Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

HU SNG gra na 20BI

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
528 Wyświetlenia
Damian1991EL
Poker Player

Witam,
Mam takie pytanie: zaczynałem moją przygode z HU SNG z 8$ czyli 5BI na najniższym limicie na P*. Po pierwszych 50 grach moja gra przynosi zyski i już zaczynam się zastanawiać ile BI potrzebuje żeby przejść na wyższy limit (3,5$)
Pierwszym moim założeniem było żeby zrobić to przy 70$ i postępować w sposób że gdy spadne < 70$ wracam na te za 1,5$ a przy BR>70$ gram 3,5$

Czy ten sposób grania/rozumowania jest poprawny?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
WASU86
PokerStrategist

co najmniej 50 ja bym proponował 70-100.

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Cześć Damian1991EL! :)

Napisz jeszcze jakie konkretnie HU SNG grywasz. Czy regular, turbo, a może hyper turbo?
To bardzo ważna informacja, bo w zależności od odmiany, różna ilość BI jest uważana za "bezpieczną" do gry.

Swego czasu w dziale HU SNG była wrzucona ta grafika jako dość bezpieczny sposób budowania rolla w tych odmianach:

Jak widzisz, zalecana ilość BI tutaj to 30, ale to dotyczyło gier regular.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Damian1991EL Autor wątku
Damian1991EL
Poker Player

gram regular na P* z blindami co 6min, więc wariancja będzie troche mniejsza... a przejść chce na tej zasadzie co pisałem, jak mam roll >70 to gram za 3,5 jak przegram i będzie np. 68.5$ to wracam na 1,5$. Czytałem gdzieś kiedyś o zawodnikach którzy to stosowali ale do cash. Bo jak kolega wcześniej pisał do 100BI to 350$ zanim uzbieram to troche czasu minie...

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Skoro wybrałeś prędkość 'regular', to ja bym grał na zasadzie tej grafiki, czyli 30 BI. ZAPOLEK w swoich produkcjach też kilka razy wspominał o tym, by na najniższych stawkach nie przesadzać z ilością buy-inów.
Jeśli czujesz, że grasz lepiej niż przeciwnicy i potrafisz ustawić sobie sztywną ilość BI, które możesz przegrać, to nie ma co gnuśnieć na mikro tylko atakować wyższe limity. :)

Odpowiedz
Cytat