Przejdź do forum
Nowe coachingi z Ro...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nowe coachingi z Robmafem

147 Posty
73 Użytkownicy
570 Reakcje
35.8 K Wyświetlenia
Robmaf Autor wątku
Coach
Robmaf
BlackMember

Witajcie,

uruchomiliśmy oficjalną sprzedaż Sketchnotes autorstwa Draw Idea ( http://drawidea.pl/project-view/jakodniescsukces/)

Możesz zobaczyć je tutaj: http://robmafpoker.com/product/redline-ninja-sketchnotes/

Mega wizualne notatki, które pozwalają opanować materiał dużo szybciej i skuteczniej!

Odpowiedz
Cytat
Robmaf Autor wątku
Coach
Robmaf
BlackMember

Witajcie,

udało mi się wygospodarować trochę czasu do końca września, który zamierzam spędzić z pokerem. Nie gram już aktywnie od ponad roku, więc żadnego wykresu nie mam. Tylko gry na żywo oraz coachingi - tyle dziś mnie łączy oprócz doświadczenia z NLHE 6max.
Aktualnie zajmuję się głównie szybkim liczeniem i ocenianiem inwestycji w nieruchomości, skill pokerowy daje wielki edge: na przetargach, licytacjach czy przy negocjacjach. Kalkulacja i żonglowanie ryzykiem w nieruchomościach ma zupełnie inny wymiar.
Poza tym coachuję cały czas kilku graczy głównie w języku angielskim.

Jeśli ktoś chciałby czegoś się ode mnie nauczyć organizuję drugi i chyba ostatni raz:

Specjalne PROMO $50/h coachingu dla chętnych graczy.
Warunek jest jeden: musisz chcieć się rozwijać.

Pytania przed coachingiem:

1.Czy jesteś graczem wygrywającym?
2.Jakie stawki grasz obecnie i jaki jest twój obecny winrate (lub loserate?)
3.Jakie masz doświadczenie związane z coachingami?
4.Jak się uczyłeś do tej pory?
5.Wrzuć swoje wygrane z non-showdown i statystyki według pozycji pokazując najpierw raise, 3 bet%, fold2 3bet itp.
6.Czy planujesz grać w pokera na pełnym etacie, czy masz inną pracę?
7.Jakim dysponujesz bankrollem w BI na limit?
8.Jaki jest Twój plan dnia zazwyczaj?
9.Jakie godziny są najlepsze dla Ciebie na coaching?
10.Jakich screennames używasz?
11.Ile stołów grasz jednocześnie? Jaki wolumen miesięcznie/rocznie?
12.Czy użyć jednego lub wielu monitorów? Jaki rozmiar?
13.Jak oceniasz swoje zdolności matematyczne? Bdb, db, średnio itp.
14.Które oprogramowanie związane z pokerem jest Ci znane?
15.Co uważasz za swoje największe siły i słabości przy pokerowym stole?
16.Od kogo lub na jakiej stronie po raz pierwszy usłyszałeś o mnie i moich coachingach?
17.Czy jesteś członkiem PokerStrategy, a jeśli tak, to które z moich filmów PokerStrategy widziałeś?

Zgłoszenia proszę wysyłać w pliku worda (nazwa z nickiem i stawkami) na skype: robmaf.
Max mogę przyjąć 6 osób. W poprzedniej takiej akcji przeprowadziłem 132h coachingów!

Odpowiedz
Cytat
wezuwezu
Oldschool Grinder

[treść wyedytowana]

wulgaryzmy, kultura wypowiedzi się kłania- baadnewz01

Odpowiedz
Cytat
molekpl
Oldschool Grinder

Czy jakis szef wszystkich szefów może osobie która nie gra już od ponad roku zabrać odznakę trenera ?

Odpowiedz
Cytat
Robmaf Autor wątku
Coach
Robmaf
BlackMember

To bardzo ciekawe, kiedy gracz kończy karierę, czy nie staje się wtedy trenerem? Czy już kiedy skończy grę, to nic nie wie? I jest fishem.
Rozumiem, że gracz b/e nl100 jest bardziej pożądany i bardziej "na czasie"? To chcesz powiedzieć?

Odpowiedz
Cytat
Robmaf Autor wątku
Coach
Robmaf
BlackMember

5 z 6 miejsc już jest zarezerwowana.

Odpowiedz
Cytat
molekpl
Oldschool Grinder

Jak byś był piłkarzem i skończył karierę to trenerem możesz zostać, ale jak nie grasz długo w pokera to nie możesz trenować i brać za to pieniędzy bo prawdopodobnie na nl100 sam byłbyś b/e .... Oh wait, nie możesz tego sprawdzić ani podważyć bo... nie grasz w pokera ..:f_ugly:

Ludzie opamiętajcie się i nie marnujcie kasy na coachingi u osoby która jest "zawodowym trenerem" a nie graczem.

A co do statusu trenera na PS to nie powinieneś go mieć bo do tej społeczności nie wnosisz totalnie nic co powinien wnosić ktoś ze statusem "trener". Ostatni merytoryczny Twój film ma ponad 2 lata a "merytoryczny" może przesadziłem z tym, ze merytoryczny, ale taki który nie promuje czegoś co masz na sprzedaż jest z końca 2015r.

Odpowiedz
Cytat
Robmaf Autor wątku
Coach
Robmaf
BlackMember

Rozumiem, że uważasz, że prawo do tego, żeby uczyć czegokolwiek w pokerze ma tylko ten, kto dzisiaj aktywnie gra?
Nie wydaje mi się, nie jest tak, że ja w momencie zakończenia aktywnej kariery zawodowej kasuję z głowy wszystko, co wiem.
I nie jest też tak, że ktoś kto dzisiaj gra nl100 wie więcej ode mnie, jeśli chodzi o pokera. Owszem, ma kilka updateów, których ja mogę nie mieć, ale nie żartujmy, że taki gracz będzie lepszy ode mnie. Do tego dochodzi kultura pracy, umiejętność czytania rąk, dostosowywania się do przeciwników itd.

Dziękuję Ci molekpl za wypowiedzenie tego, co wiele osób podświadomie uważa. Ok, macie prawo tak myśleć, inni mają prawo myśleć inaczej.
Jeśli dzisiaj są osoby, które są gotowe uczyć się ode mnie, póki jeszcze to robię, to kto ich ma "powstrzymać", ty?
Bądźmy poważni. Nie jest tak, że udaję, że gram, że baza mi się zepsuła, że zrobiłem sobie przerwę.
Od początku jasno zaznaczam, że jestem graczem już nieaktywnym.
Stąd czego nie możesz się ode mnie spodziewać:
- najnowszych narzędzi z high stakes
- najnowszych rozwiązań technologicznych
- znajomości najnowszych trendów
- gry i stosowania GTO

W sumie ciekawą kwestię poruszyłeś. Co zatem powinien wnosić do społeczności człowiek ze statusem "trener"?
PS załatwia to tak, że płaci za nagrywanie filmów. Być może powinno się coś zmienić, aby trenerzy byli zaangażowani.
Jednak na ten moment "wnoszenie do społeczności" bez prowadzenia bloga, wdawanie się w różne dyskusje, w które nigdy się nie wdawałem przez całą karierę?

Molekpl jeśli Ty nie widzisz wartości, w porządku. Ale co Ciebie boli w tym, że skreowałem taką ofertę skoro nie jest kierowana do Ciebie?
Chcesz innych uchronić przed oszustwem? Jakim? A może o coś jeszcze innego chodzi?
Mam jednak prośbę - załóżmy może nowy wątek, w którym będziemy sobie to omawiać, nie chcę tutaj odbiegać od głównego tematu jakim jest prowadzenie coachingów.
Dzięki

Odpowiedz
Cytat
ukski248
Poker Player

Ja bym wszedl w to z samego faktu ze robmaf osiagnal sukces w poksie i po za nim , chcialbym sie od niego dowiedziec kilku rzeczy pokerowych i poza pokerowych
moglbym wziasc z 5-6h ale opisywac na wszystkie pyt mi sie niechce

Odpowiedz
Cytat
71022
Legacy Member

Napisane przez ukski248
moglbym wziasc z 5-6h ale opisywac na wszystkie pyt mi sie niechce

na oferte w której:

Napisane przez Robmaf
Warunek jest jeden: musisz chcieć się rozwijać.

Odpowiedziałeś że ci sie nie chce! - zostałem twoim fanem.

Odpowiedz
Cytat
Pawez0
Oldschool Grinder

lol po co ma siedzieć przed kompem i klepac handy jak on na inwestycjach nieruchomosciami ma 10x tyle i nie musi tracic całego dnia na grind

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000
PokerStrategist

lol po co ma siedzieć przed kompem i dawać coachingi za 50$/h jak on na inwestycjach nieruchomosciami ma 10x tyle i nie musi tracic całego dnia

Odpowiedz
Cytat
Pawez0
Oldschool Grinder

:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Robmaf Autor wątku
Coach
Robmaf
BlackMember

Trochę nie bardzo rozumiem. Chcecie rozliczać mnie z moich decyzji i zarobków? I jeszcze do tego decydować co powinno być prawidłowe albo nie? Wolne żarty.
Panowie - casting zamknięty. Bardzo proszę iść marnować czas sobie i innym gdzie indziej.
Wasze like czy dislike też jest zabawne - zupełnie jakby w pokerze większość o czymkolwiek decydowała.
Jest to o tyle smutne, że zamiast zarabiać pieniądze marnujecie i czas i energię.
Powodzenia.

Odpowiedz
Cytat
Pietrenko
PokerStrategist

Nie rozumiem Was. Daje robmaf oferte coachingów, a Wy zaczynacie wytykać mu błędy. Połowy z Was nie stać na trening. Wolałbym wydać 50$ na godzinę treningu u Robmafa, niz wjebac hajs u jakiegoś grzyba, co Wam obiecuje ROI z ostatniej galaktyki, a później robi Was w jajo :D .

Pozdrawiam :)

Odpowiedz
Cytat
lubiemieso
PokerStrategist

Facet zarobił na gierce więcej niż kiedykolwiek każdy z Was zobaczy na oczy, może trochę przyrdzewiał, nie wiadomo, ale i tak większość fieldu zmiażdżyłby tak o, po prostu a wy prujecie się, że nie grał jakiś czas. Ludzie czy Wy jesteście normalni? Nie chcecie to nie kupujcie. Gdyby, stosując logikę jakiegoś geniusza sprzed kilku postów, jakiś piłkarz sprzed dwóch dekad, który grał sobie w bundeslidze czy podobnej lidze chciał Was poduczyc za jakieś pieniądze pojechalibyście go jak jakiegoś pierwsszego lepszego gówniarza z podwórka?! Opamiętajcie się trochę, bo wam zarobione na poksie osiemdziesiąt cztery dolce w głowie trochę poprzewraacały.

Odpowiedz
Cytat
ZielonyBeniu
PokerStrategist

Ja przyznam się szczerze też nie rozumiem całego tego hejtu...
Robmaf grał w poksa 10 lat, w czasach swojej świetności był wyjadaczem jakich mało- nie ważne na jakim limicie gracie wiecie że dojście do czegoś takiego wymagało niesamowitego poświęcenia, ogromu pracy i czasu w to włożonego...
Nie ważne czy gracie na NL5 czy NL50 za 50$ (porównajcie ceny innych trenerów polskich i zagranicznych) myślę że rozmowa z taką osobą (z takim doświadczeniem) to jest niesamowita okazja. Pewnie w 2 godziny jest w stanie pokazać więcej leakow niż jakikolwiek filmik analizy bazy danych, dodać do tego analizę statystyk przeciwnika, znalezienia jego leakow w kilka sekund i dostosowanie taktyki, plus dodajcie do tego wszelkiego rodzaju pytania i wątpliwości związane z pokerem które nawet wynikną podczas rozmowy...50$ to dużo??
Nie będę komentował wchodzenie w butach do czyjegoś portfela bo to już przeginka nie ważne kto to jest i czy go się lubi lub nie...
Nie ważne czy robi to z miłości do pokera czy dla pieniędzy, w moim odczuciu to okazja i trzeba z niej szybko skorzystać więc gdy zobaczyłem to ogłoszenie od razu napisałem do Robmafa bo bałem się że będzie za późno bo w tamtej chwili nie mogłem wysłać żadnych screenow i szczerze bałem się że mi się nie uda.
Jak zobaczyłem ten hejt miałem mieszane odczucia, z jednej strony dzięki bo udało mi się dostać i z tego jestem najbardziej zadowolony, z drugiej strony poczułem lekki smutek że tyle jadu jest w tej naszej polskiej społeczności... nie wiem z czego to wynika...
Jedyne czego żałuję gdy patrzę na wiadomość która wysłałem Robmafowi to to że zamówiłem za mało godzin ale mam nadzieję że uda mi się dodać jeszcze z co najmniej dwie...
Żeby była jasność nie pisze o całej polskiej społeczności bo są cały czas blogi gdzie rozmowa jest kulturalna i na poziomie i aż by się chciało do tej społeczności dołączyć, udzielać się...
Na razie nauka pokera jest najważniejsza i wchodzę na PS max. raz w tygodniu, przeglądam wszystkie ciekawe blogi i spadam...mam nadzieję że za jakiś czas znajdę miejsce na regularne rozmowy i wymianę poglądów. A tymczasem pozdrawiam wszystkich tych co lubią i tych co hejtują niech moc będzie z Wami ;)

Odpowiedz
Cytat
jociasija
Oldschool Grinder

mnie się wydaje, ze ludzie wypowiadający się tutaj, bardziej niż zagladac w portfel robmafowi chcą po prostu przestrzec potencjalnych kupujących przed ta oferta
moim zdaniem słusznie
gram już prawie 10 lat i przeskok jeśli chodzi o poziom graczy w roku 2017-2018 to zupełnie inna sprawa, niż to co się dzialo wcześniej
niedługo 2019 i niestety branie dziś trenera bez zaplecza solverowego to slaba inwestycja

Odpowiedz
Cytat
ZielonyBeniu
PokerStrategist

Mój punkt widzenia jest taki:
Pamiętam jak kiedyś Limitless wspominał w jakimś wywiadzie że solverami zainteresował się dopiero (o ile się nie mylę) na NL1k...
Ja gram micro i dla mnie podczas gry najważniejsze jest:
1. Max exploit na podstawie statystyk przeciwnika i jego leakow (I tu myślę że pomoc Robmafa będzie nie oceniona)

Jeśli nie mam odpowiedniej ilości rąk na gracza wtedy:
2. Population read jakie obecnie panują na moim limicie.

Jeśli tego nie wiem wtedy:
3. Dopiero myślę jakie może być najbardziej poprawne zagranie (GTO)

Dlatego myślę że oferta Robmafa była w tamtej chwili najlepsza jaka była dostępna na Pokerstrategy, rozumiem też dlaczego dla Ciebie nie ;)

"One man's thrash is another man's treasure"

Odpowiedz
Cytat
jociasija
Oldschool Grinder

1) coaching na mikro za 50$/h to strata pieniędzy, bo sa stronki z filmami, z których można wyciagnac nieporównywalnie większe value
2) @kolega wyżej - piszesz, ze numer 1 dla ciebie to granie max exploit
zastanow się w jaki sposób możesz grac max exploit nie pracując z solverem…