Co oznacza taki termin?
To moze od razu zapytam o cos innego. Analizuję teraz filmiki NL FR i jest tam takie nagranie niejakiego rushera, a w nim takie rozdanie:
Hero ma AK, na flopie K28 i Rusher mówi, że to jest cbet/fold. Tego nie rozumiem akurat, bo ja bym był skłonny sie na takim stola stackować.
jezeli masz fisha to grasz na stacki jezeli masz kogos tight to bijesz raczej tylko bluff bo przeciwnik z nimczym poza 22, 88, AA sie nie zestakuje...jezeli nie ma drawu
Ale od cb do zestakowania to jeszcze daleka droga.
Co to za filmik i która minuta, z chęcią zobaczę tą akcje?
Robal na NL25 TPTK to zdecydowanie nie jest monster
Nawet na NL10 trzeba uważać, by nie zoverplayować tej ręki.
No OK, dzięki za odpowiedzi. Co prawda nie przekonuje mnie taka linia, no ale nie ja jestem ekspertem.
Napisane przez robal123
Ten filmik:https://polska.pokerstrategy.com/video/11120/
Akcja z 53:28 w lewym górnym stole.
Gram na unka na stole K74 a nie K82... i chociaz to mala roznica, to warto jednak pisac cos tak jak jest, a nie wymyslac, szczegolnie jesli pisze sie o kims.
Anyway gram na unka OOP a malej puli, ktora wynosi 1,75$ zostawiajac nam jeszcze jakies 27$ w stackach, wiec musialbym grac tutaj cbet/call i check/call turn, check/call river, a nie mam info ze on blefuje na 3 streetach, ani ze vbetuje KQ czy KJ na tak suchym boardzie na river bedac IP. W konsekwnecji stackuje sie na unka z TPTK na NL25, na super dry flopie, gdzie jest jeden draw na 65s. Linia cbet/3bet -> broke flop odpada, bo wurzucam bluffy i licze na jego overplay z KQ/KJ.
Nie piszę o Tobie, tylko o twoim filmiku. I nie denerwuj się, bo to nie jest pretensja, tylko niewinne pytanie
W sumie pytałem, bo podglądam ostatnio rozdania na PTR i często dobrzy gracze rozgrywają TPTK bardzo ostro na suchym stole. Nie twierdze, ze się stackuja, ale call na takie podbicie to jest normalka. Bo zauważyłem tez, że im wyższe stawki, tym podbicie oznacza mniejsza siłę. Ludzie tracą połowę stacka na walkę mimo, że nie mają zupełnie nic.
Ale w porządku. Wyjaśniłeś, ja to przyjąłem do wiadomości i nie ma problemu
na wyzszych limitach mozliwe ze czesto ludzie beda starali sie Ciebie wyrzucic z rozdania bluff raise, bo na suchym stole prawdopodobienstwo ze bedziesz cbetowal z niczym jest wysokie, stad ich raise. Ale to bledne rozegranie imo. TPTK stackoff tak jak wyzej wszyscy pisali - nawet na NL10 to jest nienajlepsze zagranie:) kiedys moze tak - dzis juz nie:)