Witam,chce zacz sie uczyc NL 6MAX SH lecz nie wiem ktorej strategi uzywac?
BSS/SSS/MSS ?
Do stołów SH strategia BSS, jednak jeśli jesteś graczem początkującym polecam najpierw nauczyć się gry na stołach FR m.in. dlatego, że na stołach SH jest o wiele większa wariancja i można bardzo szybko stracić kapitał nie mając podstaw gry.
Witaj pajsor33
Ja z doświadczenia mogę powiedzieć, że najlepsza jest strategia BSS ale to jest moje zdanie i pewnie znajdą się wśród nas tacy , którzy będą sądzić inaczej.
Najlepiej byłoby jeśli sam poczytasz o każdej z tych strategii i następnie rozegrasz trochę rąk - tak po ok. 10-20 K już coś będziesz wiedział na temat tego jak ci się gra i wtedy zdecydujesz się na tę która bardziej ci się podoba.
Sam kiedyś dawno temu grałem SSS na stołach FR i jest to dobra strategia dla początkujących ale ciężko nią teraz grać ponieważ poker roomy w większości przypadków popodnosiły minimalne buyin'y do stolików cash. Dlatego powstała strategia MSS.
Tak czy inaczej polecam lekturę artykułów o wszystkich trzech strategiach, ponieważ dzięki temu będziesz wiedział jak grają (albo jak starają się grać) przeciwnicy z małym lub średnim stackiem)
pozdrawiam