Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Tile Tables

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
502 Wyświetlenia

siema, powiedzcie proszę jest jakiś sposób na stajlowanie stołów np 3/3 mając 9 stołów (tzn 3 rzędy w poziomie, 3 rzędy w pionie) albo 4/3 lub 3/4 mając 12 stołów?

bo jak mam np 8 stołów tajluje std 2/4 ale gdy mam 9 nie mogłoby 3/3? problem jest gdy jest np 9,10,11 stołów wtedy mam 8 ułożonych w konfiguracji 2/4 tj 2 rzędy poziomo i 4 pionowo a kolejne 3 stoły bezwładnie ułożone gdzies na ekranie

dopiero gdy wskakuje 12sty stół i znów każe softowi P* wytajlować stoły mam owe 12 stołów w konfiguracji 5/5/2 tj 5 góra 5 środek i 2 dół
nie można zrobić żeby było 4 góra 4 środek 4 dół?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Sobol6301
Oldschool Grinder

najprosciej bedzie jesli ustawisz sobie stoły recznie i zapiszesz ustawienie

Odpowiedz
Cytat
dragoste
PokerStrategist

Witam,

soft P* nie zawsze potrafi najlepiej ułożyć na ekranie każdą ilość stołów. A to dlatego, że robi to dynamicznie, gdyż może występować wiele różnych scenariuszy. Oprócz ilości stołów, layout bierze pod uwagę rozdzielczość ekranu, proporcje ekranu, a nawet zauważyłem u mnie, że jest różnica w ułożeniu, w zależności, czy mam pasek manu start na dole, czy z lewej strony, bo zmienia się proporcja dostępnej powierzchni pulpitu.

Sobol6301 dał Ci bardzo dobrą radę. Postaram się bardziej szczegółowo opisać o co chodzi.

Jeśli grasz zwykle 12 stołów, to moim zdaniem fajnie by było, gdyby zawsze układał w takim layoucie tylko jeśli będzie ich mniej, to po prostu żeby zostawiał wolne miejsca. Żeby coś takiego osiągnąć, otwórz sobie 12 stołów, włącz ustawianie Tile.
Następnie, na górze po lewej od przycisku View Lobby masz ikonkę od ustawień widoku. W tym menu wybierasz Save Custom Layout. Zapisujesz sobie z dowolną nazwą i już.

Teraz, gdy otworzysz powiedzmy 8 stołów, możesz użyć tego layoutu to ułożenia ich w layoucie do 12 stołów. Do aplikowania aktywnego customowego layoutu jest skrót Ctrl+3.

W razie pytań pisz. ;)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat