Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Budowa bankroll"a ?

17 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,386 Wyświetlenia

Witam.
Chciałbym dowiedzieć się w jaki sposób najlepiej zacząć budować swój bankroll.
Ile $ powinien wynosić mój pierwszy depozyt i czy grać cach czy SnG i jaki pokerroom polecacie na sam początek?

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi
LukeKazik
PokerStrategist

Najlepiej wykorzystaj opcję darmowej kasy np. na William Hill. Dostajesz tam bodajże 10$, później 30$, jak wyrobisz odpowiednią ilość rake'u. A jeśli nie chcesz z tego korzystać to 50$ na start styknie. Graj co lubisz, od siebie polecam cash ;)

Odpowiedz
Cytat
Piter3m
Poker Player

Moim zdaniem przede wszystkim musisz się zastanowić ile możesz wpłacić gotówki, która nie potrzebna ci jest do życia lub też jej starta nie będzie dla Ciebie w żaden sposób odczuwalna.
Każdy prawie pokeroom oferuje dla nowych graczy jakis bonus na start. Musisz się zapoznać z ich ofertami i wybrać tą która C i najbardziej odpowiada. Generalnie czym więcej wpłacisz za pierwszy razem to masz szanse więcej tej kasy na początek dostać, ale też to wiąże sie często z pewnymi wyzwaniami jak na przykład wyrobienie odpowiedniej liczby punków lojalnościowych. Na początku zapewne będziesz grał niskie stawki wiec te punkty będą lecieć wolno.
Najszerszą ofertę i największy wybór gier ma Pokerstars, ale śmiało można zacząć grę od mniejszego roomu, który będzie oferował dla Ciebie najlepszy bonus na start.
Co do wyboru gry jesli jeszcze nie wiesz co Ci odpowiada najbardziej to proponuje po wpłacie kasy popróbował różnych rodzajów gier na najniższe oferowane stawki i wtedy zobaczysz co ci odpowiada i zdecydujesz się na ten rodzaj gry. Masz do wyboru generalnie gry stolikowe cash, sit$go oraz turnieje wielostolikowe. W każdej z tych odmian masz jeszcze kolejne podziały, szczególnie w grach sit&go sa najróżniejsze rodzaje.
Oczywiście aby od razu nie zbankrutować musisz w miarę przestrzegać zasad zarządzania bankrollem. Myślę że w grach cash musisz mieć minimum 30-50 buy innów na stolik, w sit& go około 100 buy innów a grach wielosotlikowych jeszcze troszkę więcej. Mimo to musisz być gotowy na to że nawet przestrzegając tych zasad może sie okazać że zbankrutujesz.
Pamiętać też musisz ze wybierając gry wielostolikowe punkty lojalnościowe na danym roomie będziesz zdobywał najwolniej.
No i oczywiście cały czas praktyka połączona ze szkoleniami (artykuły i filmiki szkoleniowe w necie oraz analiza własnej gry)

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Witaj pszczolek90,

Miło, że postanowiłeś napisać pierwszego posta na naszym forum. Warto także przywitać się z naszą społecznością w tym dziale: Witamy! Przedstaw się!

Piter3m pomimo, że także ma biały status to widać, że zna dobrze temat pokera online. Bardzo dobry post :fdrink

Ja ze swojej strony dodam, że najwięcej darmowej gotówki od PokerStrategy.com możesz otrzymać na Poker770 (nawet ~50 $) do tego bonus od depozytu, a także dostęp do specjalnych freerolli.

Jeśli chcesz odebrać darmową gotówkę to wybierz poker room i postępuj zgodnie z instrukcjami, które otrzymasz na poniższej stronie:

- Wybierz poker room, na który chcesz otrzymać darmową gotówkę na grę w pokera

Kolejnym krokiem do otrzymania darmowej gotówki jest uzupełnienie Twoich danych:

- Uzupełnij swoje dane

Gdybyś miał dodatkowe pytania to daj znać.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Na początek chciałem sobie wpłacić jakieś 20$, z tym że nie wiem czy jest to wystarczająca kwota, biorąc pod uwagę te wszelkie bonusy i konieczność zbierania punktów lojalnościowych myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie gra SnG 1-3 stołowe rozgrywki + 50/50 na tylu samo graczy. Czy idąc w tym kierunku obrałbym dobrą drogę ?

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

O jakim poker roomie myślisz? Oferty dotyczące gier oraz promocji mogą się dość znacznie różnić. Nie na wszystkich znajdziesz wspomniane przez Ciebie SnG.

Jeśli chodzi o wybór gier to jest taka zasada. Każdy powinien wybrać rodzaj gier, który najbardziej mu odpowiada. Nie powinniśmy zmuszać się do czegoś co nie sprawia nam przyjemności. Warto zapoznać się z tym newsem:

-> News: Wybierz grę dla siebie

Ja sam pokera traktuję jako rozrywkę. Niedawno skorzystałem z promocji na Poker770 i wpłaciłem 20 €. Taka kwota spokojnie wystarczy na grę na najniższych limitach.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

PokerStars? Z innymi szczerze mówiąc nie miałem do czynienia, PartyPoker kiedys odwiedzilem, ale tak od kilku lat pogrywalem sobie na Pokerstarsie.

Odpowiedz
Cytat
ziomhoum
PokerStrategist

Ja też gram na pokerstars obecnie sng 9 osobowe ze swojej strony polecam.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Czy na PokerStars masz powiązane konto z PokerStrategy.com?

Jeśli nie to niestety nie będziesz otrzymywać na StrategyPoints za grę na tym poker roomie, a przez to będziesz miał bardzo ograniczony dostęp do materiałów szkoleniowych. Jak zamierzasz się rozwijać pokerowo?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Planowałem stworzyć nowe konto, lecz z tego co wyczytałem równie opłacalne będzie stworzenie konta na Poker770 i odbiór "darmowej gotówki" + dostęp do dodatkowych materiałów, gdyż te które przeczytałem są bardzo dobre :)

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Nowe konto na PokerStars? Niestety to nie zadziała. Jeśli masz już konto na tym poker roomie i założysz kolejne to nie będzie ono powiązane z PokerStrategy.com. Do tego jest to niezgodne z regulaminem tego poker roomu i można sobie narobić kłopotów.

Miło mi, że jesteś zadowolony z naszych materiałów szkoleniowych. Poker770 jest dobrym wyborem, bo otrzymujesz tam najwięcej darmowej gotówki i największą ilość StrategyPoints.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane było że kaska w ciągu 2 godzin haha :D czekam już około 20 i nic :P Ale w ten czas zebrałem 2$ wiec jest git haha:) Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Bankroll zdecydowanie rozbudowany :D
Wczoraj zaliczyłem życióweczke 3 miejsce na 384 zawodników :D
Wygrana 135 $ :D !!!
Teraz moje pytanie czy automatycznie przeskakiwac na wyższe limity i stawki czy pozostac narazie na najnizszych ? Jak radzicie ?

Odpowiedz
Cytat
thomaPL
Oldschool Grinder

jak bedziesz przeskakiwal automatycznie.... to automatycznie zrobisz torbe
graj swoje, jak wyniki danych limitow beda potwierdzaly umiejetnosci ( wyniki a nie pojedyncze strzaly ) to wtedy mieszaj limit z wyzszym i jak bedziesz czul sie komfortowo przechodz wyzej.

Odpowiedz
Cytat
giuseppePK
PokerStrategist

oczywiście zostań. To że masz większy bankroll pozwoli Ci na podejmowaniu poprawnych decyzji bez obawy utraty kilku bi. Nie ma co skakać po paru rękach na inne limity bo spalisz sobie kasę. Pograj tam gdzie jesteś, poczytaj, powrzucaj ręce do analizy, Otwórz bloga na ps i zobaczysz że przy odrobinie chęci szybko wskoczysz wyżej z większym doświadczeniem i pomocą bardziej doświadczonych kolegów :) :truestory:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zagrałem dzisiaj ten sam turniej z nieco mniejsza pulą i na 238graczy znowu byłem 3...;/ wygrałem 85$...totalnie zjeba*** ostatnia faze jak zostaliśmy w trójkę...
Jak wrzucic rece do analizy o co z tym chodzi ? Chętnie to zrobie z tym że nei wiem dokładnie o co kaman bo jestem laikiem w tych tematach, do tej pory grywałem tylko na "wirtualne" żetony i nie za bardzo wiem jakie info musiałbym zamieścić.
Pzdr.

Odpowiedz
Cytat
oooigo
PokerStrategist

W kazdym sofcie masz opcje zapisu rak do pliku na dysku. Upewnij sie ze masz taka opcje wlaczona. Dodatkowo rece powinny zapisywac sie w jezyku angielskim, nie pamietam, czy jest taka opcja ze masz program np polski a rece sie zapisuja po angielsku. Ja mam zawsze oprogramowanie po angielsku wiec nie ma problemu. Zeby skonwertowac reke, znajdz ja cala w pliku, skopiuj i wklej do jakiegos konwertera online (wpisz w google poker hand converter). Moszesz potem taka reke wkleic w odpowiednim miejscu na forum do oceny.
Zreszta poczytaj tutaj: https://polska.pokerstrategy.com/strategy/weekly-specials/2363/1/

Odpowiedz
Cytat