niestety nie da się grać SNG myślałem, że po update dzisiejszym będzie ok
od godz 20 znowu problem z połączeniem ...
niestety nie da się grać SNG myślałem, że po update dzisiejszym będzie ok
od godz 20 znowu problem z połączeniem ...
po zamknieciu FTP szukalem czegos nowego co przyniesie + znalazlem HU 4os na PS i znowu problem z roomem
gdzie mozna spotkac jeszcze HU 4os kto może polecić jakiś room?
U mnie tez lipa. Do tej pory tylko czytalem ten watek liczac, ze sie czegos dowiem, ale widze, ze trzeba chyba kupa uderzyc, zeby co poniektorzy zrozumieli, ze to nie zbieg okolicznosci. Nie wiem ile razy trzeba pisac, ze to nie jest problem z netem! - potrafie stwierdzic kiedy net mi dziala, a kiedy nie( smiga jak ta lala). Nie uwazam tez, ze skoro niektorym dziala to to nie wina starsow - niezly kataklizm by sie musial zdarzyc, zeby nagle u wszytskich padl soft...
nie mam jak sprawdzic innego loginu
ale na 3 komputerach w roznych lokalizacjach na roznych sieciach (ASTER oraz 2 prywatne) nie działa P* na moim loginie ... jakiś dramat
nie mam pomysłu gdzie przenieść swoją grę
gram HU 4 os na P*
wcześniej na FTP HU 2 os + SNG STEP zamieniane na SNG 27os lub 9os
Dzwoń do astera i zapytaj jak to jest z ruchem sieciowym na portach nr 26002, 22 oraz 443
Napisane przez emomaniac
Dzwoń do astera i zapytaj jak to jest z ruchem sieciowym na portach nr 26002, 22 oraz 443
co to za numery ?
Moj admin odpowiedzial mi, ze potrzeba mi Publicznego IP, chociaz jak na moja wiedze sieciowa (bardzo małą) wszystko powinno smigać i bez publiczego adresu. Pewnie chce wyciagnac ode mnie 10 zlotych miesiecznie dodatkowo. Czy ktos madrzejszy moglby napisac czy Publiczne IP moze miec na to wplyw? (problemy pojawily sie jakis miesiac temu, a od 2 lat na necie z tej firmy nie bylo zadnych problemow z oprogramowaniem Starsów)
wygląda na to że pomogła zmiana adresu IP na publiczny ...
dodatkowo musiałem ponownie skonfigurować router ... jest taka możliwość z poziomu strefy klienta Aster niestety musiałem nadać nowe hasło, które trzeba teraz pozmieniać we wszystkich urządzeniach
zmiana adresu i ponowna konfiguracja pomogły przywrócić stabilne połączenie !
dzięki za podpowiedzi !
wracamy do gry n P*
Napisane przez darekuryga
zmiana adresu i ponowna konfiguracja pomogły przywrócić stabilne połączenie !dzięki za podpowiedzi !
wracamy do gry n P*
Powiesz cos wiecej ?
Co konkretnie robiles ?
zalogowałem się do strefy klienta ASTER
zmieniłem adres IP prywatny na IP publiczny (koszt 10zł miesiecznie)
jeżeli masz modem WIFI
to trzeba wejść w WIFI i zmienić nazwę oraz hasło
(pojawi się komunikat MUSISZ ZMIENIĆ USTAWIENIA WIFI)
wszystko robi automat z poziomu strony ASTER-UPC
i działa do tej pory bez problemowo działa P*
Napisane przez darekuryga
zalogowałem się do strefy klienta ASTER
zmieniłem adres IP prywatny na IP publiczny (koszt 10zł miesiecznie)jeżeli masz modem WIFI
to trzeba wejść w WIFI i zmienić nazwę oraz hasło
(pojawi się komunikat MUSISZ ZMIENIĆ USTAWIENIA WIFI)wszystko robi automat z poziomu strony ASTER-UPC
i działa do tej pory bez problemowo działa P*
Gdzie sie placi te 10 zl ?
Przyjmij zapa.
Cały internet funkcjonuje bez przyznawania wszystkim ludziom publicznych IP, może mi ktoś wytłumaczyć co kto gdzieś spieprzył że żeby grać na P* trzeba kupować adres?
Napisane przez Whytek
Cały internet funkcjonuje bez przyznawania wszystkim ludziom publicznych IP, może mi ktoś wytłumaczyć co kto gdzieś spieprzył że żeby grać na P* trzeba kupować adres?
właśnie ..
darekuryga - nie irytuje Cie to ?