czy myslicie ze do pokonania "niemozliwego" trzeba byc choc troche inteligentnym? czy jednak kazdy jest w stanie to osiagnac
W ogóle hujowy temat. Nie sadzę, że ktoś robił w tym temacie badania, żeby dać Ci rzeczową odpowiedź.
dla mnie jest to istotne zagadnienie. bo mam juz za soba kilka prob przebicia sie z najnizszego limitu i niestety ani razu mi sie nie udalo. i mnie zastanawia czy to kwestia podejscia, pracowitosci, inteligencji czy czegos jeszcze innego. wiem ze nikt mi nie powie jak to jest w moim przypadku
Napisane przez win
bo mam juz za soba kilka prob przebicia sie z najnizszego limitu i niestety ani razu mi sie nie udalo.
Tzn. nl2 nie możesz przejść? Akurat tam wystarczy trzymać się ABC, które zbyt skomplikowane nie jest, więc wysoka inteligencja nie jest wymagana.
Inteligencja =/= wiedza. Brakuje Ci wiedzy, pewnie grasz piach, nie ma tu związku z inteligencją
ja podejrzewam ze charakter stoi na przeszkodzie. glownie straszny brak cierpliwosci... uwielbiam ta gre ale wydaje mi sie ze nigdy nie osiagne zadnego sukcesu.
Wiedza wiedzą ale jest pełno gowno regow nl5 z wiedza jak na nl 50 a nie umieją jej wykorzystać lub wykorzystują koncepty które nie maja tam zastosowań.
Do przejścia microlimitów czy ogólnie do robienia przyzwoitego hourly w pokerze moim zdaniem wystarczy inteligencja przeciętnego zjadacza chleba, dużo ważniejszymi kwestiami są mindset i zacięcie do pracy nad skillem.
Przede wszystkim należy unikać szeroko rozumianego tiltu ( zarówno spazzowania stacków jak i zbyt pasywnej, zachowawczej gry w gorszym okresie ), przy sensownym table selection każdy jest w stanie się przebić przez najniższe limity.
Witam!
Najlepszą odpowiedzią na pytanie jest fakt, że niektórzy gracze próbują stosować nielegalne boty grające za nich. Nie ważne jak dobrze napisany nie byłby to program, nigdy nie zastąpi inteligencji nawet mało rozgarniętego człowieka, także to co na najniższych stawkach jest potrzebne to wyuczone dobre decyzje i cierpliwość. Ktoś kiedyś napisał, że na micro nie ma dobrych graczy, są tylko cierpliwi i to jest prawdą, gdyż trudno na tych limitach spotkać rywali, których gra na prawdę wymagała by od nas prawdziwych umiejętności, potrzeba jedynie cierpliwości, by przebić przez te stawki i znajomości dobrych zagrań.
Pozdrawiam,
Pomarancza.