Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Jaki Pokerroom?

25 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
1,394 Wyświetlenia
okazja
PokerStrategist

Pytanie proszę potraktować poważnie i odpowiedzialnie..))) Zamierzam wpłacić na któryś room 5000$ i zacząć poważnie zarabiać na pokerze. Jaki proponujecie? Z mojego doświadczenia odpada na pewno Party Poker, mam wątpliwości do PokerStars...

Czekam na Wasze podpowiedzi i opinie

pozdro..)

24 odpowiedzi
Urbi23
Oldschool Grinder

Najważniejsze - co będziesz grać? Bez tej wiedzy ciężko pomóc.

okazja Autor wątku
okazja
PokerStrategist

NL Holdem

Everest Poker :D

Fitas
Oldschool Grinder

FR, SH ? Stawki, BSS? Wszystko jest istotne :]

okazja Autor wątku
okazja
PokerStrategist

)))...Everest, taaa..)))

Zamierzam grać, na początek, na stawkach 1/2, co do tych skrótów, które zapodałeś (FR, SH, BSS) - rozwiń, bo nie kumam.

Chcesz wpłacić 5000$ na grę będąc totalnym donkiem? Ciekawe.

jurata
Oldschool Grinder

FR- pelny stol
SH - krotki stol
BSS - Big Stac Strategy czyli gra z pelnym stackiem siadajac do stolu

okazja Autor wątku
okazja
PokerStrategist

BVGZupa - uważasz, że nieznajomość terminologii ( a właściwie skrótów) świadczy o nieznajomości gry? Ciekawe...)

jurata - dziękuję. Tak, FR i BSS..)))

Rossonero99
PokerStrategist

Albo jestes milonerem i chchesz sobie pograc dla frajdy
Albo uwazasz ze wygrywanie przychodzi samo
Albo robisz sobie jaja
: ]

uważasz, że nieznajomość terminologii ( a właściwie skrótów) świadczy o nieznajomości gry?

taka terminologia jest w pierwszym lepszym artykule lub wstepie ksiazki : o

okazja Autor wątku
okazja
PokerStrategist

arturkard - a cóż mnie obchodzi terminologia? Cóż mi po tym, że stoły 9-10 osobowe będą się nazywały "full ring"? Pomoże mi to cokolwiek w dobieraniu kart, w ocenie pozycji, w decyzji na preflopie, flopie czy turnie? A jakby takie stoły nazwać np "karuzela", to wyniki gry będą inne? Paradne, doprawdy..))

Rossonero99
PokerStrategist

Nie no spoko jesli jestes takim wymiataczem to nie mam nic przeciwko.

Tak btw FR spoko to nie wazne. Ale BSS ? Ciezko uwierzyc ze jestes jakis kumaty w pokerze.. : /

okazja napisał
)))...Everest, taaa..)))

Co to mialo oznaczac?

VictorM
Oldschool Grinder

Spróbuj rozwiązać poniższe quizy z NL:

https://polska.pokerstrategy.com/news/content/Quiz-tygodnia-NL-gra-po-flopie-bez-inicjatywy_21685

https://polska.pokerstrategy.com/news/content/Quiz-tygodnia-NL-obrona-blindow-ze-zdominowanymi-rekami_19287

https://polska.pokerstrategy.com/news/content/Quiz-tygodnia-NL-obrona-blindow-ze-zdominowanymi-rekami-cze-c-2._19557

i sprawdzisz swoją wiedzę. Naprawdę zachęcam do spróbowania.

Nieznajomość terminologii świadczy o częściowej ignorancji tematu. A to nie wróży dobrze żadnemu pokerzyście, zresztą tak samo byłoby w każdej innej dziedzinie.

Jeżeli jesteś dobrym pokerzystą, patrz przede wszystkim na rakeback oferowany przez pokerroom. Stoliki NL200 całodobowo i z możliwością wyboru są tylko na FTP i PokerStars. Na większości mniejszych sieci znajdziesz tylko kilka otwartych równocześnie.

Pozdrawiam

okazja Autor wątku
okazja
PokerStrategist

stasiuu - No właśnie - sam nie wiem co sądzić o Evereście... Poprzyglądałem się trochę, coś mi tam nie bardzo. Może dlatego, że czasem lubię pograć MTT, a tam jakoś słabo jakby z wyborem. Fajny wydaje mi się Mansion, ale, jak wspomniałem, wolałbym poczytać kilka sensownych opinii i rad.

okazja Autor wątku
okazja
PokerStrategist

VictorM - dziękuję, rozwiązywałem te quizy. Wydaje mi się, że o ile terminologia stricte potrzebna w grze jest niezbędna (choćby z racji angielskiego chatu), o tyle skróty typu FR czy inne same w sobie w grze nie pomogą na pewno. Ale, jak widzę, są one dla was ważniejsze niż sensowne pogadanie. Ok, nie było tematu, dziękuję.

widze bawisz sie w sposnora.... z taka wiedza 5000$ to czysta darowizna :)

To na pewno rozważne, inwestować takie pieniądze? Jeżeli sądzisz, że ci się uda, może spróbuj dojść do wyższych stawek od 500$?

Meylot
PokerStrategist

Hehe, okazja wrócił. ;-] Wy smarkacze, gdybyście wiedzieli do kogo mówicie, schowalibyście się z podkulonym ogonem. Ten oto człowiek ogrywał żołnierzy podczas II Wojny Światowej. Zgarniał grube tysiące starych złotych i koło od malucha. Był to chyba jakiś inny poker, pięciokartowy czy coś... Ale co tam, strit dalej bije kolor, nie? _cool:

daj znac gdzie masz zamiar grac i najlepiej podaj nick to chetnie zaczne robic shooty na nl200 ")))"