Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

$/h

11 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,114 Wyświetlenia
OcoChodzi

Wiadomo $/h najważniejszy dlatego mam pytanie: gdzie najlepiej? (oczywiście wliczając rakeback)
cash / SnG / Turnieje - jest jakaś zasada, gdzie najwięcej value dla średniego rega?
NP.
A. cash nl10 (np zoom stars) vs SnG 2.5$ 180 vs 1.1-11MTT starsy
B. cash nl50 (np zoom stars) vs SnG 3.5$+R 180 vs 11-33MTT starsy
<nie wiem czy dobrze dobrałem poziomy trudności>

Orientuje się tylko, że średni reg na SnG 2.5$ 180 może osiągnąć ok. 1k$ za 2k SnG - natomiast dla 3.5$+R jest to ok. 2k$ - wiadomo 2k SnG można zagrać w miesiąc(mniej więcej 20dni po 8h - trochę dłużej 3.5 pewnie)

Interesuje mnie jakakolwiek wiedza w w/w temacie więc piszcie śmiało:)

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
roommate1000

Nie oplaca sie byc srednim

Odpowiedz
Cytat
OcoChodzi Autor wątku
OcoChodzi

coś więcej?

Odpowiedz
Cytat
Ayronn

Będąc średnim regiem nie będziesz zarabiał za dużo, a na pewno dużo mniej niż dobry reg :)

Nie da się tak po prostu napisać jakie hourly będziesz miał w danej odmianie, bo wszystko zależy od tego jak dobrze grasz. Nie wiem kim jest ten średni reg, ale te 3 odmiany wymagają zupełnie innych umiejętności, gra się diametralnie różni.

Jak będziesz dobry, to w każdej z tych odmian będziesz miał całkiem przyzwoite $/h. ;)

Odpowiedz
Cytat
OcoChodzi Autor wątku
OcoChodzi

:)

No wiadomo, że nie chodzi mi o dokładną co do dolara stawkę.

Źle sformułowałem pytanie chyba - spróbuję inaczej - czy bardziej opłaca się być dobrym regiem grającym turnieje, SnG czy cash?

Po prostu chciałem się dowiedzieć czy istnieją duże dysproporcje między cash/SnG/turnieje? Tzn. np. cash nl10 to 15$/h, SnG2.5 8$/h a turnieje do 11 jedynie 5$/h. Co przeradza się w jeszcze większe dysproporcje na nl50, SnG3.5+R itp?

Odpowiedz
Cytat
Ayronn

Najlepiej grać to, co gra Ci się najlepiej :)

Moim zdaniem warto na początku popróbować różnych odmian i potem skupić się na jednej.

Dysproporcje pewnie są, ale raczej ciężko stwierdzić jakie - jeden będzie crushować NL 10 i w dodatku grać bardzo dużo stołów, mając 20$/h, drugi będzie grał słabiej i robił 5$/h, tak samo w turniejach - można grać z ROI 5%, a można wyciągnąć i 30% albo 50% ROI, co przekłada się na 10 razy większe hourly.

Odpowiedz
Cytat
OcoChodzi Autor wątku
OcoChodzi

Zgadzam się w zupełności z Twoimi 2 pierwszymi zdaniami - sam doświadczyłem tej drogi grania ok 2 miesięcy cash, 2 miesięcy turniejów i 2 miesięcy SnG i dopiero zdecydowałem się na jeden wariant.

Natomiast cały czas ciekawi mnie czy jest jakaś widoczna dysproporcja? Szczególnie chodzi mi o małe-średnie stawki - np nl50 / turnieje av.buy-in 22.

Będę usatysfakcjonowany jeśli chociaż ktoś będzie w stanie napisać ile mniej więcej miesięcznie lub ile $/h może taki dobry reg uzyskać na cash nl50/nl100 wraz z rakeback.

Odpowiedz
Cytat
Ayronn

Przykładowo NL100, 2bb/100 robiący 50k rozdań miesięcznie. Koło 150h gry, zakładając 6 stolików NLSH

Wygra 10BI i drugie 10BI dostanie z RB - hourly 13,3$/h

MTT AV BI 10$, 150h miesiecznie, 20 sesji, po 50 turniejów - koło 1000 turniejów wyjdzie.

Przy ROI 20% wyjdzie też coś koło 2000$ miesięcznie, RB około 250$ - hourly bardzo podobne.

w 180 3,5R AV BI będzie minimalnie wyższe, można spokojnie zrobić 2 razy większy volume, ale przy podobnych umiejętnościach ROI będzie mniejsze, koło 10% - tu znowu zarobimy koło 2k $ :)

Takie obliczenia pi razy drzwi, ale widocznych dysproporcji chyba nie ma :P

Odpowiedz
Cytat
OcoChodzi Autor wątku
OcoChodzi

Dzięki!

Odpowiedz
Cytat
GetRippedBro

Dodaj do tego ,że w MTT zwłaszcza tych na ps* z dużym fieldem wariancja jest spora i możesz długo cisnąć bez żadnego FT i potrzebujesz o wiele więcej BI niż na cashu . Zobacz sobie bloga Nilmara jak długo ciągnął mu się okres gdzie nic nie wygrywał mimo ,że gra zapewne na b. wysokim poziomie.

Odpowiedz
Cytat
Jatzek3

Jak jesteś dobrym regiem na swoich stawkch to po 10bb/100 można robić na mniejszych roomach spokojnie jescze na NL50 przy graniu tych 500h na godzine->
50kh=2,5k$+ RB w okilicach 600$, 3k$ za 100h w misiacu.

Ni jest łóatwo osiągncć taki WR i polecm wczsniej przchodzić stawki, ale uważam, że Na NL50 zarabianie tych 25$/h nie jest takie trudne.

Samo teoretyzowanie jak jest na danych stawkach jest trochę bez snsu, juedno jest wejście na dny limit grając ty drobnym BRm 25Bi na LImit, bardzo czsto przy pomocy upswingu(bez niego wiuększość się zniechęca), czymś innym regularny grind i życie z poksa

Odpowiedz
Cytat