Przejdź do forum
Czy warto grać te S...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Czy warto grać te SnG?

4 Posty
4 Użytkownicy
1 Reakcje
502 Wyświetlenia
KiloSoli
Legacy Member

Hej!

Na wstępie zaznaczam, że jestem n00bem w świecie pokerowym i dopiero uczę się grać.

Gram turbo SH SnG (Double or nothing). Rake na PartyPoker wynosi 10% wpisowego. Znaczy to, że aby być na +, trzeba cashować więcej niż 55% stolików. Chciałbym powoli budować swój bankroll, ale po paru dniach grania mam wrażenie, że niewiele się posuwam do przodu. Łamiąc zasady bankroll management gram za 1,1$ wpisowego (gra na niższych stawkach ze względu na maniaków mnie bardzo frustruje i gorzej mi idzie). Cashuję trochę powyżej 2/3, gram na 2 stolikach max. Myślicie, że warto dalej brnąć w to, czy przerzucić się na inny tryb gry? Ze względu na brak jakiegokolwiek doświadczenia nie umiem sam ocenić.

e: nie byłoby lepiej grać fullring?

e1: fullring DoN turbo nie ma sensu, same betony co czekają na AA

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
mariusz2401
PokerStrategist

Jakbym widział samego siebie 2 lata temu. Też od tego zaczynałem. Rada jest taka.......nie słuchaj mądrych rad które za chwilę sie tu pojawią ......sam popróbuj innych gierek.....jak ci podpasują to w nie graj.:f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
TAndronicus4
Oldschool Grinder

Graj w to co Ci odpowiada. W Twoim poście czuć frustrację więc może SnG nie są dla Ciebie.

Odpowiedz
Cytat
Endurx
PokerStrategist

DoN to zawsze jakiś sposób na budowę bankrolla tyle tylko że przy takim rake i naginaniu BRM to można bardzo łatwo popłynąć, ja bym popróbował czegoś innego bo w tym nie widzę przyszłości i mam wrażenie że zbyt wiele nie zależy od ciebie a od wariancji w tych gierkach, może spróbuj jakieś normalne SNG albo w ogóle cash na micro.

Odpowiedz
Cytat