobie z tego sprawy. Jak z tym walczyć? Nie mam niestety środków, jeszcze, na opłacenie prywatnego coachingu z trenerem.
Znalazłem za to kilka podobnych filmów, które chcę obejrzeć:
Database Leakfinder for BrozaC
Holdem Manager Leakfinder: Middle Position
Holdem Manager Leakfinder: Early Position

Widziałem też wiele innych, ale są z gry na NL 25 i NL 50, boję się, że bardziej zaszkodzą niż pomogą w mojej grze na NL 4 SH.

Bardzo proszę o jakieś wskazówki, materiały albo dobre rady.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
imgoingtomirage
PokerStrategist

Witaj,

Akurat wrzucenie 500 rozdań (wszystkich rozegranych) danego dnia nie jest najlepszym pomysłem i nie wiele by Ci to pomogło.

Warto podczas gry zaznaczyć sobie rozdania, które sprawiły Ci problemy, nie wiedziałeś co zrobić, nie czułeś się pewnie.

Dobry rozwiązaniem, które pozwoli odnaleźć leaki w Twojej grze jest wrzucenie swoich statysty do analizy w specjalnym dziale do tego przeznaczonym, gdzie nasz trener przeanalizuje podane przez Ciebie informację i napisze kilka wniosków: https://polska.pokerstrategy.com/forum/board.php?boardid=229

Kolejną rzeczą, w którą warto zainwestować trochę czasu to oglądanie filmów z Twojej odmiany, niekoniecznie leakfinderów i odwiedzanie naszych treningów.

Gra na microlimitach jest prosta i opiera się na konsekwentnej grze tight i "for value" (tylko mocne układy, bez blefów), więc nie powinieneś mieć wielu leaków i problemów, jeśli tylko zastosujesz się do kilku zasad.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
MrQ89
PokerStrategist

Ja sobie radze w ten sposób , że po sesji patrzę na rozdania , które sprawiły mi problem , niezależnie czy wygrałem te rozdanie czy też nie , np biore taką a taką łapke i od początku analizuje , dlaczego otworzyłem ją z takiej a z takiej pozycji , dajmy na to 1 koleś sprawdził , to co o nim wiemy , jak gra na flopie , czy mamy na niego notatki , jak zachowuje się na takim a takim flopie , jak najlepiej będzie na niego zagrać , bum flop , co zrobić ? Czy jak zabetuje to mnie opłaci ? I tak do samego końca rozdania , mi na prawdę pomogło takie podejście do sprawy , bo wtedy zmuszam siebie do myślenia.

Kolejną rzaczą jest znalezienie jakiejś drugiej osoby do wspólnych dyskusji pokerowych , może masz jakiegoś koleszke , który np aktualnie gra Twój limit i , który by rzucił okiem na Twoje rozdania i wniósł coś ,,nowego,, do nich .

Odpowiedz
Cytat