Mlyniu napisał
Chwilowo gram PartyPoker, Bankroll około 45$, gram short stackiem nie odbiegając od zasad tejże strategi. Jednak po 4 dniach, cały czas bankroll sie kurczy.
Poker to gra, w której coś na temat gry możemy powiedzieć po dużej próbce rozdań, 4 dni gry to zdecydowanie za mało na jakiekolwiek podsumowania...
Grając AA, KK z późnej pasywni gracze wygrywają niemal zawsze po 3 moich podbiciach 4bb z takimi kartami jak T9, 87, 57. Co robię źle? może gram za bardzo dosłownie strategie? A może to tylko pech?
Zawsze można przegrać z asami...
Dla odmiany postanowiłem grać ręce z 55 -99 i to chyba tylko to ratuje mnie od utraty bankrolla?
I to pewnie przyczyna tego, że Twój bankroll się kurczy- nie grasz w 100% strategią...
Wiem, że taki gracz, który ma zakres 80% obejrzanych flopów ma gówniane ręce, i tu popadam w kolejną zasadzkę strategii... bo on zawsze wygrywa.
Może strategia jest wyssana z palca? Może chodzi o ugranie większej ilości SP??
Na pewno PokerStrategy stworzyło taką strategię, aby każdy z jej użytkowników szybko przegrał kapitał startowy...
Niech mnie ktoś walnie w tył głowy i przywróci do porządku.
Może zamiast wylewania swoich żalów na forum zamieściłbyś kilka rąk do oceny, wtedy dowiedziałbyś się, że jednak nie grasz tak jak powinieneś, popełniasz masę błędów i dlatego przegrywasz... Nie wiem dlaczego większość ludzi woli żyć w nieświadomości popełnianych przez siebie błędów i całą winę zwalać na strategie...
Temat zamykam, a autora zapraszam do działu oceny rąk.