Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Co z Tą strategią.

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
517 Wyświetlenia
Mlyniu
Oldschool Grinder

Chwilowo gram PartyPoker, Bankroll około 45$, gram short stackiem nie odbiegając od zasad tejże strategi. Jednak po 4 dniach, cały czas bankroll sie kurczy.

Grając AA, KK z późnej pasywni gracze wygrywają niemal zawsze po 3 moich podbiciach 4bb z takimi kartami jak T9, 87, 57. Co robię źle? może gram za bardzo dosłownie strategie? A może to tylko pech?

Dla odmiany postanowiłem grać ręce z 55 -99 i to chyba tylko to ratuje mnie od utraty bankrolla?

Wiem, że taki gracz, który ma zakres 80% obejrzanych flopów ma gówniane ręce, i tu popadam w kolejną zasadzkę strategii... bo on zawsze wygrywa.

Może strategia jest wyssana z palca? Może chodzi o ugranie większej ilości SP??

Niech mnie ktoś walnie w tył głowy i przywróci do porządku.

3 odpowiedzi
kNoq001
PokerStrategist

<wali w tyl glowy> party poker to jedna z najgorszych platform do gry sss, to po pierwsze, po drugie jak mozna robic cos zle wchodza AA all in pf? po prostu pech, fisze takze czasami musza wygrac nawet lamiac AA jakims 57o, na niskich limitach nie kombinuj ze strategia graj czyste abc i powinno byc dobrze, chociaz tak jak mowilem, partypoker do sss jest tragiczne

i pockety rozgrywaj 77+, 22-66 na niskich limitach bym nie rozgrywal

w dodatku sss to specyficzna strategia, z b.duzymi swingami i tak na prawde jest nie wiele osob ktore graja nia wysoko i dochodowo

Ja sam się mecze SSS na PP i powiem tyle , ze jak wyrobie bonus ( 300 party points ) to spadam na inna platforme pykac SSS, bo masakra, dzis w nocy gralem to tak o 1 dopiero bylo w miare ok ze stolikami, takto mega plaga shortow.

Qsypal
BlackMember

Mlyniu napisał
Chwilowo gram PartyPoker, Bankroll około 45$, gram short stackiem nie odbiegając od zasad tejże strategi. Jednak po 4 dniach, cały czas bankroll sie kurczy.

Poker to gra, w której coś na temat gry możemy powiedzieć po dużej próbce rozdań, 4 dni gry to zdecydowanie za mało na jakiekolwiek podsumowania...

Grając AA, KK z późnej pasywni gracze wygrywają niemal zawsze po 3 moich podbiciach 4bb z takimi kartami jak T9, 87, 57. Co robię źle? może gram za bardzo dosłownie strategie? A może to tylko pech?

Zawsze można przegrać z asami...

Dla odmiany postanowiłem grać ręce z 55 -99 i to chyba tylko to ratuje mnie od utraty bankrolla?

I to pewnie przyczyna tego, że Twój bankroll się kurczy- nie grasz w 100% strategią...

Wiem, że taki gracz, który ma zakres 80% obejrzanych flopów ma gówniane ręce, i tu popadam w kolejną zasadzkę strategii... bo on zawsze wygrywa.

Może strategia jest wyssana z palca? Może chodzi o ugranie większej ilości SP??
Na pewno PokerStrategy stworzyło taką strategię, aby każdy z jej użytkowników szybko przegrał kapitał startowy...

Niech mnie ktoś walnie w tył głowy i przywróci do porządku.

Może zamiast wylewania swoich żalów na forum zamieściłbyś kilka rąk do oceny, wtedy dowiedziałbyś się, że jednak nie grasz tak jak powinieneś, popełniasz masę błędów i dlatego przegrywasz... Nie wiem dlaczego większość ludzi woli żyć w nieświadomości popełnianych przez siebie błędów i całą winę zwalać na strategie...

Temat zamykam, a autora zapraszam do działu oceny rąk.