a u mnie wszystko śmiga jak należy zarówno wczoraj jak i dziś.Może zmieńce table theme na stanedardowy
Witam.
zwykle jest koło 300hands/hour na jeden stół. Poza tym liczba ta zależy oczywiście od stylu gry. Jak będziesz grac 5/5 to więcej rak przefoldujesz niż grając 25/25.
Średnią ilość rąk/godzine/stół masz podaną w lobby, w kolumnie H/hour.
Pozdrawiam.
Nie grałem od kilku dni zooma ale dziś zauważyłem że nie działa mi auto rebuy a nic nie zmieniałem, macie tak? Da się ustawić jakoś? Bo to dośc irytujące jak się człowiek przyzwyczaił
edit: jednak mój błąd, nieważne
Napisane przez Yasiu7
Nie grałem od kilku dni zooma ale dziś zauważyłem że nie działa mi auto rebuy a nic nie zmieniałem, macie tak? Da się ustawić jakoś? Bo to dośc irytujące jak się człowiek przyzwyczaił![]()
Po restarcie serwerów mi też padł. Myślę, że zaraz się zczają i naprawią
zauważyłem że pokertracker nie zbiera mi statów niektórych przeciwników. Czy wie ktoś może dlaczego? Istnieje jakaś opcja blokowania śledzenia rąk?
yo, ktos wiec jak odpalic w hm1 huda dla hero? sciagnalem update aby dzialal mi na zoomie ale nie wyswietla moich statow
Napisane przez siweq86
sh, ale podejrzewam, że fr jest jeszcze łatwiejsze.
Moje rady na micro:
- nie calluj 3betów. Callowanie min3betów in position nawet ze śmieciami spokojnie można dochodowo rozgrywać, ale trzeba być uważnym postflop.
- stackoff pre tylko KK+. AK to jest zawsze 3bet for value ale vs 4bet bez dynamiki możesz spokojnie foldować, podobnie JJ-QQ. W zależności od wielkości stacka rywala, tj. jak ma 80bb można dołożyć AK, QQ. Jak ma 70bb to JJ. Do 50bb czasami wrzucałem TT ale tylko jeśli sam grałem 3beta.
- coldcall tylko z pocketami, ew. z AQs vs wszystkie pozycje. QKs i AJs vs mp-bu. Konektory in position callowałem tylko z bu na trzeciego. QKo, AJo-AQo spokojnie można zrzucać pre, a lepiej nawet 3bet blefować z uwagi na blokery.
- setmining tylko in position. Out of position lepiej 3bet blefować z niskimi i średnimi pocketami. Zgarnąłem tak z 7-8 stacków, bo ludzie callują broadwaye z pozycją i nie odpuszczą toppair. Out of position callowałem tylko jeśli wcześniej ktoś sprawdzał podbicie openraisera. Często dobrze jest odpuścić niskie pockety 22-55 jeśli wiesz że openraiser i coldcaller to regularsi i się nie wypłacą z gorszym
- raise cbet flop 20%. Spowodowany głównie tym, że nie coldcalluje szeroko, więc mam w range głównie pockety + jeśli widać że ktoś autocbetuje to mając 44 na 568s czy 357r to można spokojnie bluffraisować i poddawać turna nawet bez equity.
- niski cbet flop (60-65%) bez pozycji, duży (70-75%) z pozycją.
- 100% bet vs missed cbet flop
- bardzo szeroki steal z bu i sb. Z co niestety za mało stealuje, ciągle nad tym pracuje
- 3bet z blindów vs steal to u mnie 7%. Spokojnie można się dawać okradać, bo ludzie za dużo callują i nie foldują postflop. (mowa o limitach do nl10) Nie callować steali bez pozycji chyba że masz już jakieś info o przeciwniku.
- nigdy nie 2nd barrelować bez equity.Co do filmików to niestety się nie wypowiem bo niestety nie mam P* podpiętego pod PS.
Dzieki przetestuje na fr.
poziom odpowiedzi dostosowany do poziomu osoby zadającej pytanie. nawet się nie wysiliłeś by przeczytać cały wątek, odpowiedź miałeś 2 czy 3 strony wcześniej. ale foch jest, to takie typowe. pomysł grania zakresem AQ+ jest słaby, chcesz konkretnych odpowiedzi to rozegraj 10000 rąk, wróć tutaj i pytaj o konkrety. na grę nie ma złotego środka, jak by był wystarczyło by czekać na AA i all in pre flop. Polecam na początek 2 filmy o zoomie, warto też obejrzeć stare filmy o rush'u.
to co wkleiłeś jest OK, ale trzeba się na bieżąco dostosowywać, szczególnie ze steal uważaj, ja przez idiotyczne kradzieże stałem w miejscu przez 15k rąk, teraz bardzo uważam na kogo leci steal.
fish - jak grasz bez hud'a - to zawsze koleś z niepełnym stackiem.
limp/call lub limp/3bet - to zawsze AA.
reraise cb na 2 kolorowym flopie to często kolor mining, analogicznie na flopie z dwoma bliskimi kartami - robią to kolesie będący 300 lub więcej bb deep - taka metoda gry na siutedconectory, call z każdej pozycji i ciągły reraise na przyjaznym im flopie, jak ich będziesz przebijał zmuszą cię do all-in post flop. oczywiście często trafią na river. smiesznie sie robi jak trafiacie ten sam kolor a ty masz AT+ a on 34.
gdy czekasz na BB nie marnuj czasu tylko koloruj graczy.
gdy jest dużo akcji rób fold + ctrl - zostaniesz przy stole i obserwujesz grę - wyciągaj wnioski i rób notatki.
2 i więcej stołów dopiero wtedy gdy ogarniesz dobrze grę na 1.
jesli nie potrafisz grać będąc 200 bi deep - sitout. boli gdy fiszka na podobnym deepie zrobi all in post flop z A2 na twoje KK.
nie blefuj fisha, nawet cb po przeanalizowaniu sytuacji.
reraise na cb od rega - fold nawet z TPTK.
reraise na cb od shorta - all in do wielkości jego stacka z TPTK, czasem w ten sposób grają nawet 2 lub 3 parę, ale czasem też over parę więc trzeba uważać.
zasada primo - słaby układ słaby bet, mocny układ mocne bety.
sizing betów dużo mówi szczególnie od regów.
i wish y good luck dude. peace.
zauważyłem że tendencja jest do limp/3bet z AA już z 4x tak się nadziałem gdzie typ z AA z mp2,3 czy utg limpuje AA.
Zoom jest chory. Moj mind set nie wytrzymuje.. chcialbym to grac bo lubie ilosc rak jaka sie robi/1h... ale na prawde trzeba miec nerwy ze stali... zawsze tym baranom zasranym spada to co chca! mnie kurwa raz na 20. Fuck it odstawiam to.
Napisane przez oscosc
Zoom jest chory. Moj mind set nie wytrzymuje.. chcialbym to grac bo lubie ilosc rak jaka sie robi/1h... ale na prawde trzeba miec nerwy ze stali... zawsze tym baranom zasranym spada to co chca! mnie kurwa raz na 20. Fuck it odstawiam to.
TILT DETECTED
Napisane przez oscosc
Mamy ten sam stan umysłu
Napisane przez Drus92
Napisane przez oscosc
Zoom jest chory. Moj mind set nie wytrzymuje.. chcialbym to grac bo lubie ilosc rak jaka sie robi/1h... ale na prawde trzeba miec nerwy ze stali... zawsze tym baranom zasranym spada to co chca! mnie kurwa raz na 20. Fuck it odstawiam to.Mamy ten sam stan umysłu
![]()
Nie można się poddawać :challenge
Dziś miałem spot, w którym na flopie łapię seta dam, a oprócz króla jest też trójka - wszystko rainbow. Rusek wchodzi twardo overbet allin z AJo, po czym na river dostaje zaczarowaną dziesiątkę
ot co.

Mimo wszystko 17bi jakoś ugrałem w kilka dni
edit: w sumie nic dziwnego ten spot. wystarczy przeczytać "rusek wchodzi"