Czołem...
Może do kretyńskie pytanie, ale od tego jest forum. Można wpłacać $ na starsy poprzez zwyczajny druczek bankowy? Co w przypadku ewentualnej wypłaty??. Myślałem również nad założeniem skrilla, ale czy tu można wpłacać poprzez druczek , czy konieczne jest posiadanie konta bankowego? (konta nie posiadam)
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Cześć llukaszzz,
Teoretycznie może i da się wpłacić na PokerStars przez tzw. druczek na poczcie wybierając Local Bank Transfer i spisując wszystkie potrzebne dane, ale raczej bym to odradzał.
W Twoim przypadku zainteresowałbym się takimi opcjami wpłaty jak paysafecard lub ukash.
Na Skrill również nie należy tak wpłacać, ponieważ wpłata powinna być wykonana z konta bankowego założonego na Twoje nazwisko. Wpłata np. na poczcie może spowodować problemy ze strony Skrill.
Generalnie konto bankowe pewnie tak czy siak się kiedyś przyda, więc może warto pomyśleć nad jego założeniem. Gdy się poszuka, można znaleźć darmowe.
Pozdrawiam
Jeżeli jeszcze nie możesz zdecydować się na założenie Eportfela to ja polecam ci wpłatę za pomocą Ukash. Punkty Ukash bez problemu odnajdziesz w każdym średniej wielkości mieście (np sieć Inmedio w galeriach handlowych).
Plusem jest to, że wpłacając bezpośrednio na Pokerstars nie płacisz prowizji, tak jak w przypadku wpłaty np na Netellera (3% kwoty wpłacając przy pomocy Ukash, w przypadku Skrilla chyba nawet 6%). Potem ewentualnie możesz założyć Eportfel, wpłacić sobie minimalną kwotę na Skrilla i Netellera i uruchomić kanał wypłat.
Jeśli masz konto w USD, to na stronie Ukash będziesz mógł dokonać konwersji kuponu PLN na USD po przyzwoitym kursie (Pamiętaj, żeby wpłając wpisać dokładną kwotę USD, również centy... inaczej kupon zostanie odrzucony)