Jakie książki mogli byście polecić na początek. Preferowany polski chodź jeśli książka bdb to po angielsku też dam rade przełknąć. Pozdrawiam.
A Super system?
Nie czytalem ale podobno dobry i jest po Polsku podobno.
ps. za duzo "podobno" ♠_ugly:
Podstawy, podstawy - obecnie gram FL i BBS NL ale chętnie poczytam o wszystkim. Na pewno nie zaszkodzi.
Nie chce zakładać nowego wątku, w którym momencie rozwoju jest sens zaczęcia wrzucania swoich rozdań?
Napisane przez max51015
Nie chce zakładać nowego wątku, w którym momencie rozwoju jest sens zaczęcia wrzucania swoich rozdań?
Szerze - od pierwszego rozegranego przez Ciebie rozdania
Nasi trenerzy wyłapią błędy i nie pozwolą aby do Twojej gry wdały się i zadomowiły złe nawyki
Napisane przez salyk
Napisane przez max51015
Nie chce zakładać nowego wątku, w którym momencie rozwoju jest sens zaczęcia wrzucania swoich rozdań?Szerze - od pierwszego rozegranego przez Ciebie rozdania
![]()
Nasi trenerzy wyłapią błędy i nie pozwolą aby do Twojej gry wdały się i zadomowiły złe nawyki
![]()
+1
ja przez pierwsze 4mc gry wrzuciłem ponad 1k rąk do oceny
naprawdę warto
Polecam jednak książki w oryginale, nie jest to skomplikowany język, a nie natkniesz się na jakiegoś bubla powstałego przy tłumaczeniu.
Harrington niestety nie jest już najlepszą książką, dla samego przeczytania można ją przeczytać i wychwycić kilka ciekawych rzeczy, ale generalnie jest ona skierowana do graczy turniejowych i niestety większość rzeczy opisywanych przez Harringtona nie ma już praktycznie zastosowania w dzisiejszych czasach w grze MTT, bo przez kilka ostatnich lat świat ten został jak dobrze wiemy przewrócony do góry nogami. Co warto zaznaczyć, najciekawszą częścią serii są chyba rozdziały dot. gry HU bo tutaj nie wiele się zmieniło.
Polecam natomiast Supersystem Bronsona, jest to raczej standard i dla początkujących sporo ciekawych informacji.
Tak samo The Theory Of Poker David'a Sklansky'iego
Obowiązkowo także polecam The Poker Mindset, Ian Taylor'a i Matthew Hilger'a.
Jeśli o FL chodzi to nie mam pojęcia, nie gram w tą odmianę pokera.
Pozdro.
Próbuje grać NL ale chyba jeszcze dla mnie na to za wcześnie bo nie ogarniam tak dobrze jak FL. (jeśli słowa "dobrze" można tutaj w ogóle uzyć.)