Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Dlaczego Nauka

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
869 Wyświetlenia

Czesc,
mam takie podstawowe pytanie, które mnie jednak bardzo ale to bardzo intryguje. Oczywiście nie żebym miał coś przeciwko temu, wręcz przeciwnie, dzięki temu się rozwijam itd.
Chodzi mianowicie o to, dlaczego inni gracze uczą nowych pokerzystów amatorów, aby byli coraz lepsi, rozwijali się, ogrywali innych itp.
Jaki jest w tym cel z wyjątkiem osobistej satysfakcji oczywiscie?
Czy nie lepiej by było gdyby ich nie uczono, wiadomo więcej fishy większy zarobek, poziom jest coraz wyższy, przez to, że nowi pokerzyści się ciągle kształcą.

Jak napisałem powyżej nie mam nic przeciwko temu. Sam pomagam na tyle na ile umiem i ile mogę innym, ale moze to jest poprostu taki owczy pęd, niewiem...
Chciałbym tylko poznać wasze spostrzeżenia na ten temat. Co o tym sądzicie?

8 odpowiedzi
salyk
Oldschool Grinder

Business is business ;)

Po prostu sprzedają swoją wiedzę, poświęcili bardzo dużo czasu, aby osiągnąć ten poziom, który obecnie prezentują, więc mają prawo z tego zarabiać.

Znowu dla innych osób to może być rodzaj powołania etc.

kaczuba
Oldschool Grinder

Dla pieniędzy.

golfu
PokerStrategist

Za darmo też można pomagać. Płynie z tego bardzo fajna satysfakcja jak pomożesz komuś przestać być donkiem itp. Jeżeli ktoś robi to tylko za kase to też ma do tego prawo w pełni:)
Ja jak będę kiedyś wysoko to będę pomagał ludziom, bo czemu nie? W świecie tak okrutnym odrobina pomocy komuś sprawi, że może ten ktoś pomoże potem komuś innemu.
Dlaczego sobie pomagamy? Ta sama narodowość, społeczność, jedno forum. Mi ludzie pomagają i ja staram sie pomagać znajomym na początku kariery, a dobry uczynek sprawia, że czuję się fajnie:)

Jeżeli płacisz tą stówkę za godzine u gościa co gra wysoko to też niewiele. Bo on w godzine potrafi dużo więcej zarobić na swojej grze:) Jakby pomagał za darmo to nie opędziłby się od chętnych i sam nie miałby kiedy grac:)

Reasumując, bycie pomocnym dla innych prędzej czy później wróci do nas z nawiązką. Przynajmniej ja tak uważam:)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Golfu, zgadzam się z tobą w pełni, to jest po prostu szlachetne postępowanie i wiadomo, że za to chwała Ci i tobie podobnym.
Chodzi jednak o to, że jednak Business is Business :)

golfu
PokerStrategist

No wiadomo ze PS nie uczy nas za darmo bo im lepiej my gramy tym wiecej oni zarabiają.

justmario666
PokerStrategist

Pomagamy, bo nam pomagano. :f_thumbsup:

Przez arty, filmy, pytania na forum, analizę rozdań. W sumie większość naszej pokerowej wiedzy to gratisy plus własne doświadczenia z gry. :f_ugly:

Pomagamy bo jesteśmy zwierzętami stadnymi i dbamy o rozwój stada. Ta idea przyświeca również takiemu portalowi społecznościowemu, jakim jest pokerstrategy, czy inne konkurencyjne, których bez liku w sieci. :spade: :heart: :diamond: :club:

W sensie społecznym jesteśmy jakąś tam wyizolowaną wspólnotą mającą wspólne cele m.in. polepszenie jakości gry. Prawie jak rodzina :D

Dlatego sobie pomagamy, nawet jeżeli hodujemy żmije na własnej piersi _biggrin:

Rozwój społeczny wpisała nam w geny ewolucja dlatego w naszym małym pokerowym społeczeństwie dbamy o nasz rozwój. :f_cool:

imgoingtomirage
PokerStrategist

Cze.

Od siebie dodam, że uczenie innych, nagrywanie filmów, ocenianie rąk etc. jest jednym z najlepszych sposobów na polepszenie stanu swojej wiedzy nawet jeśli ktoś trenuje dużo słabszych graczy.

Pozdro.

Bardzo mi się podoba jak widzę takie posty. Wszyscy chcą wszystkim pomagać. Wiadomo, że przewija się tam zawsze faktor $$$, ale pamiętajmy, że nas kiedyś uczono i fajnie mieć takiego "dobrego samarytanina" w pobliżu, który zamiast cię wyśmiać, wskaże drogę.

Pozdrawiam i tak trzymać.