Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

aaa

15 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
2,471 Wyświetlenia

:f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi

jak nie grałeś na prawdziwe pieniądze to nie umiesz grać ;) ale skoro nie chcesz podawać swoich danych to rozumiem , że wypłacać kasy też nie chcesz a skoro kasy nie wypłacasz to graj na play money na których miażdżysz przeciwników .

Odpowiedz
Cytat
DominXTC
Malin908

Nie da się zbudować bankrolla od zera mając doświadczenie jedynie z gry na wirtualne $.

Pierwszą umiejętnością budowania BM jest volume. Wątpie abyś umiał grać na wielu stołach.

Jesteś początkującym i myślisz(albo nie), że zarobisz na pokerze. Ta gra bardzo szybko idzie do przodu. Kilka lat temu każdy kto ogarniał grał na min. NL50, teraz liczba graczy ze wschodu(multitablujących) dorabiające niewyobrażalne sumy pieniądzy liczonych w setkach $ sprawiła, że jest dużo ciężej.

PokerStrategy.com jest stroną dzięki, której wiele osób zainteresowało się pokerem. Dostajesz 50$ i możesz je przegrać i nic za to Ci nie zrobią. Fajne.
Wg mnie powinieś skorzystać z ich oferty darmowej gotówki na krzak-roomy i sprawdzić swoje umiejętności grając na prawdziwe pieniądze. Nawet nl2 różni się od play money i to nie jest mała różnica.

Co do wpłacania swojej gotówki to masz rację. Ja osobiście na początku swojej pokerowej kariery nie wpłacałem swoich $$$. Poczekałem, sprawdziłem czy umiem grać i dopiero po lekcji związanej z bankroll managment( torba) wpłaciłem swoje środki.

Jedyne co mogę życzyć początkującemu pokerzyście to jak najmniej toreb i zrozumienia pokera.
Czyli tego, że poker to gra losowa i backdoor flushe i inne sick rivery to chleb codzienny w tej grze.

Bankroll managment>Mindset>Skill

Zarejestruj się na swoje dane na Pokerstars, pooglądaj filmiki(najpierw teoria a pózniej praktyka) i wybierz swoją odmianę.

Swoje dane będziesz i tak musiał podać przy ewentualnej wypłacie.

Jeżeli jesteś niepełnoletni a zaczniesz grać i cudem wygrasz jakieś Sunday Million a będziesz miał swoje dane tylko zmienioną datę to będzie płacz, więc jeżeli przez przypadek(nic nie mówię) lepiej podać dane ojca, matki, dziadka, sąsiadki.

Piszę dla przestrogi bo sam jak byłem w gimnazjum miałem podobny problem.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

:f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
tras

Co to jest ustawa hazardowa? To jakiś nowy papier toaletowy?

Odpowiedz
Cytat
Malin908

Napisane przez Pizmok11
Jak zdobyć te kilka dolcow, abym mogl przejsc na turnieje za 2 centy? :P

Turnieje za 2 centy sobie odpuść.

Odpowiedz
Cytat
Malin908

Napisane przez tras

Jak was zamkną to będziecie się śmiali... :truestory:

Odpowiedz
Cytat
Stafu

daj komuś kase i niech Ci prześle $ przez starsy, ale nie rozumiem czemu nie chcesz podać danych, możesz podać inne miejsce zamieszkania, żeby policja nie zrobiła nalotu na razie. jak masz zarabiać na grze to musisz coś zainwestować na początku.

Odpowiedz
Cytat
Pomarancza

Witam!

Podając fałszywe dane robisz sobie wielką krzywdę. Po pierwsze nie ma takiej opcji jak podanie z czasem prawdziwych danych. W mniemaniu obsługi poker room'u dokonałeś oszustwa za pierwszym razem i mają prawo zablokować całe konto. Każda próba kombinowania z wpłacaniem gotówki przez kogoś itd. to tylko pogorszenie sprawy. Najlepsze co możesz zrobić to napisanie do supportu PokerStars i wyprostowanie sprawy, zwłaszcza że nie masz tam jeszcze żadnych pieniędzy, więc nie masz wiele do stracenia. O wyciek danych nie masz co się bać, prawo regulujące hazard w Polsce jest martwe, a to odnośnie pokera kłóci się z unijnym, co sprawia, że nikt go nie respektuje, nie mówiąc już o tym, że poker room zapewnia anonimowość. Przypadki, w których ktoś "wpada" są rzadkie i dotyczą głównie gier live.

Co do grania na wirtualne pieniądze, to warto poczekać z zachwytem. Różnica jest taka jak między graniem w symulator lotnictwa z II WŚ, a faktyczną walką. Wiele osób błędnie oceniało swoje szanse grając realną gotówką i wtopiło bankroll, właśnie dlatego, że wydawało im się, że środowisko jest podobne do tego w play money.

Na początek polecam skorzystać z darmowej gotówki, instrukcje dotyczące bonusów oraz warunki, znajdziesz w linku poniżej:
Darmowe 88 $ na grę w pokera na 888poker
Otrzymaj 45 $ darmowej gotówki na PKR

Najlepiej jest dokonać też depozytu, wtedy dostajesz dodatkową sumę, co daje już solidny bankroll na granie np. NL2, czy SnG z niskim wpisowym. Decyzja co grać zależy od Ciebie. Jeżeli masz jakieś pytania, pytaj. Życzę powodzenia i na przyszłość radzę nie kombinować, gdyż firmy, które rozporządzają gotówką, mają bardzo dobre narzędzia do weryfikowania oszustw. ;)

Pozdrawiam,
Pomarancza

Odpowiedz
Cytat
Druneski

Napisane przez Pizmok11
Wiele czytałem, wiekszosc graczy przegrywa swój pierwszy depozyt, wiec na razie nie mysle o wyplacie, bo to ewentualne 10$ nie zmieni mojego zycia :P jezeli bym pomnozył do 1000$ to bym podał te dane. :P Twierdzisz, ze jak nie zrobilem jeszcze depozytu to nie umiem grać? :) Moja gra jest cały czas wspierana pordanikami, ogladam kwalifikacje do PCA jak grają zawodowcy... Finały WSOP też mi nie są obce, wiec mysle, ze szybko nie przegram pieniedzy, tylko mi powiedzcie jak je zdobyć? :)

Nie chcę być nie miły, chłopaki starają Ci się pomóc, ale czytając ten post uważam że chyba trzeba Tobą choć troszkę wstrząsnąć ;)

1. nazwa tematu wskazuje, że nie umiesz jednak grać,
2. Twoje obecne doświadczenie/referencje (play money, oglądanie pca, wsop) są co najmniej słabe i nieadekwatne do obecnych realiów przy stolikach,
3. Twoje kombinowanie z rejestracjami, ze zdobyciem środków przyniosą Ci więcej problemów niż to warte.

Na tę chwilę prawdopodobnie nic nie ogarniasz z pokera na prawdziwe pieniądze. Ochłoń trochę, utemperuj ego. Zainteresuj się jakimś kapitałem startowym, podepnij konto pods PS, pograj na jakimś mniejszym poker roomie, dostaniesz status bronza, poczytaj wtedy artykuły na strategii/pooglądaj filmiki o grach na micro. Wtedy może coś z tego będzie, bo na tę chwilę to jesteś fishem, który zbudował zbytnią pewność siebie na play money, a to szybka droga do torby.

Powodzenia :) .

Odpowiedz
Cytat
nikoro309

Niedawno byłem w podobnej sytuacji. Też kilka miesięcy grałem na wirtualne i też niszczyłem konkurencję. W międzyczasie oglądałem filmiki szkoleniowe z gry i teorii. Wiedziałem jak przebiega gra na prawdziwe $. I różni się ona bardzo od wirtualnych, żeby zobaczyć różnice wystarczy wejść na dowolny stolik NL2 i obejrzeć 50 rozdań. Najważniejszą różnicą jest, że na prawdziwe $ jest zdecydowanie mniej akcji, często rozdanie kończy się przed flopem, a na wirtualne prawie każda pula jest wieloosobowa. Ciężko mi było się przestawić na prawdziwe $, bo pomimo kilkudziesięciu tys. rozdań miałem mało doczynienia z grą 1vs1. Na szczęście obejrzałem w internecie dużo tych filmików jak powinno się grać i stosowałem to na wirtualnych żetonach. Byłem jedną z niewielu osób grających mało rozdań. Jak grałeś na FR to możesz mnie kojarzyć. Też nie chciałem nic wpłacać, bo nie byłem pewien swoich umiejętności, ale trafiłem tutaj na pokerstrategy i skorzystałem i oferty darmowej gotówki na jednym z roomów, musiałem podać swoje dane. Dostałem status brązowy co pozwoliło mi obejrzeć więcej filmików i przeczytać więcej artykułów. Sądziłem, że jestem dobrze przygotowany i okazało się, że potrafię wygrywayć w 5k rozdań zdobyłem 11$ i wbiłem srebro na pokerstrategy co dało mi dostęp do większej ilości materiałów szkoleniowych. Chcę przez to powiedzieć, że sama gra to za mało na zbudowanie skilla, trzeba też doszkalać się w teorii. W tym miesiącu nie grałem na tym roomie i nie wbiłem statusu, sądziłem, że najważniejszych rzeczy, których mogłem się dowiedzieć się dowiedziałem. Zamiast tego wolałem grać na pokerstars. Tam jest niższa prowizja. Startowałem w freerollu Hubble, można tam wygrać bilet do turnieju. Miałem na koncie 1,8$ z freerolli i liczyłem trochę na szczęście, bo bankroll to żaden i zagrałem zooma. Ale jakimś cudem tego nie przegrałem i osiągnąłem w miarę bezpieczny poziom 10$. Grając tak zdałem sobie sprawę jaka ogromna jest przepaś między grą na wirtualne pieniądze. Rzadko ludzie dobrowolnie oddają swoje żetony, trzeba się bardzo postarać, także gra się tam z graczami, którzy mają nad tobą dużą przewagę i trzeba uważać, żeby nie stracić do nich swoich pieniędzy. Jak się buduję bankroll od zera to można natrafić na wiele problemów minsetowych związanych z tym, że nie masz wystarczającego bankrolla w każdej chili możesz paść ofiarą wariancji(czyli tego, że o wygranej decyduje czynnik losowy). Jest ryzyko, że przegrasz tego bankrolla i nie będziesz zadowolony ze swojej gry, wtedy mógłbym stwierdzić, że poker nie jest dla mnie. Po wbiciu chrome star dostaję się dostęp do 100k privilege freerolli które mogą zasilić twój bankroll. Ale to wszystko nie jest takie łatwe jak się na początku wydaję, ale możliwe tylko trzeba włożyć dużo starań. W miesiąc nie wiem ile rozdań udało się wygrać 43$ co daję prawie bezpieczny poziom 25BI, o którym można przeczytać w artykulach o bankroll managment. :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
eMateoo

od zera do milionera tak sie chyba nie da :why:

wez darmowa gotowke skoro Ci przysługuje to zal nie skorzystac :)
i graj na prawdziwe $ ogladaj filmiki i czytaj, uzywaj programow ucz sie fazy push fold i zasiegu otwierania z roznych pozycji
wirtualne pieniadze to nie poker to wchodzenie z any two i liczenie na trafienie flopa, typowa gra losowa, a jezeli tak nie grasz to znaczy ze sie tam marnujesz :truestory:

Odpowiedz
Cytat
zyvy

wirtualne pieniadze nieznacza nic bo NIKT sie nieprzejmuje niczym i wszyscy sie pchaja allin z niczym bo nietraca kasy jak zaczynasz grac na kase to nagle czesc ludzi zaczyna myslec czy isc z 27 czy innym smieciem na rece all in

Odpowiedz
Cytat
naturehol

Napisane przez tras

Taki świstek co działa podobnie do ustawy zasadniczej- czyli nie działa :fdrink

Odpowiedz
Cytat