Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Filmiki NL50

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
486 Wyświetlenia
saja13
PokerStrategist

Witam

Ostatnio wbiłem srebrny status i wszystkie filmiki, które teraz mogę oglądać są nagrywane na stołach od NL50. Moje pytanie jest takie czy grając puki co NL4 jest sens je oglądać ?

Moim celem na najbliższe miesiące jest przebrnięcie przez NL4 i NL10 i zastanawiam się czy nie powinienem czytać artykuły i jak na razie grać solidne ABC bez żadnych udziwnień zwłaszcza, że specyfika niskich limitów też nie za bardzo na to pozwala, a po ew. wejściu na wyższe limity zająć się produkcjami dla bardziej zaawansowanych.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
tskuter
PokerStrategist

Hej,

obejrzeć zawsze warto, tylko wstrzymaj się z zastosowaniem wyciągniętych wniosków do wyższych limitów przynajmniej NL25 i to też w bardzo ograniczonym zakresie.

pzdr

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Cześć saja13! :)

Myślę, że w pierwszej kolejności najlepiej skupić się na filmach z limitów, na których aktualnie grasz.
Z drugiej strony nie ma co się ograniczać i obawiać - filmy ze statusu srebrnego na pewno nie nauczą Cię złych nawyków. Musisz tylko rozważnie do nich podchodzić i pamiętać, że na Twoich limitach, najlepsze jest słynne już "ABC" i nie ma co kombinować z szalonymi blefami rodem z high stakes i innymi cudacznymi zagraniami. ;)

Napisz konkretnie jaką odmianę grasz, a polecimy Ci kilka dobrych produkcji.

Pozdrawiam. :)

Odpowiedz
Cytat
saja13 Autor wątku
saja13
PokerStrategist

Gram No Limit4 Holdem Full Ring. Jeśli polecasz coś ze srebra to mi możesz podrzucić, bo z brązu już wszystko obejrzałem :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
galer
Oldschool Grinder

Nie bój się filmików z limitów NL50. Ten limit to nie fizyka kwantowa i zagrania stamtąd spokojnie przydadzą Ci się w uczeniu nowych rzeczy dla swojego limitu. Pamiętaj, że wiele zagrać ma po prostu właściwy sposób rozegrania vs unknown villain bez względu na limit. Zacznij oglądać stamtąd filmy, a przekonasz się, że warto.

Moim ulubionym producentem wideo na PokerStrategy jest BogdanPS, więc polecam przede wszystkim jego Hitman Userreview. Ostatnio Bogdan wypuścił kolejne 2 części leakfindera na Full Ringach innego użytkownika, ale jeszcze nie oglądałem.

Poza tym bardzo przydatną serią dla wszystkich graczy No-Limit jest Crushing NL50 - dostępny świetny angielski dubbing.

Poza tymi dwoma rzeczami, które uważam, że każdy pokerzysta powinien mieć w małym palcu, po prostu skorzystaj z wyszukiwarki. Ustawiasz filtry na "srebro", "No-Limit Hold'em" oraz "Full Ring", a następnie oglądasz to, co uważasz, że Ci się przyda. Na PokerStrategy możesz znaleźć sporo produkcji tematycznych, np. na temat 3-betowania i 3-betowanych pól, blindwar czy gry vs dany rodzaj przeciwnika.

Odpowiedz
Cytat